Skip to main content

Muş’ta Portekiz gecesi düzenlendi

Muş Haber Fotoğrafı

Genç Birikim Derneğinin Avrupa Hizmet Programı Erasmus Plus kapsamında hazırladığı projeyle ilimize gelen Portekizli Psikolog Daniela Neves ile İletişim ve Pazarlama Mezunu Joana Aguiar, ülkelerinin yöresel yemeklerini tanıttı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muş Gençlik Merkezinde düzenlenen gecede Portekiz yemekleri ile yöremize ait birbirinden güzel tatlar bir arada sunuldu. Genç Birikim Derneği tarafından hazırlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Kızılay Derneği Muş Şube Başkanı ve Kızılay Genel Merkezi Disiplin Kurulu Üyesi Cengiz Koçun yanı sıra ilimizde faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşu üyelerinin katıldığı gecede gerçekleşen kültür buluşması, keyifli anlara sahne oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce, tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardından kısa bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal: Buradaki amaç kültürlerin kaynaşması. Özellikle Portekizden ilimize gelen iki öğrenci Avrupa Birliği projesi çerçevesinde buradalar. Özellikle ilimizde böyle sosyal aktivitelerin olması mutluluk verici. Gençlik Merkezimizde bunun yapılması bizim için sevindirici. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi. Kızılay Derneği Muş Şube Başkanı ve Kızılay Genel Merkezi Disiplin Kurulu Üyesi Cengiz Koç ise: Bu vesileyle bizleri sizlerle buluşturan, farklı ülkelerden de gelse Muş gibi küçük bir şehirde kültür paylaşımı olgusuyla burada emek harcayan herkesi bende kutluyorum sözlerinin ardından yemeklerin tanıtımı yapıldı. Psikolog Daniela Nevesin Portekiz mutfağına ait Tuna Pate (ekmekle yenen aperatif), ıspanak çorbası, tavuk ve fasülye ile yapılan sulu yemek, tatlı çeşitlerini davetlilere tanıtmasının ardından yemeğe geçildi. İlimizin en tanınan yemeklerinden olan Muş Köftesinin yanı sıra pirinç pilavı, salata ve çeşitli tatlılarında bulunduğu ikramları tadan davetliler, emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra bir süre sohbet ettiler.

Avrupa Hizmeti Programı, Erasmus Plus Projesi kapsamında ilimize gelen Portekizlilerin yapmış olduğu çalışmalar ve düzenlenen geceye ilişkin görüşlerini aldığımız Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce: Genç Birikim Derneği olarak Eurodesk temas noktasıyız. Aynı zamanda Eylem-2 Avrupa Gönüllü Hizmetinde akredite olmuş kurumuz. Bizler dernek olarak gençlerimizi yurt dışına gönderdiğimiz gibi aynı zamanda yurt dışındaki gençleri çeşitli programlarla çeşitli zamanlarda ilimize getirmekteyiz. Bu kapsamda Erasmus For kapsamında Eylem-2 Gönüllü Hizmeti yapmak üzere Portekizden bir psikolog ve bir pazarlama çalışanı arkadaşımız da derneğimizin kanserle ilgili çalışmalarında gönüllü olarak bizlerle çalışmaktadırlar. Yaklaşık 9 aydır ilimizde bulunan Portekizli gönüllülerimizin artık son üç ayı kaldı. Biz onlarla birlikte hem hastalarımıza dokunduk hem gençlerle birlikte yaptığımız kanserle ilgili çalışmalarda çeşitli tematik eğitimlerimize dokundular. Umuyor ve inanıyorum ki ilimiz ve bölgemiz kapsamında bu iyi bir gelişmeye vesile olmuştur. Biz bu tür programların giderek artmasını, artarken de illerimizin sosyo-ekonomik kültürünün yükselmesini de diliyoruz ifadelerini kullandı. Düzenlenen gecenin farklı kültürlerden insanlarla kaynaşmak ve kültürlerini tanımak amacıyla hazırlandığını da dile getiren Yüce: Bu akşam Portekizli gönüllülerimiz kendi yerel yemeklerini bizlere yaptılar. Aynı zamanda Muştan ve Muş dışında Türkiyenin diğer illerinden gelen arkadaşlarımızın kendi evlerinde yapmış olduğu yemeklerle birlikte bir gece tertipledik. Amacımız bir araya gelmek, birbirimizi daha yakından tanımak. Aynı zamanda bu gönüllülerimizin, ilimizin çeşitli kesimlerine yapmış olduğu çalışmaları aktarmaktı şeklinde konuştu.

9 aydır ilimizde bulunan Portekizli Psikolog Daniela Neves ise: Biz Avrupa Birliği Hizmeti kapsamında buradayız. Bu bir Avrupa Hizmeti Programı, Erasmus Plusın altında. Biz Genç Birikim Derneği kapsamında buraya geldik. Bugün itibariyle 9 aydır buradayız ve bu gecede Portekiz gecesini düzenledik. Bu gecedeki amacımız Portekizi tanıtmak, Portekiz kültüründen bahsetmek ve bir şeyler paylaşmak şeklindedir dedi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri