Skip to main content

MUDOSK kitap kampanyasına devam dedi

Muş Haber Fotoğrafı

Geçtiğimiz gün kitap desteğini sürdüren Mudosk, Merkeze bağlı Yarpuzlu İlköğretim Okulu ve Hasköy İlçesine bağlı Sarıbahçe ve Umurca İlköğretim okullarına ansiklopedi dağıtımında bulundu.

Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü(MUDOSK), Türkiye Dağcılık Federasyonu Internet sitesinde başlatmış oldukları kitap kampanyası ile onlarca koli kitap toplayan MUDOSK, Muş merkez ve ilçelerinde bulunan birçok okulun kütüphanelerine destekte bulunmuştu. Kitap kampanyasını sürdüren Mudosk, geçtiğimi gün Merkeze bağlı Yarpuzlu İlköğretim Okulu ve Hasköy İlçesine bağlı Sarıbahçe ve Umurca ilköğretim okullarına ansiklopedi dağıtımında bulundu. Mudosk tarafından okullara dağıtılan kitap kampanyasına Mudosk Yönetim Kurul Başkanı Mehmet Çağlayan, İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Muş Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Mudosk Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Abit Oruç, Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Mehmet Ali Keskin, Şeker Fabrikası İşletme Müdür Yardımcısı Mümtaz Çelik ve Şeker İş Sendikası Başkan Vekili Maşallah Demir katıldı.

ÇAĞLAYAN, “KÜTÜPHANESİ BOŞ OLAN OKULLARIMIZA CEVAP VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Düzenli olarak yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerini aksatmayan Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü (MUDOSK), 2009 yılı faaliyetlerini aksatmadan hafta sonu yaptığı faaliyetlerine kitap kampanyasını sürdürerek eğitime katkıda bulunuyor. MUDOSK önderliğinde yapılan kitap toplama kampanyasında amaçlarının Muş ilinde bulunan okulların kütüphanelerine destekte bulunmak olduğunu ifade eden Çağlayan, imkânlar dâhilinde eksiği olan bütün kütüphaneleri doldurmak olduğunu söyledi. Çağlayan, “Amacımız Kütüphanesi boş olan bütün okulların kütüphanelerini donatmaktır. Bilindiği gibi daha önce okulların kütüphanelerine yönelik faaliyetlerimiz olmuştu. Bu nedenle halen bize gelmeye devam eden kitapları aynı şekilde okullarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Daha öncede ifade ettiğimi gibi biz bunu reklam olsun yada etiket olsun yapmıyoruz. Kendi ilimin eğitimine katkıda bulunmak için çaba sarf etmeyi devam edeceğiz. Biz Mudosk kulübü olarak bize gelen kitapları okullarımıza ulaştırmaya sonuna kadar da devam edeceğiz. Her şeyden önce geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine destek çıkmaktır. Bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Kitap kampanyamız dahilinde bizlere gönül köprüsü kurarak destekte bulunan herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz. Çünkü her şey ülkemizin eğitimine katkıda bulunmaktır. Mudosk, olarak yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerimiz sürmektedir. Kulübümüz tarafından yapılan bütün faaliyetler kontrol ve kurallar dahilinde yapılmaktadır. Sporcularımızın çoğu Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitim kamplarında eğitim görerek tecrübelidirler. Tecrübeli sporcularımız eşliğinde yaz kış demeden faaliyetlerimiz sürmektedir. Kulüp faaliyetlerinin yanında halka açık, halkımızın güvenli bir şekilde spor yapması, yürümesi ve doğayla iç içe olması için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Öte yandan eğitime katkıda bulunan Mudosk Yönetim Kurulu ve katılımcı kurum amirleri tarafından okulların sorunları dinlenerek çalışmaların yapılması için gerekenlerin yapılması konusunda hassasiyet gösterildi.

 Şahin Şahin

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri