Skip to main content

Milletvekili Özkan’dan soru önergesi

Muş Haber Fotoğrafı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağın cevaplamasını istediği bir soru önergesi verdi.

Soru önergesinde cezaevindeki kadınların durumunu ele alan Milletvekili Ökzan, şu ifadeleri kullandı: Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde sohbet hakları engellenip görüşçülerine GBT dayatması yapıldığı için eylem yapan 10 kadın tutuklu ve hükümlünün gardiyanlar tarafından darp edildiği iddiaları basına yansımıştır. Konu ile ilgili tutuklu ve hükümlülerin avukatlarının beyanı ise; Sevda Kurban, Fatma Alan, Filiz Gencer, Sevgi Saymaz, Gamze Eroğlu başta olmak üzere havalandırmadaki tüm kadınlar saldırıda çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Yere yatılırmış ve tekmelenmişlerdir. Saldırıya 40 kadar gardiyan katılmıştır. Sevdanın vücudunun birçok bölgesinde morluk ve şişkinlik vardı. Yaralanan kadınlardan Sevgi Saymaz ve Sevda Kurban revire çıkarılmış ancak diğerleri çıkarılmamıştır. Sevda Kurban revirden ayrılmak istemediği için onu sürükleyerek koğuşa götürmek istediler. Ancak gardiyanlar Cezaevi 2. Müdür Mehmet Davarcıoğlu’nun talimatıyla Kurban’ı saçından sürükleyerek koğuşa götürdüler. şeklindedir.

Bu bağlamda; 1. Şakran Kadın Kapalı Cezaevi ile ilgili olarak yukarda ifade edilen hak ihlalleri kapsamında cezaevi idaresine yönelik gerçekleşen bir şikâyet başvurusu var mıdır? 2. Konu ile ilgili Bakanlığınıza intikal etmiş bir başvuru var mıdır? 3. Şakran Kadın Kapalı Cezaevi idaresi konu ile ilgili soruşturma başlatmış mıdır? 4. Bakanlığınızca Şakran Kadın Kapalı Cezaevi idaresi hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? 5. Hükümlü ve tutuklulara yönelik fiziksel işkencede bulunan görevli gardiyanlar hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise sebebi nedir? 6. Olay gününe ait kamera kayıtları incelenmiş midir? 7. Tutuklu ve hükümlülere ulusal ve uluslararası yasalarca tanınan sosyal hak ve faaliyetlerin Şakran Kadın Kapalı Cezaevi idaresince engellenmesinin nedeni nedir? Tutuklu ve hükümlülerin sosyal etkinliklerine yönelik kısıtlamaların yasal bir dayanağı var mıdır? 8. Tutuklu ve hükümlülerin görüşçülerine uygulanan GBT uygulamasının gerekçesi nedir? 9. Bakanlığınızca konunun ayrıntılarının ortaya çıkması amacıyla yerinde tespit çalışması yapılacak mıdır? Yerinde tespit yapılacak ise oluşturulacak heyette kimler yer alacaktır? Söz konusu heyette bağımsız kurumlar, insan hakları örgütleri ve siyasi partilerden üyeler bulunacak mıdır? 10. Cezaevi idare ve personellerinin tutuklu ve hükümlülere yönelik işkence ve kötü muamele uygulamalarının engellenmesi için Bakanlığınızın önlem ve tedbir çalışmaları var mıdır?

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri