Skip to main content

Muşlular’ın Bursa’da bir derneği daha oldu

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye de en fazla Muşlunun yaşadığı şehirlerden biri olan Bursa’da Muşlu derneklerine bir yenisi daha eklendi. 2015 yılında kurulan MUŞ-KIDER Bursa şehrinde yaşayan Muşluların bayram, taziye, kültürel ve sosyal etkinliklerini icra edecekleri yeni bir adres olacak. 2015 yılında kurulan ve Mayıs ayında ilk olağan kurulunu gerçekleştirecek olan MUŞ-KIDER Başkanı Erdal Civak derneğin faaliyetlere başladığını belirterek, bugüne kadar bizleri ziyaret eden herkesin teveccühünü kazındıklarını söyledi.

Dernek Başkanı Civak yaptığı açıklamada Kızılağaç ve civar köyler olarak yapımızı sağlamış olsak bile Muş ovası merkez köylerinin büyük bir kısmı derneğimizin aktif üyesidir. Bursada bulunan üyelerimiz şehrin her tarafına dağılmış bir vaziyette ikamet etseler de çoğunluğu Yıldırım bölgesinde ikamet ettiğinden dernek merkezimizi de bu bölgede kurduk. Dernek olarak üyelerimizin bayramlaşma, taziye, kültürel ve sosyal etkinliklerini icra edecekleri bir aile ortamı sağlamayı hedefliyoruz. 17.12.2015 tarihinde faaliyete başlamış bulunmaktayız.Derneğimiz kuruluşunu gerçekleştirmiş olup 01.05.2016 tarihinde de 1. olağan kurulu gerçekleştireceğiz. dedi.

Civak, açıklamasının devamında faaliyetlerine başlayan derneğin amaçlarını anlatarak: Faaliyete başladığımız günden bugüne kadar gerek ziyaret ettiğimiz gerekse bizleri ziyaret eden STK’lar ve şahısların olumlu yaklaşım ve yorumları bizler için büyük bir motivasyon sebebi olmuştur.Bu vesile ile ilgi duyup destekleyen ve desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Amacımız büyük şehirde kendi kültürümüzü yaşatmak, olumlu anlamda dayanışmak, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmak, şehir kültürüne dahil olma noktasında varlık göstermektir. Sivil toplum örgütlerinin önemi ve toplumsal etkisi azımsanmayacak kadar çoktur. Derneğimiz aracılığıyla Muş ile Bursa arasında sağlam bir gönül köprüsü oluşturmaktır. Derneğimiz aracılığıyla büyük şehirde ilişki halinde olduğumuz komşularımız, iş çevrelerimiz ve benzeri kesimlere kültürümüzü tanıtmaktır. Sivil toplum örgütü olarak düzenleyeceğimiz çeşitli etkinliklerle üyelerimizi birbirleriyle tanıştırmak kültürel etkinlik ve sosyal aktiviteler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Başka bir yorumla düzenleyeceğimiz etkinlikler aynı zamanda sıla-i Rahim olarak değerlendirilebilir ifadelerini kullandı.

Civak son olarak Bursa şehrinde faaliyet gösteren diğer Muşlu STK’larla ilişkilerini geliştirip ortak etkinliklere imza atmak olduğunu belirterek Üyelerimizin hizmetine sunacağımız dernek binasında çocuklarımıza takviye dersler, kültürel ve sporsal etkinlikler, sanatsal etkinlikler, kurslar düzenlemeyi ve bayanlarımıza yönelik öngörülen ve arzulanan kurslar ve etkinlikler düzenlemeyi tasarlıyoruz. Muş-Kıder olarak ilimize ait diğer bütün STK’lar ile ilişki geliştirip ortak etkinlikler düzenleyeceğiz. Derneğimizin nitelikli ve etkili etkinlikler ortaya koyacağını ve farkındalık oluşturacağını sizler kanalı ile bütün üyelerimize taahhüt ediyoruz şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri