Skip to main content

Muş`un 30 yıllık ihtiyacı karşılandı

Muş Haber Fotoğrafı

Barış ve kardeşlik ortamının sağlanması halinde yapılan yatırımların daha anlamlı kılınacağını ifade eden AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, yol, sağlık ve eğitim çalışmaları ile büyük mesafeler kat ettiklerini kaydetti

Kurban Bayramı tatilinde seçim bölgesine gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, iktidarları döneminde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bayramın birinci günü AK Parti İl Teşkilatında partililerle bayramlaşan Yılmaz ilçe ve beldelerden gelen partililerle de tek tek görüştü.
AK Parti’nin 8 yıllık iktidarı döneminde yapılan çalışmalar sayesinde Muş’un 30 yıllık ihtiyacının karşılandığını kaydeden Yılmaz, üniversiteyi kurduklarını, yol, eğitim ve sağlık alanında hayati önem arz eden projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin köy yollarında ve içme sularında yapmış olduğu çalışmalar sayesinde köylerde hayat standardının arttırıldığını ve şimdi de köylerin içinde çalışmalar başlatarak farklı bir uygulama içerisinde olduklarını söyledi.
Parti binasında gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, “bayram ziyareti konusunda şunları söylemek istiyorum. Eskiden beri bayramlarımızı hemşehrilerimizle birlikte geçiriyorduk. Bayram coşkusunu, değerli hemşehrilerimizle birlikte geçirmek bizim için ayrı bir mutluluktur. Bayramda herkes kendi yöresine gitmek için nasıl çaba gösteriyorsa, bizde hemşehrilerimizle birlikte bir araya gelmek için özen gösteriyoruz” dedi.

BAYRAM COŞKUSU, HİZMET COŞKUSU
Seçim bölgesinde hem vatandaşlarla bayramlaştıklarını hem de yapılan hizmetlerin ne aşamada olduğunu takip ettiklerini kaydeden Yılmaz, “Tabi bayramın coşkusunu yaşarken bir taraftan da yapılan hizmetlerin coşkusunu yaşıyoruz. Her gelişimizde Muş’ta yapılan işleri takip ediyoruz, ne aşamada olduğunu, nelerin yapılması gerektiğini görüyoruz. Bunların ne kadar ilerlediğini, ilimize ne kadar katkı sağladığını gördükçe de açıkçası mutlu oluyoruz. İşte hepimizin gördüğü gibi karayollarının bu seneki yatırımları gözümüzün önündedir. Sonuçlarını görmek için gittim, gezdim, çok mutlu oldum. Köprülerimiz yenilendi, halen devam ediyor. Bir kısmı bitti, bir kısmı da bitme aşamasına gelmiş durumda. İklim şartları iyi olursa bu yıl inşallah bitecek gibi görünüyor. Bu güzellikle bizi mutlu ediyor. Muş’un gelişmesi açısından son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Mutlu olmamız için sebeplerimiz çok. Çünkü bir çok çalışmayı hayata geçirdik. Bunlar devam edecek inşallah” diye konuştu.

“MUŞ OVASI İHYA OLDU”
Karasu Islah Projesi, Toplulaştırma ve Alparslan II Barajı’nın Muş Ovasındaki sorunu tamamen çözeceğini kaydeden Yılmaz, bu projelerin artık başladığını ve bitmesi halinde önemli bir mesafenin kat edileceğini söyledi. Yılmaz, sel baskınlarını önlemek için başlattıkları ıslah projesinin Karasu Köprüsüne kadar olan bölümünün bu yıl tamamlanacağını hatırlatarak, “Muş Ovasında yapılan hem sulama, hem ıslah hem de toplulaştırma çalışması son derece önemsediğimiz bir konudur. Bu üç projeyi başlatmış durumdayız. Onun dışında istihdamı sağlayacak çok önemli gelişmeler var. İşte her gelişimizde sanayinin biraz daha geliştiğini görüyoruz” dedi.
SAĞLIKTA ATILIM
Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesinin tam teşekküllü bir hastaneye dönüştürülmesi için bu yıl temel attıklarını ve önümüzdeki yıl hizmete açacaklarını kaydeden Yılmaz, “Sağlıkta ve eğitimde önemli çalışmalar yapıldı. Aşağı yukarı Muş’un 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak çalışmaların fiziki şartları oluşturuldu. Bunların çoğu tamamlanma aşamasına gelmiş durumda” dedi.
“HER ŞEYİN BAŞI HUZURDUR”
AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Köylerimizdeki hizmetler hızlı bir şekilde ilerliyor. Köy yollarımızda önemli çalışmalar yapılıyor. İçme sularımızın neredeyse tamamına yakını bitme aşamasına gelmiş durumda. Bunun yanı sıra köylerin içinde de çalışmalar yapılarak farklı bir alana geçmiş durumdayız. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin yapmış olduğu çalışmalar ile insanlarımızın yaşam standardı yükseltildi. Ayrıca ekonomik anlamda güçlü bir Muş yaratmak için çok önemli çalışmalar var. Sayın Başbakanımız özellikle bunları yakından takip ediyor. Bunu Muşlu hemşehrilerimizde fark ediyor. İnşallah bu hizmetler hayata geçtikçe bunların coşkusunu, sevincini ve getirdiği güzellikleri hep beraber yaşayacağız. Yurtlarımız, okullarız ve hastanelerimizde önemli gelişmeler elde ettik. İnsanlarımız çok daha güzel hizmetlere layıktır. Ülkemizin genelinde huzur ortamının artması tabi ki önemlidir. Bu konuda gayet samimi bir Başbakanımız ve hükümetimiz var. Yıllardır devam eden, kanayan yarayı, kardeş kavgasını sonlandırmak için büyük bir çaba var, gayret var. Bunların sonuçlarını inşallah yakın zamanda göreceğiz. Her şeyin başı huzurdur, kardeşliktir. Huzur ve kardeşlik ikliminin oluşması için büyük bir gayret var. Bunlar neticelendiği zaman yapılan işlerin güzelliklerini yaşamak çok daha farklı olur diye düşünüyorum”. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri