Skip to main content

Muş halkı nöbette

Muş Haber Fotoğrafı

Darbe girişimin ardından meydanlara akın eden Muş halkı ülkenin selamet için nöbet tutuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Sokakları ter etmeyin çağrısı üzerine vatandaşlar geceyi Muş sokaklarında geçiriyor.

Geçtiğimiz günde yine belediye meydanında toplanan vatandaşlar darbecilere tepki göstermeye devam etti. Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve binlerce vatandaşın bulunduğu meydan tekbir sesleri ile inledi.

Burada bir konuşma yapan Başkan Asya, 15 Temmuz akşamı yapılan hain girişimin ardından on binlerce insanın meydanları doldurarak tek yürek olması o zalimlere verilecek en güzel mesaj olmuştur. Halkımızın bu onurlu hareketi o zalimlerin emellerine ulaşmasına engel olmuş ve onları püskürtmüştür dedi.

Hürriyet ekmek kadar önemlidir, bağımsızlık su kadar kıymetlidir diye ifade eden Asya, Sizler hürriyetinizi ve bağımsızlığınızı hiçbir vesayetçiye hiçbir cuntacıya teslim etmeyecek kadar kahramansınız. 1071de Sultan Alparslanın ordusunda yer alarak Anadoluya kapılarını ardına kadar bu mübarek şehre ve bizlere bu hareket yakışırdı. Bunu sonuna kadar da devam ettireceğiz. Bizler Kudüsün Fatihi, Haçlıların düşmanı Selahaddin-i Eyyubilerin torunuyuz ve bu bilinçle bu meydanlarda bulunacağız. Zulme karşı dik duran Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin duruşu ile bu meydanlarda olacağız. Zulme karşı duran ve ilk günden itibaren tavrını net bir şekilde ortaya koyan onurlu hemşehrilerime minnettarım. Allah birlikteliğimizi hep daim kılsın. Sizlerin bu duruşu ile Allahın izniyle üstesinden geleceğimiz hiçbir şey yoktur. Bizlere, Başkomutanımızın talimatına kadar meydanlarda sokaklarda olacağız. Rabbim bu harekette bizlerin yardımcısı olsun şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan AK Parti Muş Milletvekili Şimşek, darbe girişimcilerine, tüm vatandaşlarımız gibi şanına yakışır bir duruş sergileyerek fırsat vermeyen Muşlu kardeşlerimi kutluyorum. Hemşerilerimin bütün fertlerine bayraklarıyla meydanlara koşan bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran Muşlulara saygılarımı sunuyorum. Muşlular ay yıldızlı bayraklarını dalgalandırarak terör çetesine verilecek en güzel cevabı vermişlerdir. Ülkemiz, Demokrasimiz ve Milletimiz maalesef tarihinde görmediği derecede bir zarar ile karşı karşıya bırakılmak istenmektedir. Bundan Milletçe kurtuluşumuzun yolu; birlik, beraberlik kardeşlik ve demokrasiye sahip çıkmaktır. Demokrasi için birlik, beraberlik ve kardeşlik için bu Ülkenin bu günü ve geleceği için hükümetimize, demokrasimize ve vatanımıza sahip çıkalım. Ülkemize kast edenlere Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Hep beraber demokrasi için, Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın arkasında ayakta olalım. Milletimizin gücünü ve inancını hep birlikte gösterelim. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmet, minnet, şükranla anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yaralılarımıza Allahtan şifa diliyorum. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir talimatına kadar demokrasi nöbetimize hep beraber devam edelim.

Vali Seddar Yavuz ise konuşmasında, kurulan tuzaklara rağmen Allah yolundan ayrılmayacaklarını belirterek, yolculuğun bin yıldan beri devam ettiğini ve kıyamete kadar devam edeceğini kaydetti.

Yavuz, Hangi tuzak kurulursa kurulsun biz Allah’ın yolundan ayrılmayacağız. Haçlı zihniyeti şekil değiştirerek bizleri bölmeye, parçalamaya devam etmek isteseler, hoca sıfatı takan hainlerin peşine mahkumlaştırılmış insanlar takılsa da biz Allah’ın ipine sim sıkı sarılmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Allah yolunda devam edeceğiz ve cennete talibiz. Biz o yüzden Allah yolunda 3 gündür mücadele eden ve şehadet şerbetini içen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. diye konuştu.

Darbe teşebbüsünün öğrenilmesinin ardından halkın vali konağı etrafını doldurarak, Kesinlikle teslim olma, biz yanınızdayız. Bizi çiğnemeden sizi alamazlar sözleriyle yalnız bırakmadığını hatırlatan Yavuz, şöyle devam etti: Çocuklarıma dönüp baktığımda çocuklarımın ağladığını gördüm. Hayatımda ilk defa bu kadar duygulandığımı ve bu şehre ilk atandığım günden bu yana neden bu kadar sevdiğimi anladım. Muş’un valisi olmak bir onurdur, haysiyettir, şereftir. Baş komutanımız Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan ve hükümetimizin elbette milletimizin emrindeyiz. Milli iradeye sizin emanetlerinize kast edenlerin karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Birlikte haykıracağız, görüş ve düşüncelerimiz ne olursa olsun milli ve yerli olanı destekleyeceğiz ve arkasında duracağız. Milli ve yerli olmayanların karşısında dimdik duracağız, bir olacağız, kardeş olacağız, diri olacağız, hep beraber Türkiye olacağız.

Konuşmaların ardından darbe girişimi sırasından şehit olanlar için belediye meydanında taziye çadırı kuruldu. Daha sonra Muş Belediyesi ile Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi tarafından demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara kumanya ve su ikramında bulunuldu. Vatandaşlar gece boyunca İstasyon Caddesi üzerinde sloganlar atarak şehir turu attılar.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri