Skip to main content

Mesele vatansa gerisi teferruattır

Muş Haber Fotoğrafı

    Bir ümmetin dirilişinin, hainlerin ise kazdıkları kuyularda boğuluşunun günü oldu 15 Temmuz. Ve o günden beri Muş halkı milli iradesine coşkuyla sahip çıkmaya devam etti.

Belediye Meydanı´nda bir araya gelen vatandaşlar, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile PKK ve DAİŞ gibi ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden düşmanları bir kez daha protesto etti. Sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin en kalabalık ve uzun süreli devam eden protesto gösterileri arasına giren milli irade nöbetlerine katılım yine yoğun oldu.

Genç yaşlı demeden Belediye Meydanı´nı dolduran vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Feyat Asya, böylesi kalpleri iman dolu müminleri görünce geleceğe daha bir güvenle baktıklarını ifade etti. Bugüne kadar Devletine, Cumhurbaşkanı´na ve inancına sahip çıkan; darbecilere, teröristlere geçit vermeyen Muş halkına teşekkür eden Başkan Asya, bu ülkede artık hiçbir illegal gücün başarılı olamayacağı mesajının bu meydanlardan verildiğini dile getirdi. Başkan Asya tüm katılımcıları selamlayarak konuşmasını noktaladı. Başkan Asya, milli irade nöbetine katılan çok sayıda çocukla yakından ilgilenerek fotoğraf çektirdi. Milli irade nöbetine katılan Hür Dava (HÜDAPAR)  Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan da vatandaşlara hitap etti. Milletin 15 Temmuz darbe girişimi gecesinden bugüne kadar mukaddesatına sahip çıktığını ifade eden Çağlayan, her gece halkla bir arada milli iradeye sahip çıktıklarını ve bundan gurur duyduklarını söyledi. Halkın o ihanet gecesinde kendini tankların önüne atarak vatanını savunduğunu, bunun kalplerdeki iman ve inanç kaynaklı olduğunu vurgulayan Çağlayan, insanları bu meydana döken şeyin de yine iman ve inançla olduğunu ifade etti.

Çağlayan konuşmasında: Bizim sahip çıkmamız gereken bazı mukaddesatlarımız, bazı değerlerimiz vardı. Şuna inanıyoruz ki bu halkı tankların önüne seren, namluların ucuna koyan, tankların güllelerin önüne koyan şey imandı, inançtı. Bu mukaddesatlara sahip çıkma bilinciydi. Biz bu nöbeti sadece Cumhurbaşkanın ifade ettiği şekliyle çarşamba günü bitirmeyeceğiz, biz bu nöbeti ömür boyu tutacağız dedi. Halkın Bu Mukaddesatlarına Sahip Çıkmasını Bekliyoruz Konuşmasında yeni bir sivil Anayasa vurgusu da yapan Çağlayan, halkın iradesini ortaya koyarak seçtiği kişilerden bir beklentisi olduğunu ifade etti.

Çağlayan konuşmasında: Biz nasıl ki mukaddesatlarımıza sahip çıktık, bedenlerimizi hiçe sayarak mukaddesatlarımıza sahip çıktıysak, sizde aynı şekilde yeni bir sivil anayasa ile bizim sahip olduğumuz, bizim asıl yaşamamız geren hayatta yürürlüğe koymamız gereken o mukaddesatlarımıza sahip çıkacaksınız. Ve bu yönde bir yönetim istiyoruz diyecekler. Bu süreçten sonra iktidarın, mevcut yönetimin ve başta Cumhurbaşkanının bu yönde yeni bir sivil anayasa ortaya koymakla halkın bu mukaddesatlarına sahip çıkmasını bekliyoruz ifadelerine yer verdi.

Darbe Her Türlü Gelişmeye Engeldir Darbelerin bir ülkedeki tüm gelişmeleri durdurduğunu ve baltaladığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, gelişmenin olması için demokrasinin ön şart olduğunu söyledi. Demokrasi, özgürlük gibi ilkelerin hayat bulmadığı bir yerde toplumsal, ekonomik ve eğitimsel gelişmenin söz konusu olamayacağını dile getiren Arslan: Dolayısıyla her türlü gelişmenin önündeki darbe tipi yönetim her türlü gelişmeye engeldir.

Dolayısıyla halkımız özgür yönetime, kendi özgürlüğüne sahip çıktı. Hem meydanlarda, mitinglerde sahip çıktı. Muş halkını bu anlamda kutluyoruz ifadelerini kullandı.  Vatandaş Görüşü Milli irade nöbetlerine devam eden vatandaşlar gazetemize yaptıkları açıklamada ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a olan bağlılıklarını dile getirdiler. Allah Cumhurbaşkanımızın eksikliğini vermesin diyen vatandaşlar, FETÖ terör örgütüne de ateş püskürdüler.

Bu ülkenin şehit kanlarıyla kazanıldığını ve ülkemizin en zor zamanlarında halkın iradesini yine ortaya koyduğunu dile getiren vatandaşlar: Biz ülkemiz için, namusumuz ve şerefimiz için, bayrağımız ve Cumhurbaşkanımız için buradayız. Başbakanımızı, kendi hür irademizle göreve seçtiğimiz devlet büyüklerimizi bu FETÖ ve destekçilerine yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Herkes bunu böyle bilsin.

Kaç gün oldu halk gece demiyor, uyku, yorgunluk demiyor meydanlara çıkıyor. Bunu başka bir millet yapar mı? Biz yağıyoruz çünkü bizler vatanımızı, bayrağımızı çok seviyoruz. Allah içimizdeki ve dışarıdan ülkemizi karıştırmak isteyen hainlere fırsat vermesin. Bizi koruyan önce Allah´tır. Bunu iyi anlamamız lazım. İslam´ın zaferi, işte hainlerin yenilgisi ortada. Allah birliğimizi, huzurumuzu ve kardeşliğimizi daim eylesin ifadelerini kullandılar.  Belediye Meydanı´nda yapılan konuşmalar ve ilahiler okunması sonrasında vatandaşlar Muş Valiliği´ne kadar yürüdü. Çeşitli ikramların da yapıldığı milli irade nöbeti sabah ezanına kadar sürdü. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri