Skip to main content

Muş esnafı şehit ve gaziler derneğine sahip çıktı

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta kiraladığı yerin borcunu ödemeyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Federasyonu Muş İl Temsilciliği kaldığı yerden çıkarıldı. Olayı duyan duyarlı bir esnaf, kendi iş yerini tahta ile ikiye bölerek geçici de olsa derneğe yardım eli uzattı. 18081 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve 2847 sayılı Kanunla kurulan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muş İl Temsilciliği kısa zamanda birçok yararlı çalışmalara imza atarak dikkatleri üzerinde topladı. Temsilcilikte, şehit aileleri ve gazileri bir araya toplanarak özlük hakları hakkında geniş bilgilendirmelerde bulunuldu. Ankaradaki bir gazi ve şehit ailesinin kazandığı bütün özlük hakları, yasalar çerçevesinde Muşta da hayata geçirildi. Muşta 16 okulda kitap ve kırtasiye malzemesinin dağıtımını yapan temsilcilikte 274 aileye gıda ve giyim yardımında bulunuldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Federasyonu Muş İl Temsilcisi Emrullah Zeki Aktaş, Bütün bu yardımlar, Türkiye çapında başlatılan kampanya ile Muşa yardımların ulaşması Muş Temsilciliğinin kendi çabalarıyla gerçekleştirildi. Güneydoğu gazileri, şehit yakınları olarak yaptığımız faaliyetler neticesinde donanımlı bir büroya sahip değildik. Borcumuzdan dolayı kaldığımız yerden çıkarıldık dedi.

Vali Seddar Yavuzun gazi ve şehit aileleri için yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu ifade eden Aktaş, şöyle konuştu: Sayın valimizin Uşak Valisi iken Uşak Şehit Aileleri ve Gaziler için yaptıklarını biliyoruz ve bizim oradaki şubemiz için yer tahsisi yapacağını biliyoruz. Ama sayın valimizin yoğun iş temposuna denk geldiği için bir türlü bize yer tahsis edilmemiş olup valimizin bize ne kadar değer verdiğini bildiğimiz için kısa süreliğine de olsa Muşlu iş adamı sayın Murat Çaldır bey dükkanını ikiye bölüp kısa süreliğine yer tahsisinde bulundu. Kendisine şehit aileleri ve gaziler adına teşekkür ederiz. Sayın valimizin bize yer tahsis edeceğine eminiz.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Federasyonu Muş İl Temsilciliği için iş yerini ikiye bölerek geçici yer tahsisinde bulunan Murat Çaldır ise, dernekçiliğin zorluklarını KÖY GEL-DER Derneğinden dolayı çok iyi bildiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşunun gönüllülük esasına dayanıp hiç bir maddi çıkar gütmeyen, yardımsever kişilerin örgütlenmesi olduğunu anlatan Çaldır, sözlerini şöyle sürdürdü: Gazi ve Şehit Aileleri Muş Temsilciliğinin yer arayışları bilgisi bana geldiğinde çok üzüldüm. Böyle aktif ve maneviyatı büyük olan bir derneğin ilgili kişilere destek olacağı bir adresin olmaması ve derneklerin memleketimizdeki iktibasını yakinen bildiğim için dernek başkanımızla iletişime geçerek iş yerimize davet ettim. Yaptığımız görüşmeden sonra iş yerimizi bölerek hizmetlerinin devamı için büro tahsis ettik.

Çaldır, memleketi ve özellikle ülkemiz için canlarını ya da bedenlerinden bazı uzuvlarını kaybetmiş kahramanlarımıza minnet borcunu sahte gözyaşı dökenlerden olmadıklarını söyledi.

Çaldır, dernek ziyaretinde Mustafa Kemal Atatürkün portresini takdim ederek gazi ve şehit ailelerine yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri