Skip to main content

Muşlu öğrenci TRT Çocuk kanalında

Muş Haber Fotoğrafı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Radyo Kurumu (TRT) tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencilerini kapsayan “Bilen Parmak Kaldırsın” bilgi yarışmasının Muştaki ön elemeleri başarılı bir şekilde yapılırken elemeler sonucu ilimizi Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Meriç temsil etme hakkını kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TRT tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencilerini kapsayan “Bilen Parmak Kaldırsın” bilgi yarışmasının Muş finalisti belli oldu. İlimizde yapılan ön elemelere 12 farklı okuldan öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.  Elemeler sonucunda ilimizden 10 öğrencinin kamera çekimleri ve kimlik bilgileri “Adv Medya Reklâmcılık Basın Yayın Sanayi ve Dış Ticaret Limitet Şirketi’ne” gönderilerek şirket tarafından yapılan elemeler sonucunda TRT Çocuk Kanalında 81 ilin öğrencileri katılacak. Şirket tarafından yapılan elemeler sonucunda ise ilimiz merkez Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Meriç, seçilerek temsil edecek.

İlimizi temsil edecek olan Merkez Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Meriç, 11 Nisan tarihinde yapılacak olan çekimlere Gazi İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Murat Yıldız’ın refakatinde katılacaktır. Kübra Meriç’in ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğini ve ilimiz öğrencilerinin bu tür sosyal faaliyetlere katılım göstermesinin onur verici olduğunu belirten Gazi İlköğretim Okulu Müdür Vekili Kazım Elitaş, başarı dileklerinde bulundu. Okul İdarecisi Elitaş, yaptığı değerlendirmesinde “Milli Eğitim Bakanlığı ile TRT tarafından düzenlenen ve Türkiye geneli 81n ilin katılımı sağlanacak olan “Bilen Parmak Kaldırsın” programına okul öğrencimiz 8. sınıf ta okuyan Kübra Meriç bizleri onurlandırmıştır. Bu tür faaliyetlere ilimizden de temsilcilerin katılması çok güzel bir duygudur. Öğrencimizin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, kendisini yürekten kutluyoruz. Bu tür faaliyetler oldukça önemlidir. İlimizin diğer öğrencilerine de cesaret verir. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin bu tür sosyal faaliyetleri göz ardı etmemeleri gerekiyor. Daha çok duyarlı olmaları ve Türkiye geneli başarıların imkansız olmadığını bilmelerini istiyoruz. Gazi İlköğretim Okulu olarak değil bizim ilimizde bulunan bütün okulların bizlere aynı duyguyu yaşatacağına inanıyoruz. Çok sayıda başarılı öğrencilerimiz var ve bu başarılarını dışarıya taşımaları gerekiyor. Bu amaç ve gayede olan bütün öğrencilerimizin güzel çalışmalarını her zaman ön plana çıkarmalarını bekliyoruz. Biz eğitimcilerin en büyük istek ve arzusu yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin başarılı ve istikrarlı olmalarıdır. Gelecekte çok güzel mesleklere kavuşmalarıdır. Onlar bunu başardıklarında bizlerde onlarla övünerek ve emeklerimizin boşa çıkmadığını göreceğiz. Eğitimcilerimizin de aynı şekilde hiçbir zaman bilgi daracıklarını paylaşmamaları söz konusu olmaz. Bir öğretmenin en büyük isteği öğrencisinin çok başarılı olmasıdır” dedi.

Öte yandan TRT çocuk kanalında ilimizi temsil edecek olan Gazi İlköğretim Öğrencisi Kübra Meriç’in sınıf arkadaşları Meriç’in başarılı ve ilimizi en iyi şeklinde temsil edeceğine inandıklarını gerektiği desteği verdiklerini söylediler. Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri