Skip to main content

Malum-Sene bir tepki daha

Muş Haber Fotoğrafı

Kamu çalışanlarının ekonomik sosyal haklarının geliştirilmesi kapsamında hükümetle sendikalar arasından imzalanan ve 2014 – 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme ile kamu çalışanlarına çok ciddi zarar verildiğini söyleyen Türkiye Kamu Sen Muş İl Temsilcisi Ümit Çolak, konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Yetkili konfederasyonun memurları hezimete uğrattığını söyleyen Çolak, Yetkili konfederasyon yükselen enflasyon karşısında memur maaşlarının erimediğini, aksine memurların kârda olduğunu iddia ederek rasyonel bilimin ve temel matematiğin bilinen bütün kurallarını altüst etmiştir. Konfederasyona ait internet sitesindeki açıklamada suya sabuna dokunmadan, yine taban aylığına yapılan artıştan dem vurulmuş, memurların emekli ikramiyelerinin yükseldiği belirtilmiş ancak gasp edilen enflasyon farkı hakkına, yükselmeyen ek ödeme, özel hizmet tazminatı, aile yardımı, çocuk parası, ek ders ücretlerine hiç değinilmemiştir dedi.

Çolak, Masada memurun yüzüstü bırakılmasını Gazzede yaşanan dramı istismar ederek kapatmaya çalıştığını itiraf eden Konfederasyon, adeta Neden Gazzeyi değil de sendikacılığı konuşuyorsunuz? anlamında bir açıklamaya imza atmıştır. Hazır kalıplar ve hamasete dayalı bilindik söylemleri üzerinden toplu sözleşme hezimetini unutturmaya çalışan bu Konfederasyon, asıl işlevi olan sendikacılıktan ve ekonomik gelişmelerden öylesine uzaktır ki Ağustos ayının ilk haftasını tamamlamak üzere olduğumuz şu günlerde Mayıs ayı enflasyon rakamları üzerinden memur maaşlarının erimediğini ispat etmeye çalışmaktadır. Toplumdan, temsil ettiği memurların gündeminden koparak tamamen siyasi alana angaje olan sözde yetkili Konfederasyonun yöneticileri kendilerini siyasete ve mevki, makam derdine öylesine kaptırmıştır ki, yaptıkları yanlışı örtme uğruna Mayıs ayında olduğumuzu iddia edecek kadar acz içine düşmüştür ifadelerini kullandı.

Türkiye Kamu Sen Muş İl Temsilcisi Çolak açıklamasını şu şekilde sürdürdü: Ne olursa olsun, hesap ortadadır. Ortalama memur maaşı aile yardımı da dahil edildiğinde 2400 TL seviyesindedir. Alınan 123 TLlik zammın ortalama maaşa oransal yansıması ise %5,1 dolayındadır. Bu oran daha fazla maaş alan memurlarımız için %2ye kadar düşmekte, aile yardımı dâhil edildiğinde 2013 yılı sonunda 1753 TL olan en düşük dereceli memur maaşı için ise %7ye denk gelmektedir. Yılın ilk altı aylık dilimi olan Haziran sonu dikkate alındığında altı aylık enflasyon %5,7 olarak gerçekleşmiştir. Eğer toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümetin ilk teklifi olan %3+3 ve enflasyon farkı hakkı dahi kabul edilmiş olsaydı; bugün memurlarımıza yılın ilk altı ayı için %3 maaş zammı ardından %2,7 enflasyon farkı ve ikinci altı aylık zam olarak da ayrıca %3 zam daha alacaktı. Bu durumda bugün %2 ile %7 arasında zam alan memurlara toplamda %8,7 maaş artışı yapılmış olacaktı. Buna göre en düşük dereceli memurun %1,7; ortalama memur maaşlarının %3,6 ve daha yüksek maaş alan memurların da %6,7ye varan oranlarda aylık zarara uğradığı açıktır. Eğer malum Konfederasyon bu hatayı yapmamış olsaydı, memur maaşına toplamda ortalama 123 TL yerine 208,8 TL zam yapılmış olacaktı. Hesap bu kadar açıkken malum Konfederasyonun hâla memurları zarara uğratmadığını iddia etmesi, sendikacılık açısından tam anlamıyla bir utanç vesikasıdır. Şahsi ve siyasi çıkarları uğruna takvimlere karşı dahi savaş açan bu Konfederasyonun kurumsal sağduyu ve mantığını kaybettiğini görmenin üzüntüsü içindeyiz. 123 liranın 208,8 liradan daha büyük olduğu iddiasıyla, memurların toplu sözleşme hezimetinden dolayı zarara uğramadığını ispat etmenin matematik, istatistik ve ekonomi bilimi bakımından yeni keşiflere muhtaç olduğunu hatırlatırız.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri