Yeşil Kart sahiplerine bedava ilaç ve tedavi imkanı tanınmasının ardından Muş Devlet Hastanesi’nde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Raşit Sönmez, sistematik çalışma sonucu yoğunluğa rağmen ihtiyaca cevap verildiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2005 tarihi itibariyle uygulamaya konulan yasa gereği, Yeşil Kart sahibi vatandaşların muayene, tahlil, pansuman, diş çekimi, protez, gözlük ve ilaç giderlerinin ücretsiz karşılanması sebebiyle Muş Devlet Hastanesi’nde adeta hasta enflasyonu yaşanıyor.
Yeni yasa ile birlikte hastanede büyük bir yoğunluk yaşandığını belirten Muş Devlet Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrah Uzmanı Opr. Dr. Raşit Sönmez, Muş Devlet Hastanesi’nin sistematik çalışması sonucu yoğunluğa rağmen ihtiyaca cevap verdiğini söyledi. Hastanede yeni faaliyete geçen otomasyon sistemi ile büyük bir rahatlamanın yaşandığını belirterek, yaşanan yoğunlukla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Raşit Sönmez şunları söyledi:
“Yeşil kartlara ücretsiz ilaç verilmesinin ardından günlük hasta sayısı bir hayli yükseldi. Her doktora günlük 90 hasta düştüğünü söyleyebilirim. Muş Devlet Hastanesi buna rağmen ihtiyaca cevap veriyor. Ancak hastanemizin otomasyon sistemine geçmesi ile birlikte sıralarda büyük ölçüde bir rahatlama meydana gelmiştir. Hastanenin bütün bölümlerinde otomasyon sistemi tatbik edilmektedir. Bu sistem sayesinde hastanede tedavi gören hastalar, daha iyi takip edilebilecek. Sistem sayesinde hastanın daha önce ne zaman hangi amaçla hastaneye geldiği ve hangi bölümde tedavi gördüğü takip edilebilecek. Bu sistemle birlikte vatandaşın hastanede evrak dolaştırma çilesi bitmiştir”.
İHA
NULL