Skip to main content

Milletvekili koçyiğit, bakan selçuka sordu

Muş Haber Fotoğrafı

Milletvekili Koçyiğit, işsizlik nedeniyle intihar eden ve intihar girişimde bulananlar için Bakan Selçuka sordu. Koçyiğit soru önergesinde; Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde 21 Şubat Perşembe günü, 34 yaşında Saffet G. isimli genç İşsizlikten bunaldım yazılı notunu bırakarak intihar etmiştir. Basına yansıdığı kadarıyla; Saffet Gnin uzun süredir işsiz olduğu ve evde yalnız olduğu sırada tavana bağladığı atkıyla yaşamına son verdiği öğrenilmiştir. Son zamanlarda işsizlik nedeniyle bunalıma girip hayatına son veren insan sayısı giderek artmaktadır. Öğretmenlerden banka çalışanlarına, güvenlik emekçilerinden çiftçilere, inşaat işçisinden mühendise kadar birçok meslek grubundan kişi işsizlik nedeniyle intihar etmektedir dedi.

Milletvekili Koçyiğit şu ifadelere yer verdi: Türkiyede özellikle ekonomik kriz yıllarında intihar olaylarının arttığı görülmektedir. Yaşanan krizlerin öncelikle işsizlik rakamlarını arttırdığını ve buna paralel olarak intihar vakalarında da artış olduğu görülmüştür. Örneğin TUİK 2012 verilerine göre; 1993 yılında 1229 intihar vakası görülürken bu sayı ekonomik krizin yaşandığı 1994 yılında 1536ya çıkmıştır. Dünya çapında yapılan araştırmalarda da işsizliğin, intiharı etkileyen en önemli faktör olduğu sonucuna varılmıştır.

Yine işsizlik nedeniyle intihar girişiminde bulunanların sayısında da ciddi bir artış söz konusudur. Son bir yılda en az 13 kişi, kamuya açık yerlerde intihar girişiminde bulunmuştur. Bu intihar girişimlerinden ikisi Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde ve çatısı altında yaşanmıştır. 12 Ocak 2018 tarihinde Meclis dikmen kapıda işsizlik nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadığını belirten Sıdkı Aydın isimli yurttaş, bedenini ateşe vererek intihar girişiminde bulunmuştur. Yine TBMM çatısı altında 11 Aralık 2018 tarihinde 29 yaşındaki işsiz Deniz Y. adındaki bir genç, halkla ilişkiler binasının çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunmuştur. Buna benzer intihar girişimi eylemleri, ülkemizde yaşanan ekonomik daralmayla birlikte artış göstermiştir.

Bu bağlamda;

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde 21 Şubat Perşembe günü 34 yaşındaki Saffet G. isimli gencin işsizlik nedeniyle intihar ettiği iddiaları doğru mudur? Olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır?

Son 17 yılda işsizlik bedeniyle intihar eden kişi sayısı kaçtır? İntihar edenlerin intihar sebepleri araştırılmakta mıdır?

İşsizlik nedeniyle intihar edenlerin yaş, cinsiyet, meslek ve bölgesel dağılım oranları ne şekildedir? Bakanlığınızın İşçi İntihar İstatistikleri çalışması var mıdır?

Bugüne kadar işsizlik nedeniyle çaresiz kalıp intihar girişiminde bulunan işçiler ile ilgili bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır? Söz konusu kişiler için kalıcı çözümler üretilmiş veya herhangi bir yerde istihdam edilmiş midir?

İşsizlik ve intihar ilişkisi üzerine bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Yoksa, işsizlik probleminin Türkiyede intiharlara neden olduğu olgusu üzerinden bir araştırma yapmayı planlıyor musunuz?

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri