Skip to main content

Muşlu muhtarlar huzurdan yana

Muş Haber Fotoğrafı

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Muş Şube Başkanı Turan Süme,17 Aralıkta yapılan operasyon sonucu gelişen olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Muhtarlar olarak herhangi bir tarafın taraftarı olmadıklarını kaydeden Süme, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak derdimiz Ülkemizin huzurunu ve refahı bozmaya yönelik yapılan bu olumsuz olayların bir daha yaşanmamasıdır dedi.

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Muş Şube Başkanlığında basın açıklaması yapan Süme, 17 Aralıkta yapılan ve yolsuzluk denilen operasyonların Türkiyeye herhangi bir fayda değil bilakis 20 milyar dolar civarında büyük zarar verdiğini açıkladı.

Herkes sağduyulu olmalıdır

Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme, Türkiye ekonomisinin bu kadar güzel olduğu bu dönemlerde ve çözüm sürecinin olumlu yönde devam ettiği bu aşamada yaşanan bu tür olayların tasvip etmemiz mümkün değil. Devam eden bu olumsuz sıkıntıların giderilmesi için başta siyasi partiler olmak üzere tüm kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşımızın sağduyulu olmalarını istiyoruz. Türkiye’de yıllardır özlemini çektiğimiz barışın sağlanması için bu sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi, tüm çevrelerin sorumluluk içinde hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemelidir. Bunu ülkemiz için istiyoruz, halkımızın huzuru için istiyoruz. Ekonomimizin gelişmesi için istiyoruz. Özellikle altını çizerek söylemek istiyorum. Yaşanan bu olaylar sebebiyle yaklaşık 1 yıldır devam eden çözüm sürecinin etkilemesinden endişe ediyoruz. Bu süreci bozmaya kimsenin hakkı yok dedi.

Yaşanan olaylar endişe verici

Köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldikleri zaman ilk konuşulan konu İstanbulda 17 Araklıkta meydana gelen operasyon olduğunu dile getiren Süme, Muşun 360 Köy muhtarının bu konudan rahatsız olduğu bir gerçektir. Sadece muhtarlar değil halkımızın büyük bir bölümü bundan endişeli. Çünkü huzurun iyi devam ettiği bu dönemde yaşanan bu tür olaylar endişe vericidir dedi.

Yapılan operasyonlar çözüm sürecine yöneliktir

Yapılan operasyonların yaklaşık bir yıldan beri ciddi bir biçimde devam eden çözüm sürecine yönelik bir operasyon olduğunu düşündüklerini dikkati çeken Süme, Biz Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölge halkı olarak çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte huzurlu bir şekilde yaşantımızı devam etmeye başladık. Bir yıldır şehit cenazeleri gelmiyor, anneler ağlamıyor, kan dökülmüyor. Biz bundan sonrada annelerin ağlamasını şehit cenazelerinin gelmesini görmek istemiyoruz. Sürecin başlaması ile birlikte insan olarak yaşadığımızı gördük. Çünkü huzur var, insanlar rahat bir şekilde geziyor ve tarlasını bahçesinin ekimini yapıyor. Ancak son birkaç gündür yaşanan bu olaylardan dolayı halkımız içinde büyük bir tedirginlik olmuştur diye konuştu.

Bu olayla dış güçlerin oyunudur

Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda olayın Türkiye ekonomisine maliyetinin 20 milyar dolar olduğunu anımsatan Süme, Türkiyenin 20 milyar dolar gibi çok büyük bir rakamla zarar etmesi düşündürücüdür. Yıllar önce IMFden 1 milyar dolar borç almak için kapı kapı geziyorduk. 17 Aralıkta meydan gelen olaydan dolayı Türkiyenin 20 milyar dolar ekonomisine zarar vermesi kimsenin tasvip etmediğini inanıyorum. Türkiyenin ekonomisi güçlendiği için bunun tamamen dış güçlerin oyunu olduğunu düşünüyorum şeklinde konuştu.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri