Skip to main content

Muhtarlardan barış sürecine destek

Muş Haber Fotoğrafı

Muhtarlar, basın açıklamasında bulunarak, barış sürecine destek verdiklerini belirttiler.   Belediye önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, çok sayıdaki muhtar katıldı.

Muhtarlar barış sürecine destek verdi. Belediye önünde toplanan muhtarlar basın açıklamasında bulunarak, barış için her türlü göreve hazır olduklarını belirttiler. Yapılan basın açıklamasında: “Ülkemizin içinde bulunduğu önemli sorunlarına da muhtarlar olarak sahip çıkmalıyız. Devletin en uçtaki eli olan muhtarlarımız, vatandaş ile devlet arasındaki en güçlü köprü vazifesi görmektedir. Yani muhtarlar demokrasinin hücresidirler.

Bu meselelerden en önemlisi, Doğu ve Güneydoğu sorununa yönelik çözüm sürecinin hayata geçirilmesidir. Bu sorunda halklar ve muhtarlarımız arasında herhangi bir anlaşmazlık bulunmazken, diyalog eksikliğinden ve bazı yanlış uygulamalardan ortaya çıkan sorunların çözümünde biz muhtarlar halkın içinde yaşayan kişiler olarak her türlü yardıma hazırız. Saygı değer arkadaşlar, sivil toplum örgütlerinin bu sürece dahil olması çok önemli bir unsurdur. Muhtarlar konfedarasyonu yönetim kadrolarımızda bulunan Doğu ve Güneydoğu illerinin dernek başkanları ile Karadeniz ve diğer bölgelerin muhtarları güzel bir çalışma örneği sergilemektedir. Halka daha yakın olan bu kitle yönetim kurulunda aldığı karar ile çözüm üretme adımı atmıştır. Öfke ile silah ile bu tür sorunların çözülmesi mümkün değildir. Sağduyu ve soğukkanlı olmak gerekmektedir. Halkların buluşması adına, farklılıklara saygı göstermek, ortak kaynakları paylaşmak ve karşılıklı yardımlaşmak, farklı kültürleri buluşturmak, kültürel ifade şekilleri geliştirmek, gelenek ve görenekleri paylaşmak, kısacası sosyal faaliyetleri geliştirmek ortak esasların anlaşılması ve sorunların minimize edilmesi hususunda çözüm srecine en önemli katkıyı sağlayacaktır. Burada da sivil toplum kuruluşları üzerlerine düşen görevleri yapmalıdır. Bu çözüm için muhtarlar konfederasyonumuzun hazırlamış olduğu üç projemizi önümüzdeki günlerde hayata geçirmek için çalışmalara başladık. İlk olarak hepimizin önceliği olan anneler projesiyle başlıyoruz. Anneler Buluşuyor,  Kardeşlik Gelişiyor. Bu proje Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da 29 ilde hayata geçecek. İkinci projemiz Toplumsal Birlik İçin Muhtarlar Çalışıyor. Üçüncüsü de, Dört Mevsim Kardeşlik. Artık ülkemizin meseleleri konusunda devletimize destek vereceğiz. Tabanda yaşadığımız kardeşliğimizi çok sağlam temellerde pekiştireceğiz. Hem devletin, hem de vatandaşın yanında olan muhtarlarımız ile bu projeleri hayata geçirip, ülkemizin daha güzel yarınlara ulaşmasında katkı sağlayacağımızı ifade etmek isteriz. Çözüm sürecinde akil insanlar projesini destekliyor ve biz muhtarlara da görev düşerse, bu komisyonda görev ve sorumluluk almaya hazırız. Bu çözüm sürecinde, tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşların bu çözüm sürecine destek ve katkı vermeye tabanın sesi olan muhtarlar olarak davet ediyoruz. Bu sürece destek vermeyenlerin hiçbir zaman yanında olmayacağımız gibi, her zaman karşısında olacağımızı da ifade etmek istiyoruz” denildi.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri