Skip to main content

Mültecilere yardımda izdiham

Muş Haber Fotoğrafı

Yurda kaçak yollarla giren yabancı uyrukluların barındığı Kapalı Spor Salonunda dün yardım izdihamı yaşandı. Hayırsever vatandaşların yardım paketlerinden kapmak için bir birilerini adeta ezen mültecilerin yaşam mücadelesi görenleri hayrete düşürüyor.

Bir süre önce güvenlik güçleri tarafından yakalanan mültecilerin barındığı Kapalı Spor Salonuna yardım malzemelerini getiren hayırsever vatandaş Şemsettin Çiftçi ile Gökhan Çınar, mültecilere yardım elinin uzatılması ve vatandaşların duyarlı davranmasını istediler.

Yaşam mücadelesi içerisinde olan mültecilerin yalın ayakla dolaştıkları, bazılarının çorapsız dahi oldukları görülürken, kendilerine verilmek üzere gelen yardım paketlerine de ise umutla akın ettiler. Dramatik serüvenlerini sürdüren her şeye rağmen hayatın devam ettiği bilinci içerisinde olan mültecilere yapılan yardımda çıkan izdiham zaman zaman anlaşmazlıklara neden oldu. Yardım paketlerinden alabilmek için kader arkadaşları ile kapışan mülteciler havaların iyice soğuduğunu ve giyecek bir şeyleri olmadıkları için çok üşüdüklerini söylediler.

Yardımsever vatandaşlar Şemsettin Çiftçi ve Gökhan Çınar, Kültür Mahallesi sakinleri, Merkez cami cemaati ve bazı esnaflardan toplanan yardımları mültecilere verilmek üzere getirdiklerini ve burada tam bir insan dramının yaşandığını söylediler. Muşlu vatandaşların gerekli hassasiyeti gösterip bu mültecilere yardım elini uzatmasını isteyen Şemsettin Çifti ve Gökhan Çınar, esnaf ve vatandaşlarla görüşmelerde bulunmaya devam ettiklerini ve mültecilere yardım getirme gayreti içerisinde olduklarını kaydettiler.

Yaklaşık 300 tane mültecinin Kapalı Spor Salonunda barındığını ve bunların kıt kanaat imkanlarla hayatlarını idame ettirdiğini belirten Çiftçi, ayakkabısı, gömleği, kazağı, montu olmayan bir çok mültecinin burada barındığını söyledi. Duyarlı ve hayırsever vatandaşların yardımda bulunması için çağrıda bulunan Şemsettin Çiftçi, “ne olursa olsun bunlar birer insan. Kaderleri böyle yazılmış. Allah kimseyi yurdundan, toprağından etmesin. Bugün bunların düştükleri duruma Allah kimseyi düşürmesin. Kendi vatanlarından, yurtlarından iş, aş umudu ile insan tacirleri tarafından aldatılıp bu hale geldiler. Devlet her türlü sağlık ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor. Bizde mahalle sakinleri, cami cemaati ve bazı esnaflarımızın katkıları ile giysi topladık. Yardım paketlerimizin arasında her türlü giysi mevcuttur. Ayakkabıdan çoraba, gömlekten pantolona, kazaktan monta kadar bir çok giysi getirdik. Burada gördüğünüz gibi bu giysileri almak için izdiham yaşandı. Birbirilerini neredeyse ezecekler. Mağdur olan ve zor günler yaşayan mültecilere hayırsever vatandaşlarımızın yardım eli uzatmasını istiyoruz” diye konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri