Skip to main content

Muş’ta sağanak yerini kara bıraktı

Muş Haber Fotoğrafı

Dün itibariyle Muş´un VartoBulanık ve Malazgirt ilçelerine mevsimin ilk karı yağdı.

Muş merkezde ise dün geceden beri devam eden sağanak aralıksız sürüyor. Yetkililer Muş´ta olası bir sel için uyarıda bulundu. SICAKLIK DÜŞECEK Meteorolojiden alınan bilgilere göre; bugün Muş´ta hava sıcaklığı 4 derece olarak ölçüldü, gece saatlerinde ise sıcaklığın sıfırın altına inebileceği bildirildi. Yetkililer ayrıca araç sahiplerine de yolda kalmamaları için uyarılarda bulunuyor.

KIŞ ÇETİN OLACAK´ Muş Alparslan Üniversitesi´nde okuyan öğrencilerden Ünal Birdal (25) şunları söyledi: Gördüğünüz gibi yağmur yağıyor. Kışımız başladı artık, Muş´ta henüz kar yağmadı ama Bulanık, Malazgirt ve Varto´da karın yağdığı söyleniyor, arkadaşlarımız fotoğraf çekip gönderdiler. Herkes zaten kışlık yakacağını, giyeceğini bulunduruyor. Herkese güzel bir kış geçirmesi dileğiyle. Lakin kışı çetin olacak. Doğu Anadolu Bölgesi´nde Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı ve Muş´un ilçelerinde kar yağdı. Gece yarısından itibaren başlayan kar yağışı sabaha kadar sürdü. Kent merkezleri beyaz örtü ile kaplanırken kışlık lastikleri takmayan büyük taşıtlar karayollarında ulaşım durma noktasına getirdi.

HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece yarısından sonra yerini kara bıraktı. Yoğun kar yağışı ile güne başlayan vatandaşlar sabah işyerlerine, öğrenciler okullarına giderken zor anlar yaşadı. Geceden itibaren yağan yoğun kar nedeniyle bölgede yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan TIR ve kamyon sürücüleri ise Erzurum-Ağrı karayolunda tarfiği aksattı. Araçların kayması sonucu Horasan´ın Yukarı Tahir mevkisinde araç kuyruğu yaklaşık 1 kilometreyi buldu. Kayan araçlar maddi hasarlı kazalara neden oldu. Yoğun kar yağışının ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İllerde Özel İdarelerle birlikte karayolları ekipleri kapalı yolları açmak için seferber oldu.

SAĞLIK İÇİN DE ÇOK YARARLI´ Uzun bir aradan sonra karla buluşan çocuklar ise okullarının bahçesinde kartopu savaşı yaptılar. Çocuklar kartopu oynama sevinci yaşarken büyüklerde otomobilleri ve işyerlerinin önünü temizledi. Karın Doğu´ya çok yakıştığını belirten vatandaşlar, Kar Doğu´ya çok yakışıyor. Kar sağlık için de çok yararlı. Havadaki tüm mikroplar ölür. Kar yağışı bu sene geç bile kaldı. Her mevsimin kendine göre bir güzelliği var dediler. Kar yağışı ile bölgedeki Palandöken ve Sarıkamış Kayak merkezlerinde hareketli günler yaşanmaya başladı. Son hazırlıklarını yapan otel işletmecileri, sezonu açmak için çalışmalarını hızlandırdılar. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri