Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Muşlu meleler: dershane ve okuma salonları kapatılırsa halk perişan olur

Muşlu meleler: dershane ve okuma salonları kapatılırsa halk perişan olur

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta görev yapan meleler, dershane, okuma salonu ve etüt merkezlerinin özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde önemli görevler üslendiğini, kapatılmaları halinde dar gelirli vatandaşların perişan olacağını bildirdi.

Muş Din Görevlileri Derneği’nin organizasyonuyla Şelale Eğitim Kurumları’nın davetlisi olarak Balıkesir’e gelen bir gurup mele, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) dershanelerin kapatılmak istenmesini değerlendirdi. Muş’un Korkut ilçesinde mele olarak görev yapan Diyanet-Sen Temsilcisi Erkan Gök, batı ve doğu bölgeleri arasında eğitim alanında ciddi farklar bulunduğunu hatırlattı. Gök, “Çocuğumun eğitim gördüğü okulda görevli 12 öğretmenden sadece ikisi kadrolu, kalanı iki yıllık veterinerlik ve inşaat bölümü mezunu. Çocuklarımızın okulda gördüğü eğitimin eksikliğini dershaneler aracılığıyla telafi ediyoruz. Eğer dershaneler kapatılırsa, perişan oluruz ve büyük zahmet çekeriz. Çocuklarımızın eğitimdeki eksiğini nasıl kapacağız? Benim bütçem özel okula göndermeye uygun değil. Bölgedeki okuma salonları ücretsiz olduğu için maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları burada eğitim alıyor. Bu kurumların bölgemize, insanımıza ve memleketimize ciddi faydaları bulunuyor. Dershaneler bölgemiz için olmazsa olmazlardan. Bu konu hakkında halkın görüşlerinin alınması lazım.” dedi.

Diyanet-Sen Varto Temsilcisi mele Muhiyeddin Simit ise ilçede 15 yıldır görev yaptığını belirterek, “Dershanelerin kapatılmasına karşıyız. Bu kurumlar bölgemizde çok faydalı işler yapıyor. Eğer bu kurumlar olmasaydı, ciddi sıkıntılar yaşanırdı. Özellikle okuma salonları ücretsiz olduğu için maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları buralarda geleceklerini kurtarıyor. Bu kurumların kesinlikle kapatılmasını istemiyoruz.” diye konuştu.

“BAHAR HAVASINI BOZMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”

Muş Din Görevlileri Derneği Başkanı Burhan Balkan, Türkiye’de dershanelerin ihtiyaçtan dolayı kurulduğuna dikkat çekti. “Bugün Muş’ta eğitim gören bir öğrencinin İstanbul’daki bir üniversiteyi kazanabilmesi için dershaneye gitmesi lazım.” diyen Balkan, şöyle devam etti: “Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile batıda verilen eğitimi karşılaştırdığınız zaman bir öğrencinin Yıldız Teknik Üniversitesi’ne gitmesi için, ya özel ders alması ya da özel koleje gitmesi lazım. İhtiyaçtan dolayı kurulan dershaneler, aradaki bu açığı kapattı. Bölgemizin ekonomik durumu ortada. Bölgemizde hala eğitim noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bırakın üniversiteyi herhangi bir fen, Anadolu ve öğretmen lisesi hayalken, bugün özel okulları dahi kazanan burslu öğrencilerimiz var. Dershaneye gitmeyip bölgede eğitim alan acaba kaç öğrenci var?”

Ülkemizde bir bahar havası yaşandığını hatırlatan Başkan Balkan, “Bu bahar havasını kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Bu ülke hepimizindir. Bu meselelerin tartışılarak aklıselimle halledilmesini istiyoruz. Okuma salonları, gençlik merkezleri ve dershaneler bölgemizde büyük hizmetler görüyor. Bunu söylerken sadece bir kesimi kastetmiyoruz. Dershane dediğimiz zaman sadece belli bir kesimi değil bütün dershaneleri kapsıyor. Türkiye’nin her yerinde farklı dershaneler var. Herkes çocuğunu özgür bir şekilde istediği dershaneye kaydedebiliyor.” dedi. 

CİHAN

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri