Skip to main content

Muş Memur Sen Türkiye Buluşmaları’nda

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Memur Sen İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar öncülüğünde Hizmet Kollarıyla Memur Sen Genel Merkezinin düzenlemiş olduğu ve Başbakanın katılımıyla gerçekleşen Büyük Türkiye Buluşmasına katıldı.

Toplantıda Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu öncelikli hedefleri belirterek istekleri sıraladı. Gündoğdu: Bu sene toplu sözleşme masasından önce genel başkanlarımızla birlikte öncelikli hedeflerimizi; En yüksek maaş ile en düşük maaş arasındaki makası daraltmak, çalışırken alınan maaş ile emekli maaşı arasındaki farkı kapatmak, emekli maaşlarını artırmak, emekli ikramiyesini artırmak, ek ödemede unutulan öğretmen ve akademik personelin mağduriyetini gidermek, 4/C’li personelin maaşlarını artırmak ve kadroya geçirilmelerini sağlamak olarak belirledik. Bunlardan ilk dördü için tek yol, taban aylığa zam almaktı. İstediğimiz zammı aldık.

Taban aylığa 175 TL= %17 zam aldık. (Bu zamana kadar, taban aylığa tek seferde alınan en yüksek zam. 1978’den beri 1027 TL’ye çıkabilen taban aylık şimdi 1.202 TL), her ay her kamu görevlisinin maaşına 123 TL zam.

Emekli maaşlarına yansıması her ay 146 TL. Emekli ikramiyesine yansıması ise rekor bir rakamla 5,250 TL’dir. Ayrıca; öğretmene 75+75=150 TL ilave zam. 4/C’li bekara 253 TL net, Evli ve iki çocuklu 4/C’liye 493 TL net. Başta Başbakanımız ve Çalışma Bakanımız olmak üzere bu toplu sözleşmenin imzalanmasında emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.

Sayın Başbakanımızın burada bulunmasını da fırsat bilerek, teklif sendikacılığımız kapsamında; toplu sözleşme görüşmelerinde ve Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine vardığımız teklif ve taleplerimizin de hayata geçirilmesi beklentimizi bir kez daha ifade ediyorum. Bu kapsamda, reel ücret artışı konusunda mağdur konumdaki akademik personele ilave zam yapılmasını istiyoruz. 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi düzenlemesinin ivedilikle yapılmasını bekliyoruz. Üzerinde defalarca uzlaştığımız 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesini, disiplin cezalarının affedilmesini istiyoruz. Emekli ikramiyesindeki 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılsın diyoruz. İş ve meslek danışmanlarının kadroya geçiş kaynaklı maaş mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz.

Memurlarla benzer görevleri yürüten yükseköğretim mezunu işçilerin memur kadrolarına geçirilmesini istiyoruz. Kadın çalışanların çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kamuda kadın istihdamının arttırılmasına ilişkin çalışmanın ivedilikle yürürlüğü girmesini, gecikme olacaksa eş ve çocuk yardımı tutarının arttırılmasını istiyoruz. Toplu sözleşmede elde ettiğimiz başarılar Memur-Sen’in rakipsizliğini tescilliyor. Memur-Sen, Türkiye’nin en büyük emek örgütüdür.

Emeğin değerli olmasının ve ekmeğin artmasının ön şartının, özgür, sivil ve demokratik bir siyasal sistem olduğunun bilincindeyiz. Bugün, Suriye’de sendikadan bahsetme imkanı yoktur.

Özgürleşmeyi, demokratikleşmeyi, sivilleşmeyi, mazluma destek olmayı, zulmü ortadan kaldırmayı, insanı ve insan onurunu korumayı da görev ve sorumluluklarımız arasında görüyor, varlık nedenleri arasında kabul ediyoruz. Memur-Sen, özgürlük insana aittir, insana dairdir anlayışıyla hareket eden aksiyoner bir özgürlük hareketidir.

Bu düşünceyle, darbe dönemlerinin, vesayet süreçlerinin eseri kanun ve kararlarla uygulamaya konulan bütün yasakların kaldırılması mücadelesi verdik, vermeye devam ediyoruz. Bu mücadeleyle elde ettiğimiz kazanımların sonuncusu ve bu ülkenin kadınları açısından en değerlisi, kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılmasıdır.

Bunu milletimize inanarak ve güvenerek başlattığımız Özgürlük için On Milyon İmza kampanyasında topladığımız 12 Milyon 300 bin imzayla başardık. Memur-Sen, bin yıllık desende bir ve beraberiz çağrısını sürekli seslendiren bir kardeşlik hareketidir.

Biz, etnik kimliklerin birini diğerinden daha değerli ya da değersiz gören ırkçı ideolojileri, birliğimize, dirliğimize yönelik bir tehdit olarak değerlendiriyoruz. Kardeşlik ikliminin bu toprakların mütemmim cüzü olduğu inancıyla, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine de Çözüm Sürecine de destek olduk, destek oluyoruz. Akil İnsanlar Heyeti’nde yer almayı millet tarafından verilmiş bir görevin ifası olarak gördük. Türkiye’yi tabiri caizse karış karış gezdik.

Çözüm iradesini destekleyecek girişimlerin ya öncüsü ya da paydaşı olduk. Memur-Sen, barış ve hakkaniyet temelli yeni bir dünya mücadelesi veren adalet ve merhamet hareketidir. Arakan’da, Doğu Türkistan’da ve Suriye’de zalim yönetimlerin zulmüne maruz kalanlara el uzattık.

Mısır’da demokrasiye vurulan darbeye ve özgürlük diyenleri katleden darbecilere karşı Mısır halkının yanında yer aldık. Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş mitingimizle, dünyaya ses ver dedik. Rabia Platformunun kuruluşunda ve eylemlerinde sorumluluk almayı, önce insan ve mutlaka insan onuru duruşumuzun gereği olarak gördük. Filistine ve Gazze’ye olan muhabbetimizi, katil İsrail devletine yönelik lanetimizi her fırsatta dile getirdik. Memur-Sen, kendisini cüzdan sendikacılığıyla sınırlamayıp bütün eylem ve söylemlerinde vicdan sendikacılığını ön plana çıkarmıştır.

Biz, insan, insan onuru, medeniyet, adalet, hakkaniyet, özgürlük, demokrasi ve kardeşçe yaşamak ve hakça bölüşmek kavramlarını merkeze almış değerler sendikacılığı hareketiyiz. Memur-Sen hak karşısında vav, haksızlık karşısında elif olmaya adananların bu çağdaki gür sesidir.

Büyük Türkiye, sadece 76 milyonun insanımızın değil, bütün İslam aleminin hatta bütün insanlığın huzurunu, mutluluğunu, refahını gözetecek bir kutup yıldızı olacaktır. Biz, bu ülkenin ve milletin, medeniyet coğrafyamızın, dünya mazlumlarının özlemini duyduğu ve dualarıyla desteklediği Büyük Türkiye’yi hayata geçirmekten sorumluyuz. Büyük Memur-Sen ailesi, Genel Başkanlardan, Yönetim Kurulu Üyelerine, Kadınlar Komisyonundan, Genç Memur-Sen’ine, Engelliler Komisyonundan, Emekli Memur-Sen’ine şube başkanından işyeri temsilcisine, delegesinden üyesine bütün mensuplarıyla Büyük Türkiye hedefinin ve bu hedef için gecesini gündüzüne katanların, milletle birlikte yol alanların yanındadır, yanında olacaktır. Bunun için daha büyük olmalıyız. Daha güçlü olmayıyız. Daha fazla üyeyle yol almalıyız. Büyük Türkiye’nin en büyük destekçisi Büyük Memur-Sen olmalı. Hedef 15 Mayıs’ta en az 850 bin üye, Hedef Büyük Türkiye.

Dualar bizimle olsun. Dualar mazlumlara olsun. Dualar, analarımızın gözyaşı dökmesini istemeyenlere, bu ülkenin gençlerinin hayatta kalmasına çaba sarf edenlere olsun. Dualar, bizi biz yapan değerleri ayakta tutmak, medeniyetimizi yeniden inşa ve ihya etmek için fedakarlığın zirvesine talip olanlara olsun. Allah, milleti ve medeniyetimizi kendisine rehber edinen Vizyoner Adamlara, Savunan Adamlara, Yiğit Adamlara Direnen Adamlara, kendisini medeniyet davasına adayanlara, bu ülkenin bağımsızlığını, milletin egemenliğini tahkim edenlere merhamet etsin, milletimizin yar ve yardımcısı olsun dedi.

Memur-Senin düzenlediği Büyük Türkiye Buluşmasına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada kamu çalışanlarına müjde verdi. Başbakan Erdoğan, bürokratlara, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kadro ve zam talepleri için talimat verdi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri