Skip to main content

Öğrencilere sosyal mağaza

Muş Haber Fotoğrafı

Türk Kızılayı Muş Şubesi tarafından, üniversite öğrencilerinin kıyafet ihtiyacını karşılamak için kurulan Sosyal Mağazanın açılışı yapıldı. Bin metrekare alan üzerine kurulan mağaza, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampüsünün girişinde hizmet verecek.

Mağazanın açılış törenine Vali Vekili Ercan Öter, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Merter Kızılay Şube Başkanı Ercan Tan, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, ilçe kaymakamları, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Kızılayın Muşta birçok projeye imza attığını belirterek, hayal edilen projelerin hepsini gerçekleştirdiklerini kaydetti. İnsanların hayallerinin bitmediğini söyleyen Koç, Bu proje ile ilgili Merter Kızılay Başkanımız Sayın Ercan Tan, yaklaşık 20 tane üniversite de buna benzer butik mağaza açtı. Ben butik mağaza olmasını çok kabul etmedim. Bunu daha ileriye taşıyacak, devamlılığı olacak öğrencilerimizi sosyal faaliyetlere yönlendirilecek, boş zamanlarında Kızılay aktivitelerinde faydalanacağı alanlar yaratmamız gerektiğini söyledim. Projeler ortaya çıktıktan sonra rektörümüz ile bunu paylaştığımızda bizlere sonuna kadar kapılarını açtılar dedi.

Kızılayın görevinin zenginden alıp fakire vermek olduğunu belirten Koç, Öğrencilerimizin çoğu Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen dar gelirli ailelerin çocuğu olduğu için bu projeyi çok önemsiyoruz. Biz bu sistemin dışında kalacağız. Üniversitenin öğrenci kulüplerinden gönüllü üyeler bu işle ilgilenecek. Bunlar ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi tespit edecekler. Haftanın belirli günlerinde idari binalarını yaptık. Çay kahvelerini içecekler hiç rencide olmadan gurularını incitmeden kendi mağazalarına geçecekler. Mağazamızda 36 kalem birbirinden farklı malzemeler bulunuyor. Bunun yanında da butik depo kurduk. Çünkü haftalık ilave edeceğiz. Bu vesile ile bugüne kadar Türkiyede yaklaşık 1 milyon insanı giydiren başta Merter Kızılay Şube Başkanımıza yerelde de katkı sağlayan herkese minnet şükranlarımızı sunuyorum şeklinde konuştu.

Koçun konuşmasının ardından söz alan Merter Kızılay Şube Başkanı Ercan Tan, kızılayın herkesin derneği olduğunu belirterek, Cengiz Koç kardeşim ile beraber burada faydalı bir çalışma yapmaya karar verdik. Burada dar gelirli öğrencilerimizin kıyafet ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin buradan aldığı bir malzemeden dolayı yıllarca Kızılayı unutmayacaklarını düşünüyorum. bu duygularla desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim diye konuştu.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, 1867 yılında kurulan Kızılayın bir resmi kuruluş anlayışı ile çalıştığı ve 2002 yılı itibari ile her kurum ve meslek odaları ile birlikte normalleşme süreci başlatan Kızılay, ilimizde de anlamlı çalışmalara imza atmıştır. Kızılayın yapmış olduğu her çalışmanın anlamlı ve faydalı olduğunu belirtmek isterim. Bizler de Kızılaya destek vermek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bir tahsilat büromuzu kan merkezi olarak kullanmaları için gerekli çalışmayı başlattığımızı buradan belirtmek isterim. İnşallah çok daha iyi çalışmaların ortaya çıkması için gayret sarf edeceğiz ifadelerini kullandı.

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de yaptığı konuşmada Kızılayın ülke genelinde yaptığı çalışmalara değinerek, yerelde Cengiz Koçun faydalı hizmetler yaptığını vurgulayarak, sosyal mağaza projesinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Son olarak konuşan Vali Vekili Ercan Öter ise, Vali Seddar Yavuzun il dışında olduğundan dolayı programa katılamadığını söyleyerek, Mülkü idare amirleri olarak her ilimizde Kızılay Derneği ile çok yakın çalışmalar yapmaktayız. Muşa atandığım zaman Kızılayın ilde ne kadar etkili olduğunu yapılan çalışmalarla fark ettim. Açıkçası bu kadarını beklemiyordum. Ancak daha sonra Cengiz bey ile tanıştıktan sonra, kendisi son 15 yılda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Açıkçası bu başarılı tablodan memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Burada Cengiz Koç faktörünü de unutmamak gerektiğini düşünüyorum. İyi yöneticiler, olumlu katkılar sunan kişilerdir. Bu duygularla bu sosyal mağazamızın hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sosyal mağazanın kurulmasında destek veren kamu kurum yetkililerine ödüller verildi. Daha sonra dualarla mağazanın açılışı gerçekleştirildi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri