Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Muş Alparslan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi alımında usulsüzlük iddiası

Muş Alparslan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi alımında usulsüzlük iddiası

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na Kürt dili ve kültürü öğretim görevlisi alımı için başvuruda bulunan Barış Mehmetoğlu, haksız yere ön değerlendirmeden geçirilmediğini ileri sürdü. Üniversite Personel Daire Başkanı Sabri İnci ise, “Biz kimseye ayrıcalıklı ya da kimseye farklı davranmamışızdır. İncelemeler sonucu değerlendirme yapılıp ilan numarası farklı olduğu için bu arkadaşımız başvurusu geçersiz belge olarak değerlendirilmiştir” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Kürt Dili ve Kültürü Bölümü için 2 öğretim görevlisi alımına başvuru yapan Diyarbakırlı Barış Mehmetoğlu, eksik evrakı olmadığı halde elenerek usulsüzlük yapıldığını öne sürdü. Bütün istenilen evrakları eksiksiz ve tam olarak teslim etmesine rağmen ön değerlendirmeye dahi alınmadığını belirten Mehmetoğlu, “Liste açıklandıktan sonra gün boyu personel daire başkanına mesai saatleri içerisinde ulaşmaya çalıştım. Ama sekreter her defasından başkanın yerinde olmadığını ifade etti. Bu sebeple yeterli bir cevap alamadım. Yüksek puanlarıma rağmen benden daha düşük puanı bulunan 7 kişi ön değerlendirmeye alındı. Anlaşılıyor ki Muş Alparslan Üniversitesi Personel Alım Komisyonu daha önce belirlenen kendi adamlarını almak için böyle yüksek puan alan kişileri eleyerek, belirli şahısların önünü açmaya çalışıyor. Başvuru dilekçemde hitap ettiğim kurum ve bölüm belli, ilan linki de net olarak verilmesine rağmen tuhaf bir biçimde elendim. Yetkili yöneticilerin ve rektörlüğün bu konuya hassasiyet göstereceklerine inanıyorum” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi Personel Daire Başkanı Sabri İnci ise, “Bütün başvurular geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda yapılan komisyon tarafından yapılan incelemeler sonucu değerlendirilmiştir. Kürt Dili ve Kültürü Bölümü’ne alınacak 2 öğretim görevlisi için başvuru yapan Barış Mehmetoğlu, başvuru sırasında ilan numarasını başvuru dilekçesine yanlış yazdığı için ön değerlendirmeye alınmamıştır. Sunduğu dilekçede başka bir ilan numarasıyla başvuru yapmıştır. Yıllardır personel alımlarında komisyonumuz tarafında uygulanan uygulamalar aynen uygulanmıştır. Biz kimseye ayrıcalıklı ya da kimseye farklı davranmamışızdır. İncelemeler sonucu değerlendirme yapılıp, ilan numarası farklı olduğu için bu arkadaşımız başvurusu geçersiz belge olarak değerlendirilmiştir” diye konuştu.

İHA

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri