Skip to main content

MGC`den bir ilk

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özbey, “Muş’ta yerel medya teknolojinin gerektirdiği gelişme ve buna bağlı olarak kaliteyi yakalama yolunda büyük adımlar atarak, okur kitlesini, izlenme kitlesini ve habercilik anlayışını yakalamış bulunmaktadır” dedi

Muş’ta görev yapan basın mensuplarını bir araya getirmek amacıyla kurulan ve etkinliklerini arttırmayı hedefleyen MGC, bu yıl ilk defa 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün de kutlanmasına vesile oldu.

Muş Polis evinde düzenlenen programa Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Beytullah Bektaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan, Vali Yardımcıları Okan Leblebicier ve Mustafa Karaca, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel ve yaygın basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, “1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla Sendika binası önünde toplanarak Vilayet’e kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika’nın öncülüğünde, BASIN adıyla kendi gazetelerini 11–12–13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımlamadılar. O tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandı. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarıldı ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başladı” diye konuştu.

Yılda bir gün kutlanan gazeteciler gününün önemine değinen Özbey, “Gazetecilerin haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla başlattıkları mücadelenin 50’inci yılını kutluyoruz. Senede bir defa da olsa 10 Ocak basın çalışanları için önemli bir gündür. Gerek yaygın anlamda gerekse yerel anlamda halk ile yönetim arasında bir köprü vazifesi üstlenen, zor dönemde de önemli işlevler yüklenen Türk basını özellikle son yıllarda büyük bir gelişme göstermiş, çağa ayak uydurma gayreti içine girmiştir. Özellikle Muş’ta yerel medya teknolojinin gerektirdiği gelişme ve buna bağlı olarak kaliteyi yakalama yolunda büyük adımlar atarak, okur kitlesini, izlenme kitlesini ve habercilik anlayışını yakalamış bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Özbey konuşmasına daha sonra şöyle devam etti: “diğer taraftan bugün ilimizde görev yapan basın sektörünün saygın çalışanları Muş’un siyasi, ekonomik ve kültürel değerlerin korunmasında ve geliştirilmesinde aktif rol alarak bu konularda büyük emekler sarf etmiş, Muş’ta son yıllarda üniversiteleşme, sanayileşme, tarım, sağlık, eğitim ve benzeri birçok alanda değişim ve kalkınmalara da öncü olmuşlardır. Burada şunu da ifade etmek istiyorum. Basın yayın organlarını tehdit ve baskı amaçlı olarak kullanan, çıkar elde etmek için kurumlara gözdağı verme teşebbüsünde bulunanlara pabuç bırakmayın. Bu tür davranışlarda bulunanları herkesten önce biz cemiyet olarak dışlayacağız. Haberleriyle, köşe yazılarıyla halkımızı aydınlatan, Vatan – Millet kavramını öne çıkararak yıkıcı değil, yapıcı ve kendi şahsi menfaatini değil Toplum menfaatini öne alan fedakâr kişidir. Toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenen gazeteci arkadaşlarımızın, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla vatandaşlarımızın gözü kulağı olmaya özen gösterdikleri bilinen bir gerçektir. Bu vesilelerle Muşumuzun güzide basın sektöründe bin bir fedakârlıklarla görevlerini yapan, saygıdeğer meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, saygılar sunarım”.

Uzun yıllardır Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini layıkıyla yürüten Bülent Solmaz, programda yaptığı konuşmada Muş’ta basının dünden bugüne nasıl geldiğini anlattı. Solmaz, Muş’taki bazı basın mensuplarının Türkiye standartlarında olduğunu ve mesleğe önem verdiklerini söyledi. Basın mensuplarının önemli anıları olduğunu da kaydeden Solmaz, unutulmayan bazı anıları anlatarak geceye renk kattı.
Program müzik eşliğinde halayların çekilmesi ile son buldu. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri