Skip to main content

Muşlular proje istiyor

Muş Haber Fotoğrafı

Platform adına konuşan iş adamı Ali Alkaş, yaşadıkları bölgelere özel, ‘sosyal amaçlı projeler’ isteyerek Bursa-Muş arası direkt uçak seferleri yapılmasını istedi.

‘Bursalı Muşlular Platformu’nun Yunus Emre Spor Kompleksinde düzenlediği yemekli toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, milletvekili adayları ve çok sayıda konuk katıldı.

Platform adına konuşan sanayici iş adamı Ali Alkaş; ‘Hepimiz doğup büyüdüğümüz yerden, yani memleketimiz Muş’tan farklı sebeplerle göç ederek Bursa’ya yerleştik. Muş’tan Bursa’ya 1960’lı yıllardan itibaren başlayan göç hareketleri, 90’lı yıllarda konjonktürel sebeplerle hızlı bir ivme kazanarak günümüze kadar geldi. Bugün Bursa’da hatırı sayılır bir Muşlu nüfus yaşamaktadır’ dedi.

‘Göç eden kişi, yeni ortamda kendini ispat etmek zorundadır’

Sanayici iş adamı Ali Alkaş; ‘Göç olgusu, sosyo – ekonomik açıdan beraberinde ağır bir yük getirdiği kadar, sağlıklı ve planlı yönetildiği takdirde bir fırsattır ve muazzam bir güç kaynağıdır. Göç eden kişi, köklerinden kopup geldiği yeni ortamda kendini ispat etmek, orada tutunmak zorundadır. Bu sebeple göç edenler, kendilerini ifade etmek hususunda iki misli çaba harcamak zorundadır. Bugün şehirlerin metropolleşmesinde en büyük etken, göç ve onunla beraber sağlanan ekonomik katkıdır’ dedi.

‘Yaşadığımız kentte tüm imkân ve şartlarımızla yer almak istiyoruz’

Bursa’da sosyo-ekonomi ve kültürel hayattan kazanımlarının yanı sıra,Kentte kattıkları artı değerlerin söz konusu olduğunu, vurgulayan Alkaş; ‘Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Bursa’nın sosyo-ekonomik ve kültürel hayatından edindiğimiz kazanımların yanı sıra bizlerin de içinde yaşadığımız kente kattığı artı değerler söz konusudur. Yaşadığımız kentin tüm sorunları, sıkıntıları veya şehrin ürettiği sosyo-ekonomik refah hepimizin hayatını doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple bizler, bir yandan doğum yerimiz olan Muşla bağımızı koparmadan sürdürürken diğer yandan artık yurt edindiğimiz Bursa’nın sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatına entegre olmak; yaşadığımız kentte tüm imkân ve şartlarımızla yer almak istiyoruz’ dedi.

‘Hemşerilerimizin Bursa ve ülke genelinde birtakım sorunları var’

Bireylerin yaşadığı toplumda kendini ifade etme ortamı ve imkanı bulduğu oranda, kendisini oraya ait hissedeceğini belirten Alkaş; ‘Bizler, Bursa’da toplumsal bütünleşmeden yanayız. Zira birey, yaşadığı toplumda kendini ifade etme ortamı ve imkânı bulduğu oranda kendisini oraya ait hisseder. Ancak sağlıklı bir bütünleşmenin gerçekleşmesi için şehre göç eden yeni unsurların bilhassa kentin yönetim organları nezdinde kabul görmesi ve bu zeminlerde layıkıyla temsil edilmesi gerekir. Kısacası bütünleşme çabası ve arzusunun çift taraflı işlemesi ve samimi bir mecrada gelişmesi şarttır. Hemşerilerimizin gerek Bursa yerelinde gerekse ülke genelinde sektörel bazda birtakım sorunları vardır. Bu sorunlar, farklı platformlarda STK’lar, Oda’lar veya basın yoluyla sizlere iletilmektedir. Ancak ben burada iki farklı bir sorun alanına değinmek istiyorum’ dedi.

Ali Alkaş; ‘Projeler Uygulanmalı’

Platform adına konuşan sanayici iş adamı Ali Alkaş, hemşerilerinin Bursa’da yoğun olarak Yıldırım’da “yolun altı” tabir edilen bölgeler ile Osmangazi’nin kenar semtlerinde yaşadıklarını belirterek, “Bu bölgelerde yaşayan hemşerilerimizin başta yapılaşma olmak üzere ciddi sorunları var. Bu insanların kentle bütünleşmelerini sağlayacak, gelecek ve yaşam kaygılarını ortadan kaldıracak bu bölgelere has sosyal amaçlı projeler geliştirilmeli.” dedi.

‘Bursa’dan Muş’a direkt uçak seferleri başlatılmalı’

Sanayici iş adamı Ali Alkaş, Bursa’dan Muş’a direk uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini vurgulayarak; ‘İkinci mevzu hemşerilerimizin yıllardır gerçekleşmesini istediği bir konu olan Bursa’dan Muş’a direk uçak seferlerinin başlatılmasıdır. Muş Havaalanının, Muş dışında Bitlis ve Bingöl’e de hitap ettiği göz önüne alınırsa yaklaşık 500 bin kişilik geniş bir kitle söz konusu olacağından bu konuda talep sıkıntısının yaşanmayacağına inanıyoruz’ şeklinde konuştu.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri