Skip to main content

Öğrencilerin köpek korkusu

Muş Haber Fotoğrafı

Kış mevsiminde sayılarında artış olduğu gözlenen sokak köpekleri öğrencilerinde korkulu rüyası haline geldi. Özellikle kentin kırsal bölgelerinde yiyecek bulamadıkları için şehir merkezine kadar gelen köpekler başta öğrenciler olmak üzere vatandaşları da zor durumda bırakıyor.

9 günlük Kurban Bayramı tatilinden sonra yeniden eğitimin başladığını kaydeden veliler, öğrencilerin okula büyük bir korku ile gittiklerini ve sokak köpeklerinin büyük bir tehlike oluşturduklarını söylediler. Bazı veliler, öğrencilerin sokak köpeklerinden korktuğu için okula gidip gelmekte tereddüt ettiklerini söylediler.

Muş’ta başıboş köpekler tehlike saçarken, bayram tatilinden sonra okula gitmeye başlayacak olan öğrenciler sokak köpeklerine karşı güç durumda kaldıklarını söylediler. Kentin bazı bölgelerinde sokak köpekleri ile birlikte dolaşan çocukların sorumsuz davranışları velileri kaygılandırıyor.

Sayısı her geçen gün oldukça artan başıboş köpekler tehlike saçıyor. Vatandaşlar, belediyenin yıllardan beri başı boş köpeklere çözüm bulmamasına tepki gösterirken, sürüler halinde dolaşan köpekler görenleri şaşırtıyor. Kış mevsimin etkili olması ile birlikte köpeklerin sayılarından artış olduğunu kaydeden öğrenciler, her an bir köpek saldırısına yem olma korkusu içerisinde olduklarını söylediler.

Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların ara sokaklara korkudan giremedikleri bildirilirken, veliler her geçen gün artan sokak köpeklerinden dolayı daha çok endişe etmeye başladılar.

Kentin bir çok bölgesinde başıboş hayvan sayısında artış gözleniyor. Özellikle köpeklerin tehlike saçtığı Muş’ta vatandaşlar tedirgin olmaya başladı. Öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen sokak köpeklerine kalıcı çözüm bulunması bekleniyor. Başıboş köpekleri sorumsuz çocukların daha hırçın hale getirdiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.

Gün boyu sokaklarda cirit atan köpekler ve başıboş hayvanlar, ana caddelerde trafiği tehlikeye düşürdükleri gibi, çevreye de büyük zarar veriyorlar. Özellikle arka sokaklarda sıkça görülen köpeklerin yetkililer tarafından toplatılmasını isteyen mahalle sakinleri, korkudan evden dışarıya çıkamadıklarını ve çözüm beklediklerini belirtiyorlar. Sabah erken saatlerde okula giden öğrenciler, sokak köpekleri yüzünden okula geç kaldıklarını ve en önemlisi yem olma korkusu yaşadıklarını söylediler.
Başıboş köpeklere belediyenin önlem alması gerektiğini savunan vatandaşlar sorunun ciddi boyutlarda olduğunu kaydettiler. Geçmiş yıllarda çok sayıda köpek vahşetinin yaşandığını ve bir çok çocuğun hastanelik olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “Başıboş köpeklere belediyenin çözüm bulması gerekir. Bu belediyenin başlıca görevlerinden birisidir. Yıllardır başıboş köpekler büyük sorun teşkil etmektedir. Çocuklar sabah okula köpek korkusu ile gidiyorlar. Şehrin göbeğinde çocukların ve halkın köpek korkusu ile yaşaması kadar ilginç bir şey olamaz. Belediye görevini yapmalıdır” diye konuştular.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri