Skip to main content

Milletimiz elbirliği içerisinde

Muş Haber Fotoğrafı

Vali Ali Çınar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenecek resepsiyonu Van’daki deprem nedeniyle iptal etti. Van merkezli deprem, Türkiye’yi derinden sarstı. Deprem karşısında yaşadığı üzüntüyü dile getiren Vali Ali Çınar, 29 Ekim resepsiyonunu iptal ettiğini duyurdu. Çınar, deprem bölgesine yaptığı ziyaretten sonra Muş Devlet Hastanesinde yatan yaralıları ziyaret etti.
Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Çınar, hastanedeki yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.
Cumhuriyet’in 88. yıldönümü vesilesiyle yapılacak 29 Ekim resepsiyonunu Van’daki deprem sebebiyle iptal ettiğini belirten Vali Çınar, “Acılar devam ederken, enkaz altında bulunan vatandaşlarımızın kurtarılması için yoğun çalışmalar sürerken, halkımız bunun derin kederini yaşarken, bu yılki resepsiyonun iptal edilmesini daha uygun gördük.”dedi.
Van ve Erciş’i yıkan deprem karşısında yaşadığı üzüntüyü dile getiren Vali Çınar, milletin bütünleşmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi. Türkiye’nin dört bir yanından insanların en yakınını kaybetmiş gibi depremzedelerin yardımına koştuğunu belirten Çınar, “Bütün Vanlı vatandaşlarımız, kardeşlerimiz de hiçbir zaman yalnız olmadıklarını bir kez daha gördüler. Bir taraftan devletin şefkat eli, diğer taraftan da bütün milletimizin şefkat eli onları kucaklamıştır.” dedi.
Çınar, devlet ve milletin elbirliği içerisinde acıları dindirmek için elinden geleni yaptığını ifade etti. Türkiye’nin daha önceki acılardan aldıkları dersle arama kurtarma çalışmalarını yürüttüğünü kaydederek, “Bu hem resmi hem gayri resmi kuruluşlar olarak oldu. Herkes oraya gitti. Hâlâ yoğun bir çalışma devam ediyor. Ümit ederiz ki kayıp sayısı daha fazla artmaz, bir kez daha bütün vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.
Eski Halk Eğitim Merkezi yerinde inşa edilen Öğretmenevi inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Çınar, Depremden alınması gereken dersler olduğunun altını çizdi. Sağlam binaların ayakta kaldığını hatırlatarak, “Bu şunu gösteriyor ki; denetleme faaliyetleri daha çok yapılmalı. Tüm bunlardan dersler çıkarılmalı.” uyarısında bulundu.
Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Binaların mühendislik hesapları, inşaatlara ne kadar uygulandığı, inşaatın yapımı sırasında kontroller uygun mu değil mi? Projelerin inşaat sırasında ne kadar uygulandığını sorgulamak zorundayız. Biz içinde yaşayacağımız bir yuva mı yapıyoruz, yoksa bir gün bir depremde tabut olacak yerler mi yapıyoruz. Bunun için yaptığımız her binanın bir yuva olmasını istiyoruz ve onun için denetlememiz lazım.
Burada gerek kamu kurumları, gerek Özel İdare, Belediyelerin ve gerekse özel sektördeki inşaatların binaları yaparken mevzuatına göre usullerine uygun yapsınlar. Özellikle yapı denetim kuruluşlarının bu yapı denetimlerin mevzuatlarına uygun yapsınlar.
Çünkü biz ihmal ettiğimiz zaman, deprem de bizi imha ediyor. Deprem bizi imha etmesin diye, biz ihmal etmeyelim. Biz binalarınızı sağlam yapalım. Bugün henüz inşaatı başlayan binamızı denetledik. Bina projesine uygun mu değil mi diye baktık. Ben burada herkese seslenmek istiyorum. Ruhsat vereceğimiz bütün çalışmaları denetlesinler. Yarın bu binalarda bizim çocuklarımız ve torunlarımız yaşayacak. Yarınlarımızın da sağlıklı ve huzurlu olmasını istiyorsak dikkat etmemiz lazım.
Henüz inşaatı başlamış olan inşaatımızda bir denetim yapmak istedik. Bina projesine uygun yapılıyor mu, yapılmıyor mu diye yerinde görmek istedik. Ruhsat verdiğimiz tüm binaların, ruhsatlarına uygun yapılıp yapılmadığını denetleyelim. İşçilerimiz de, mühendislerimiz de usulüne göre yapsınlar. Betona ömür veren su dur. Betonun sağlıklı ve dayanıklı olabilmesi için sulanması gerekiyor ve bunu teknik bilgileri olan arkadaşlarımız söylüyorlar. Bizde gerek kamuda gerekse diğer çalışmalarımızda sürekli takip ediyoruz. İnşaatımız projesine uygun yapılıyor. İnşallah temelinden bitimine kadar böyle devam eder. Biz ihmal etmeyeceğiz sürekli denetleyeceğiz.” Muş`un Sesi Gazetesi 

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri