Skip to main content

Milli irade coşkusu

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta binlerce kişi Fetullahçı Terör Örgütüne tepki göstererek hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana destek verdi.

İlk olarak Muş Valiliği önünde toplanan binlerce vatandaş mehteran takımı eşliğinde belediye meydanına kadar yürüyüş yaptı. Burada polisin güvenlik kontrolünden geçen vatandaşlar belediye meydanını hınca hınç doldurdu. Elazığ Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösteri ile başlayan programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Başbakanlık Müşaviri Sadetin Kılıç, siyasi parti temsilcisi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile binlerce vatandaş katıldı.

Mehteran takımının eserlerini seslendirmesinin ardından protokol konuşmaları yapıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya burada yaptığı konuşmada, 20’inci gecede bizleri yalnız bırakmayan değerli annelerimiz, muhterem bacılarımız, muhterem kardeşlerimiz, Allah sizlerin eksikliğini vermesin. Ölümü bu meydanda ayakta karşılamak üzere 20 gündür hınca hınç dolduran, evini çocuğunu bırakan başta hanım kardeşlerim olmak üzere değerli Muşlular sizleri Allah’ın selamıyla selamlıyorum dedi.

Her musibette bir hayır olduğunu ifade eden Asya, Sayın Cumhurbaşkanımız her defasında meydanda Rabia işaretini gösterirken tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak diyordu. Bazılarımızın bunda önyargısı vardı. Fakat 15 Temmuzda bu açıklamasıyla, bu tefsiriyle, bu izahıyla bütün dünyaya tespit ettirdiniz ki küfür tek millettir, İslam da tek millettir. Bu bizlerin vazgeçilmesi tek bayrağımız, tek devletimiz dimdik olduğu müddetçe bizler can, mal, namus güvencemiz sonuna kadar güvende olacaktır. Küfre karşı Muşun varlığı, birliği ve dirliği bir kez daha onları korkutmuştur ifadelerini kullandı.

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de şunları söyledi: 20 gündür Muşta her geçen gün coşku giderek artıyor. Demokrasi nöbetine olan inanç artıyor. Birlikte yaşama bilinci ve ruhu artıyor. Vatan ve bayrak sevgisi giderek artıyor. Muşta insanlar hep biriz ve kardeşiz diyorlar. Ülkemizi hep birlikte şer güçlerden korumaya mecburuz. Bu konuda inançlıyız, kararlıyız hiçbir şer gücünün buna gücü yetmeyecektir. Hiçbir güç bizi bu inançtan alı koyamaz. Biz vatanımızı ve birlikteliği seviyoruz. Bayraklarımız inmeyecek, ezanlarımız dinmeyecek biz Reisi Cumhurumuzu seviyoruz. Onun emri başımız üzerinedir ve tüm halkımızda bunu diyor. Şu birliktelik olduğu sürece değil 20 gün 25 ay 25 senede bekleriz. Vatan savunması için gerekirse işimize de gitmeyiz ve hiç uyumadan bekleriz. Başkomutanımızın emrinde olacağız ve bu meydanları terk etmeyeceğiz. Muştan Ankaraya ve tüm ümmete selam gönderiyoruz. Biz vatanımızı çünkü seviyoruz.

Son olarak vatandaşları selamlayan Vali Seddar Yavuz, kalkışma ile bu vatanı istila ve sömürgeleştirmek istediklerini söyledi.

Terörün iyisi kötüsü olmadığını ifade eden Vali Yavuz, Gerçekten bu vatan istila edilmek istenmiştir. Bu vatan sömürgeleştirmek istenmiştir. Ve son 14 yıl 15 yıldır bu ülkede İslami hareketlerle İslami uyanış engellenmek istenmiştir. Ama sizler hayır dediniz. Bu göklerdeki ezanlar dinmeyecek hepiniz bayrak inmez dediniz dedi.

Tüm terör örgütlerinin hepsinin aynı güçler tarafından yönetildiğini kaydeden Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: Şunu iyi bilin ki ne FETÖ ne PKK ne DAEŞ vallahi tallahi bunlar aynı örgütler ve bunların arkasındaki güçler aynı güçler. Sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı dedi ki FETÖ, PKK, DAEŞ, YPG bunların hiçbirinin bir birinden farkı yok dedi. Çünkü bunlar Ümmetin son kalesine kast ediyorlar. Ümmetin son kalesi Türkiyedir. Bayrağımıza sahip çıkacak mıyız? Kardeş olacak mıyız? Bir birimizi sevecek miyiz? Allah hepinizden razı olsun.

Muşta PKK terör örgütünün polise yönelik yaptığı saldırıyı hatırlatan Vali Yavuz, Geçen gün burada konuşuyordum, kulağıma fısıldadılar. Dediler ki Çiftlik noktasına saldırdılar, soğukkanlılıkla konuşmamı bitirdim buradan derhal Valiliğe geçtim ve koordine ettim. Değerli kardeşlerim terör örgütlerinin iyisi kötüsü bana yakını bana uzağı olmaz. Çünkü bu terör örgütü kurucuları bunları yönetenler aynı masada oturuyor. Ve saldırılanları kısa sürede etkisiz hale getirdik çok şükür. Bu şehrin güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Ve bu şehri daha güvenli hale getireceğiz. Ve daha küçük yavrularımız küçücük kızlarımız oralarda istiyorum ki onlar bu ülkenin cumhurbaşkanları olsun ve istiyorum ki bacılarımız bakan olsun, onlar bu ülkeyi yönetsin ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte Valilik önüne doğru yürüyüşe geçti. Tekbir sesleri ile sokakları inleten Muş halkı sabaha kadar milli irade nöbetini burada sürdürdü.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri