Skip to main content

Muş GSM’den Her Öğrenci Bir Fidan etkinliği

Muş Haber Fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın himayesinde düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü bu yıl “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” mottosuyla yapıldı.

Muş´ta da binlerce fidanın toprakla buluştuğu Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sultan Alparslan Yurdunda fidan dikim etkinliği düzenlendi. Festival tadında düzenlenen etkinlikte fidanlar toprak buluştuktan sonra katılımcılara çeşitli ikramlar verildi. Piknik havasında gerçekleşen etkinlikte mangalda hazırlanan köfte ve sıcak tatlılar tüm katılımcılara ikram edildi.

Vali Avni Çakır ve Eşi Bahar Çakır, program boyunca üniversite öğrencileriyle yakından ilgilenerek birlikte yemek yiyerek sohbet ettiler. Sultan Alparslan Yurdunu da inceleyen Vali Çakır, öğrencilerin dinlenebilmesi için bu yıl hayata geçirilen Çınaraltı Kitap Kahvede öğrencilerle sohbet ederek yapılan alanın çok güzel olduğunu dile getirdi.

VALİ ÇAKIR, “DOĞAYI KORUYAN, ÇEVREYE ÖNEM VEREN HİÇBİR KİMSENİN ZARARLI BİR FAALİYETİNE RASTLAMADIM”

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Avni Çakır, Üniversite öğrencilerine hitap ederek şunları dile getirdi: “Bugün hepinizin bildiği gibi 11 Kasım Milli ağaçlandırma günü, buradan önce kampüsümüzün alt kısmında Orman Müdürlüğümüzün koordinasyonunda aynı burada olduğu gibi güzel bir ağaçlandırma etkinliği yaptık. Sevgili gençler, sizin burada bu etkinlikte olmanız bizim için çok önemli, yeşile, doğaya, sağlıklı bir çevreye vermiş olduğunuz önemin bir göstergesidir. Buraya gelirken nasıl bir kalabalıkla karşılaşacağım beni meraklandırıyordu. Burada sizin gibi gençleri görmek bizleri mutlu etti. Sevgili gençler, ben bu kadar yıllık idarecilik hayatımda doğayla, çevreyle bütünleşmiş, doğayı koruyan, çevreye önem veren hiçbir kimsenin zararlı bir faaliyetine rastlamadım. İnsanı sevme, topluma saygılı olma bence buradan başlıyor. Öte yandan bu hepimizin üzerinde insani ve vicdani bir sorumluluk çünkü, bizler şuan içerisinde bulunduğumuz dünyamızı ülkemizi, ilimizi, ilçemizi, bölgemizi çok daha güzel bir şekilde bizden sonraki gelecek nesillere bırakmak zorunda olan insanlarız. Bizim insanlara karşı sorumluluk anlayışımızda bunu gerektiriyor. O yüzden hepimizde doğaya karşı, ağaca karşı yeşile karşı sağlıklı çevreye karşı duyarlılığımız en üst seviyede olması gerekiyor. Siz gençler bu konudaki en büyük güvencemizsiniz. Sizlerin enerjiniz, sizlerin bu konudaki böyle yardımlaşma duygunuz gerçekten de bu konuda bizlere en büyük desteği en büyük güvenceyi veriyor. Bizlerde yapacağımız faaliyetlerle sizlerin katılımıyla inşallah Muş ilimizden de başlayarak bölgemizi daha yeşil bir doğayla buluşturma noktasında, daha çok yeşil örtüyü doğaya kazandırma noktasında hep beraber bir arayış içerisinde olacağız. Güzel bir etkinlik burada olmaktan mutluyuz.” Dedi.

MÜDÜR TAŞDEMİR, “ÖĞRENCİLERİMİZLE GÜZEL BİR FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ise düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılına nefes olmak için Sultan Alparslan Yurdumuz da fidan dikim etkinliği geçekleştirdik.  Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu yıl 11 Kasım Ağaçlandırma Gününü “Her Öğrenci bir Fidan” mottosuyla düzenledi. Bizde Bakanlığımızın yereldeki temsilcileri olarak burada öğrencilerimizle güzel bir fidan dikim etkinliği gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz etkinliğimize katılarak bizleri ve öğrencilerimizi ayrıca sevindiren Sayın Valimiz Avni Çakır ve Eşi Bahar Çakır Hanımefendiye kendi adıma ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca etkinliğimize katılan Sayın Vali Yardımcılarımıza, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ve rektör yardımcılarına, etkinliğimizin düzenlenmesinde ağaç temini konusunda bize destek olan Muş Orman İşletme Müdürü Ufuk Çelik’e tüm protokol üyelerimize teşekkür ediyorum. Böylesine güzel bir etkinliğin Sultan Alparslan Yurdumuzda gerçekleşmesinde emek veren sevgili mesai arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Düzenlenen programa Vali Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, İl Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Orman İşletme Müdürü Ufuk Çelik, kurum amirleri, öğrenciler ve sporcu çocuklar katıldı.

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri