Skip to main content

Muş’un ulaşım sorunu bitiyor

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Feyat Asya’nın girişimleri sonucu başlatılan Şehir içi Toplu taşımada Muş Kart sistemi Muş Belediyesi açık oto parkında düzenlenen törenle tanıtıldı. Uzun sürenden beri devam eden çalışmaları tamamlanan kartlı sistem ile yolcu taşımada yeni bir devir başladı.

Yapılan yeni düzenleme ile Şehir içi toplu taşıma araçları artık her yerde durup yolcu alma ve bindirme yapamayacaklar, belirlenen 200 tane durakta yolcu alım ve indirme işlemlerini gerçekleştirecekler. Yeni sistem ile tek tip araç dönemi de başladı. Şehir içi ulaşımda karışıklığa neden olan farklı araç modelleri yerine 91 adet araç yeni sisteme uygun bir şekilde değiştirilerek vatandaşa hizmet vermeye başladılar.

Kültür Mahallesi Lise Caddesi üzerinde bulunan Muş Belediyesi açık otoparkında gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Salih Kılıç, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, otobüs ve minibüs işletmecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan S.S. 55 Nolu Şehiriçi Karayolu Yolcu taşıma Kooperatifi Başkan vekili Aydın Yılmaz Yeni sistem ile araç şoförleri arasındaki rekabettin biteceğini ve hem kendi canlarını hem de araçlarındaki vatandaşların canlarını tehlikeye atacak hamleler yapmayacaklarına vurgu yaptı.

Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Kılıç açılışta yaptığı konuşmada bu hizmeti 30 yıldır hayal ettiklerini vurgulayarak; 30 yıldır Muş Şoförler ve Otomobilciler başkanlığı görevinde bulundum bu süre içinde hep bugünü hayal ettim. Tabi ki bunda emeği geçenler oldu. başta sayın Belediye başkanımıza, Muş Esnaf ve Kefalet Kooperatif başkanımıza, Muş Halk Bankası Müdürüne ve bu hizmete katkı sunan Karsan yöneticilerine teşekkür eder saygılar sunarım. 30 yıldır hayalimiz olan bu eseri gerçekleştirdiği için değerli başkanımıza bir daha teşekkür ediyorum. Bir çok belediye başkanımızla çalıştım, Mutlaka hepsinin kendilerine göre bir programları bir planları vardı, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum fakat kağıt üzerinde kalan bu eser 30 yıl sonrada olsa bunun mutluluğunu, huzurunu yaşıyoruz. Toplu taşıma çok çok önemli bir sektördür. Önemli olan vatandaşın, toplu taşıma araçlarını kullananların memnuniyetidir. Bir yolcu için keşmekeşlik, fazla yolcu, yavaş seyir gibi konuların bundan sonra bunların yaşanmaması için özellikle esnafımızdan rica ediyorum, taşımayın mutlaka kaliteli bir şekilde yapmalarını özellikle istiyorum. Gönül isterdi ki bu sektör 10-15 yıl önce faaliyete girmiş olsaydı. Bizim diğer şehirlerden hiç bir eksiğimiz yok, küçük olabiliriz ama inanın kanaatkârız ve çok sevinçliyiz. Tüm şoför esnafımıza bu çalışmada kazasız belasız bol kazançlı günler dilerim. dedi.

Son olarak konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya bundan sonra araçların sadece duraklardan yolcu alacağını ve oluşturulan havuz sistemi ile araç sahipleri arasında ücret taksimatının yapılacağını kaydederek üniversite başta olmak üzere şehirdeki ulaşım sorununa köklü bir çözüm getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Asya konuşmasında Şehir içi ulaşım konusunda yaşanan sorunları gidermek için birimlerimiz ve paydaşlarımızla beraber yaptığımız özverili çalışmanın sonucunda halkımıza rahat ulaşım imkanı sağlayacağımızın mutluluğunu sizlerle yaşıyoruz. Bugün ilimizin kalıplaşmış bir sorununu daha ortadan kaldırdığımız için ve sizlere vermiş olduğumuz sözü yerine getirdiğimiz için Allaha sonsuz şükrediyoruz. Göreve geldiğim günden beri kentin ulaşım sorununa köklü çözüm üretmek adına ciddi çalışmalarımız oldu. Bu süre içerisinde sürekli istişare halinde olduğumuz kamu kurum yetkililerine, personellerine, otobüs ve minibüs işletmecilerine teşekkür ederim dedi.

Ulaşım sorununu gidermek için uzun uğraşlar verdiklerini kaydeden Başkan Asya, Vatandaşlarımızın toplu taşıma konusunda yaşadığı sorununun bilinciyle S.S. 55 Nolu Şehiriçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi bünyesinde bulunan tüm araçları yenileyerek Muş Kart sistemine geçilmesi için öncülük ettik. Bu kapsamda İstasyon, Çiftlik, SGK, Hastane, Yeşilce, Şeker Fabrikası, Muratpaşa ve Cezaevi hatlarında yeni güzergahlar oluşturarak, bu güzergahlardaki durak yerlerini belirledik. İl genelinde 200 durak yeri belirlendi. Bunların 52 tanesinin tabelası çakıldı. Geri kalan durak yerleri ile beraber oturma bankalarını da önümüzdeki yıl tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Aynı şekilde ekiplerimiz, toplu taşıma araçları dışında araçların bu yerlerde park etmemesi için mevcut durak levhalarının olduğu alanları da boyadı. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı davranmalarını rica ediyorum ifadelerini kullandı.

Başkan Asya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Yapmış olduğumuz bu sistemle, artık araçlar belirlenen süre içerisinde seyir yapacak. Durak yerleri haricinde yolcu indirme ve bindirme işlemi yapılmayacak. Üniversite güzergahını da aynı uygulama içine aldık. Artık öğrencilerimiz ulaşım ile ilgili sorun yaşamayacaklar. Yıllarca özlemini çektiğimiz üniversitenin ilimizde kurulmasından sonra ulaşım noktasında bazı sorunlar yaşadık. Yaşanan sorunları giderilmesi için büyük uğraşlar verdik. Uzun süredir üniversite hattında yaşadığımız ulaşım sorunu da bu uygulama ile tamamen giderilmiş olacak. Bu uygulamamızın sağlıklı bir şekilde işleyip ve en verimli hale gelmesi için Belediyemiz, Emniyet teşkilatımız ve kooperatifimiz tarafından sıkı denetimler gerçekleştirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni uygulamamızın tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim.

Başkan Asyanın konuşmasının ardından yeni sistemin açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar alandaki toplu taşıma araçlarına binerek Başkan Asyanın öncülüğünde şehir turu attılar. Şehir turunun ardından Asya, S.S. 55 Nolu Şehiriçi Karayolu Yolcu taşıma Kooperatifine geçerek burada yeni sistem hakkında kooperatif yetkililerinden bilgi aldı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri