Skip to main content

Öğrencileri kabul etti

Muş Haber Fotoğrafı

10 proje ile Batman Bölge sergisine katılan ve 8 il arasında 2012 TÜBİTAK Bilim Kurulunun değerlendirmesi sonucu 3 birincilik, 1 ikincilik ve 2011 yılı 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları birinci aşama Fizik dalında Doğu Anadolu Bölge Birinciliğini alan öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerini kabul eden Vali Çınar, dereceye giren proje sahiplerini tebrik etti. Muş’a büyük bir başarı kazandıran öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerinin yapmış olduğu özverili çalışmasından dolayı tebrik eden Vali Çınar, alınan başarının gurur verici olduğunu hatırlattı.
Ülkenin gelişmesi ve müreffeh olmasının geleceğin başarılı gençlerin elinde olduğunu belirten Vali Çınar, “Çocuklarımız her zaman gurur kaynağımızdır. Ümit ve temenni ediyorum ki çocuklarımız Ankara’daki yarışmada da aynı başarıyı elde ederler. Bu çocuklarımızın öğretmenlerine, müdürlerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve velilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu arkadaşlarımız yarınların aydınlık yüzleri olurlar. Ülkemizin daha müreffeh olması ve ülkemizin geleceğe daha emin adımlarla yürümesi sizler sayesinde olacaktır. Bu yönüyle sizleri gerçekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bu gayretli ve fedakar çalışmanızdan hiç hız kesmeden devam edin. Öğretmenlerinizin sizi yönlendirdiği konularda sürekli devam edin. Gerek öğretmenlerimiz, okul yönetimimiz ve gerekse Valiliğimiz başarı gösteren öğrencilerimizi her zaman destekleyeceğiz. Her zaman sizinle gurur duyacağız. Ülkemizin de gelişmesi, kalkınması, huzur ve güvenlik temini sizler gibi gençler sayesinde olacaktır. Ben hepinizi tekrardan kutluyor ve yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki katılacağınız proje yarışmalarında hep üstün başarılı olmanızı temenni ediyorum tüm hayatınızda sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez ve İlçelerindeki Okul ve Kurumlarında yapılan proje çalışmalarında, proje danışmanı öğretmenlere rehberlik yapılarak, İlimiz 10 proje ile Batman Bölge Sergisi’ne katıldı.
Batman Bölge sergisine katılan 8 il arasından, 2012 TÜBİTAK Bilim Kurulunun Değerlendirmesi sonucu bu projelerden 3 Birincilik, 1 ikincilik ve 1 projede, 2011 yılı 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları birinci aşama Fizik dalında Doğu Anadolu Bölge Birinciliğini elde edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü sergiye katılan projelerin şunlar olduğu açıklan: “Şeker Anadolu Lisesi tarafından fizik dalında hazırlanan ‘Hal etkili kızı ötesi sistemi projesi ve ‘Küçük Arf’tan Sigma’ya farklı bakış projesi’ ile matematik dalında katılım gösterilmiştir. Merkez İMKB Anadolu Lisesi ‘Bebekler için doğal diş jeli’ projesi ile Biyoloji dalında, ‘Karmaşık sayı ile köklerin çarpımı arasındaki bağlantı’ projesi ile Matematik dalında yarışmaya katılmıştır. Merkez Selcen Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi ‘Kurşun, Bakır ve Çinko metallerinin bitki gelişimi üzerine etkilerinin incelenmesi’ projesi ile Biyoloji ‘Muş’ta yeni bir ürün ve yeni iş sahaları’ projesi ile Coğrafya, ‘Toros’un hacminin hesaplanması’ projesi ile Matematik, ‘Sosya-Kültürel bağlamda unutulmaya yüz tutmuş, sokak oyunları ve sokak oyunlarının unutulma nedenleri’ projesi ile Sosyoloji dalında yarışmaya katılım göstermiştir. Muş Anadolu Lisesi ‘Cilt dostu sabun’ projesi ile kimya dalında katılım gösterirken, Malazgirt Anadolu Öğretmen Lisesi ise ‘Türkiye’de başta deprem olmak üzere meydana gelen doğal afetler sonucunda ortaya çıkan konut sorunu’ projesi ile Coğrafya dalında Batman Bölge Yarışmasına katılım göstermiştir.”

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri