Doğal yaşamı canlandırmak için TEMA Vakfı Muş Şubesi çalışmalarını sürdürüyor. TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, aynı zamanda Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Topluluğu üyesi olan vakıf gönüllüleri, Muş merkeze bağlı Üçdere Köyü İlkokulunda ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirdiler.
İlkokul öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen fidan dikimine İl Milli Eğitim Müdür Cevdet Arslan, okul idareci ve öğretmenleri de katıldı. Çocuklarda doğa sevgisi ve tabiata saygı bilincinin oluşması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yapraklı ağaç sınıfında yer alan Dişbudak ve Karaağaç fidanlarından toplam 40 adet dikildi. TEMA Vakfı Muş Şubesi tarafından getirilen TEMA logolu tişörtleri giyen minik öğrenciler, vakıf gönüllüleri ve öğretmenleriyle eğlenceli geçen etkinlikte fidan dikimi gerçekleştirdiler.
Ağaç yaşken eğilir şiarıyla yola çıkan TEMA Vakfı Muş Şubesi adına faaliyetlerle ilgili açıklama yapan Şube Başkanı İhsan Aytemiş, hedef kitle olarak çocukları aldıklarını, amaçlarının küçük beyinlere doğa sevgisini aşılamak olduğunu belirtti. Yürütmüş oldukları fidan dikimi faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydeden Aytemiş: Biz bugün Üç Dere Köyü İlkokulu Müdürünün daveti üzerine fidan dikimine geldik. Okulun bahçesinde öğrencilerle birlikte 40 adet fidan dikerek ağaca, doğaya ve çevreye karşı çocukların görerek, bizzat yaşayarak bilince ulaşması için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Dolayısıyla bugün çocuklarımızla fidan diktik. Erozyonla mücadeleyi yaygınlaştırmaya ve verimli topraklarımızı korumaya çalışıyoruz. Bizim faaliyetlerimiz genellikle öğrenciler ve gençlerle oluyor. Önümüzdeki günlerde başka bir köy okuluna gideceğiz. Yine önümüzdeki hafta Muş Kent Konseyi ile birlikte Barış ve Huzur Ormanı oluşturma faaliyetlerimiz olacak. Toplumumuzun erozyonla mücadele konusunda ve verimli toprakların korunması konusunda bilinçlenmesi amacıyla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz açıklamasında bulundu.
Etkinliğe katılan minik öğrenciler ise erozyon ve heyelanla mücadele etmek, doğanın daha da güzelleşmesini sağlamak ve verimli toprakların korunmasını sağlamak için ağaç dikmenin çok önemli olduğunu ve hiç kimsenin doğaya zarar vermemesi gerektiğini belirterek biz büyüklere çok anlamlı bir mesaj vermiş oldular.
Muş Manşet Gazetesi


