Resmi Gazetede yayımlanan atama kararnamesine göre, Diyabakır Yenişehir İlçe Müftülüğü görevinden Muş Müftülüğüne atanan Alettin Bozkurt, yeni görevine başlayarak Muş halkına bazı mesajlar verdi. Gelin hep birlikte el ele vererek Din Eğitimine sahip çıkalım diyen Müftü Bozkurt, Kıymetli hemşerilerim hepinizi Allahın selamıyla selamlıyorum. Allahın Selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun. Gelin hep birlikte el ele vererek Din Eğitimine sahip çıkalım. Camilerimiz sadece ibadet yeri olmasın. Camilerimizi Kuran Kurslarımızı kadın, erkek, yaşlı, genç demeden dolduralım dedi.
Din eğitimi alınması noktasında çağrıda bulunan Müftü Bozkurt, şunları söyledi: Vaizlerimiz, İmamlarımız ve Kuran Kursu Öğreticilerimizden sahih bir din eğitimi alalım. Her mahallede, köyde, mezrada en az bir erkek ve kız Kuran Kursu, her sitede en az bir Kuran Kursu açalım. Her eğitim güzeldir. Ancak Sahih bir din eğitimini alan insan Rabbini, Peygamberini tanır, helal ve haramı öğrenir. Ahiret inancına sahip olur, hayatın sadece bu dünyadan ibaret olmadığını gerçek hayatın ahret hayatının olduğunu anlar. Bu dünyada ne ekerse ahrette onu biçeceğini bilir, Rabbinin huzurunda hesaba çekileceğini idrak eder ve haliyle kendine çeki düzen verir. Din eğitimini ihmal eden bir neslin huzurlu, mutlu barış içinde yaşaması mümkün değildir. İnançlı, ahlaklı, dinini iyi bilen ve yaşayan böyle bir neslin yetişmesi için herkese görev düşmektedir.
Devlet ve Millet el ele vererek ahlaklı, dinini bilen ve yaşayan bir neslin yetiştirilmesini vurgulayan Müftü Bozkurt, bunu gerçekleştirebiliriz. Bunun içinde özverili, samimi, azimli ve sürekli çalışmakla beraber sabırlı olmak gerekir. Peygamber efendimiz (s.a.v) bir Hadis-i Şerifinde Sabır imanın yarısıdır. Buyurmuştur. Sabır vasfına sahip olmayan bir insan bir devlet erkânı davasında başarılı olamamıştır ve olması da mümkün değildir. İnşallah burada görev yaptığım süre içerisinde vaiz, imam, kuran kursu öğreticilerimizle birlikte okullarımızda, yurtlarımızda, camilerimizde düğün törenlerimizde, taziyelerimizde ve her türlü alanda bu doğrultuda hizmet vermeye, hizmet sunmaya çalışacağız ve başarılı olmak için Cenab-ı Mevlaya dua edeceğiz. Gayret bizden Tevfik Allahtandır. Selam ve dua ile şeklinde konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


