Skip to main content

MŞÜ eksi rektörlük binasını müftülüğe tahsis ediyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İl Müftüsü Recep Uzun, Muş Alparslan Üniversitesi’ne (MŞÜ) ait olan eski rektörlük binası ve rektör konutunu alıp Muş’a modern bir cami yapmak için MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’ı ziyaret etti.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş İl Müftüsü Recep Uzun ve beraberindekileri makamında kabul etti. MŞÜ kampus alanında bulunan rektörlük hizmet binasında Rektör İnanç ile bir araya gelen İl Müftüsü Recep Uzun, İstasyon Caddesi üzerinde bulunan eski rektörlük binasını ve rektör konutunu şartların sağlanması halinde İl Müftülüğü’ne tahsis için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Uzun, Şu anda Muş 1980’li yılların Muş’u değil. Şu an Muş 9 bin öğrencisi olan bir üniversiteye sahip bir büyük il. Ama büyük bir il olduğunun farkında olmayan bir il. Bu sözüme Muşlular, ‘Yapma hocam bu kadar sitemi hak etmiyoruz’ diyebilirler. Her kurumun kendine göre bu öğrencilere, üniversiteye ayak uydurması, hazırlık yapması gerekir. Bizim de teşkilat olarak Muş’a hizmet götürmemiz lazım. Hizmet için de mekanlarımızın olması lazım. Bizim de maalesef 36 tane küçük mescit diyebileceğimiz camilerimiz var. Ben şahsen her defasında özellikle İl Müftüsüyüm demekten cemaatin yanında hicap duyuyorum. Şu anda rektörlükle irtibatımız devam ediyor. Bizim Muş merkezde rektörlük binamız var. O binaya şimdi fazla ihtiyaçları kalmadı. Ön bilgisini aldım, bu ön bilgiyle orasını biz Kur’an kursu eğitim merkezi olarak, orada müsait bir kısmına imara uygun ihtiyacımızın bir kısmını karşılayacak ibadethane yapmak istiyoruz. Bunu konuşmaya geldik. Tabi ki başka konuları da görüşeceğiz. Kurumların birbirini ziyaret etmesi gerekir. İllaki bir konu görüşmesi de gerekmiyor. Bu çerçevede böyle bir ziyaret gerçekleştirdik şeklinde konuştu.

Bu gibi konulara duyarlılığı ile bilinen MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, merkezde bulunan başka bir binayı Kız İmam Hatip Lisesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiklerini hatırlattı. Rektör İnanç, Muş’ta camilerin bir bölgede olduğunu ve küçük mescitler şeklinde yapılandığını kaydederek, Muş’ta çok nadir ezan sesi duyuluyor. Bu nedendir onu bilmiyorum ama üzücü bir şey. Muhafazakar kimliği ön planda olan bir yerde insan ezan sesiyle uyanmak ister. Muş’un camilerine de baktığımız zaman, bazen Hacı Şeref Camii’ne gidiyoruz, tam bir bulmaca gibi nasıl giriyoruz, nasıl çıkıyoruz o ayrı bir şey. Biz cami ile kampusta buluşalım dedik ama siz bizimle buluşmaya pek niyetli değilsiniz dedi.

Eski rektörlük binasının bu yıl için ihtiyaçtan ötürü kullanıldığını belirten Rektör İnanç, ilk aşamada şartların sağlanması halinde kendi konutunun yıkımına başlanıp cami yapımı için çalışmalara start verilebileceğine dikkat çekti. İnanç, Doğrusu bizim rektörlük binasına baktığımızda orada ihtiyaç var. Orada 7 uygulama ve araştırma merkezimiz var. Hepimiz burada kamu adına bulunuyoruz. Bu memleketin daha iyi bir noktaya gelmesi için mücadele ediyoruz. Ama sonuçta her kurum da kendi ihtiyaç ve önceliklerini dikkate almak zorunda. Eski rektörlük binasının 3 tarafı yol, aslında çok da güzel bir cami olur oraya. Benim tek gerekçem cami. Ama başka hiçbir gerekçeyle orayı terk etmem. Şartları sağlayıp, benim 80 metrekare olan lojmanımdan başlayıp cami yapımı için çalışmalara başlayabilirsiniz. Rektörlük binasını da daha sonra yıkıp, yeşil alan ve diğer alanlarda kullanabilirsiniz diyerek, tahsis konusuna olumlu baktıklarını kaydetti.

İHA

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri