Skip to main content

Lübnan`da İsrail askeri olmayacağız.

Muş Haber Fotoğrafı

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Muş Şubeler Platformu dün belediye önünde bir basın açıklaması yaptı. KESK Muş Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Dönem sözcüsü Mazhar Yıldız, “Türkiye bugünlerde Lübnan’da oluşturulmaya çalışılan ‘Barış Gücüne’ asker gönderme tartışmaları yapıyor. Hükümet asker gönderme yetkisiyle ilgili tezkereyi TBMM’ye gönderdi. TBMM bugün olağanüstü toplanıp tezkereyi oylayacak” dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Mazhar Yıldız Okuduğu basın metninde, “AKP hükümeti, yapılan bütün eleştirilere kulaklarını tıkayarak her zaman ki yüksek çıkarlar ve seyirci kalmamak gerekçelerinin arkasına sığınarak Türkiye’yi sonu belli olmayan bir maceraya sürüklüyor. İsrail’in binden fazla insanı katlettiği, 1 milyona yakın insanı kendi ülkesinde mülteci haline getirdiği bir vahşetin ardından şimdi ‘BM gücü’ adı altında uluslararası bir askeri gücün bu bölgeye yerleştirilmesi isteniyor. Bu oyun bozulmalıdır. Tezkere reddedilmeli ve Türkiye Lübnan’a asker göndermemelidir.
Biz emekçiler olarak Lübnan’a asker gönderilmesine karşıyız. 1 Mart tezkeresine hayır demiş ve Irak’a asker gönderilmesine karşı çıkmıştık. O dönemde de ‘SAVAŞA HAYIR’ demenin ‘tezkereyi reddetmenin, ulusal çıkarlara aykırı olduğu’ iddia edilmiş, asker gönderilmesinin gerekçesinin bölgeye barış ve adalet götürmek olduğu söylenmişti. Bugün de hükümet çevreleri aynı gerekçeleri söylüyor. O dönemde ‘amerikan askeri olmayacağız!’ demiştik bugünde ‘İsrail askeri olmayacağız!’ diyoruz. Irak’ta yaşanılan ve ülkeyi kan gölüne çeviren süreç savaş karşıtlarının ne kadar da haklı olduğunu kanıtlamıştır. Emperyalistlerin egemenlik yarışlarının bir parçası olarak başlatılan bu savaşların parçası, yedek gücü olmayı reddetmek, halkların barış ve kardeşlik içinde yaşamasını savunmak demektir. Bu savaşların yedek gücü olmayı reddetmek ABD orta doğudan defol demektir.
İsrail; ABD’nin Genişletilmiş Ortadoğu Projesinin gerçekleşebilmesi için Lübnan’ı işgal etti. Binlerce masum çocuk, kadın, yaşlı sivil insan bu işgalde yaşamını yitirdi. Bu vahşettir, bu katliamdır!
BM süreci seyretti, kendi elemanlarının öldürülmesini bile kınayamadı. Ancak ABD’nin İsrail’in ikna olduğu yerde ‘Barış Gücü’ oluşturulması için 1701 sayılı kararı alabildi. Bu Barış Gücü değildir. Çünkü Lübnan’da barış olmamıştır. İsrail işgali sürüyor. 1701 sayılı BM kararı muğlâktır. Gidecek askerlerin savaşmaları gerekebilecektir.
Bugün yapılan tartışmalarda hükümet çevrelerince durumun çok farklı olduğu özellikle dillendirilmekte ve gerekçe olarak da Birleşmiş Milletler kararı gösterilmektedir. Birleşmiş Milletlerin yaptırım gücünün ne kadar olduğu İsrail’in Lübnan’a saldırısı ile birlikte bir kez daha ortaya çıkmıştır. Birleşmiş Milletler ne yazık ki birçok konuda emperyalist ülkelerin dayatmalarını meşrulaştırmaktan başka bir işlev görmemektedir. Bütün bunları göz ardı etsek bile BM’nin Lübnan’a ilişkin almış olduğu 1701’nolu karar BM askeri gücünün görev tanımı konusunda muğlâk ifadeler içermektedir. BM Gücünün Lübnan ordusuna yardımcı olacağı ve bu görevini yapmasının engellenmesi durumunda güç kullanabileceği belirtilmiştir. Lübnan’da sıcak çatışma belli oranlarda durmuştur. Ancak İsrail’in Lübnan topraklarındaki işgali devam etmekte ve İsrail gerekli görmesi durumunda (ateşkes açıklaması yaptıktan sonra saldırmasında olduğu gibi) yeniden saldıracağını açıkça belirtmektedir. BM askerlerinin sadece Lübnan değil Suriye sınırına da yerleştirilmesi gerektiğini söyleyen İsrail, bunlar yapılsa dahi güvenlik açısından gerekli gördüğü bölgelerde askeri varlığını sürdüreceğini da açıklamıştır. Bu şartlar altında kamuoyunu her şey yolundaymış havası vererek tezkere çıkartmaya çalışmanın tarihsel sorumluluğunu alacak olan AKP hükümeti tarih önünde mutlaka hesap vermek zorunda kalacaktır” belirtti.
 
Lübnan’da İsrail askeri olmayacağız! Diyen yıldız, “ABD’nin ‘Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’ uğruna Ortadoğu bataklığına sürüklenmemize hayır diyen, yeni asker tabutlarının gelmesini istemeyen tüm savaş karşıtlarına, vicdan sahiplerine, anne babalara, tüm topluma sesleniyoruz; Yüksek sesle ‘Tezkereye Hayır’ diye haykıralım. Bizler istersek başarırız. 1 Mart’ta Irak’a asker gönderilmesini nasıl engellediysek, şimdi de başaracağız.
Tezkere’nin görüşüleceği bu gün Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde büyük buluşmayı gerçekleştiriyoruz.  Şimdi değilse ne zaman diyen, bütün örgütlü, örgütsüz barış yanlısı kesimleri birlikte karşı koymaya çağırıyoruz. Tarihe, gelecek kuşaklara karşı sorumluluğumuzu, görevimizi yerine getirelim.
 
 
Barış isteminin sözcüsü olan KESK’li emekçiler olarak bizler bir kez daha ‘tezkereye hayır!, sınır ötesine asker gönderilmesine hayır!’ diyoruz. Bütün milletvekillerine sesleniyoruz Temsilcisi olduğunuz halkın sesini dinleyin, bütün dayatmalara rağmen bu bataklığa asker gönderme kararına onay vermeyin. Vicdanınızı dinleyin, tezkereyi reddedin,  Lübnan ve Filistin halkına yardım etmek istiyorsanız İsrail ile ikili anlaşmaları durdurun, İncirlik üssünü kapatın, Lübnan’a asker değil insani yardım gönderin diye seslenelim. Bizler, hükümetin insani yardım konusunda atacağı her adımı gönüllü olarak desteklemeye hazırız.Savaş yıkım demektir, savaş gözyaşı ve kan demektir,Bu suça ortak olmayın!..” şeklinde konuştu.
 
Yıldız muş halkına seslenerek, “Halkımıza sesleniyoruz: bu kararı ancak ve ancak bizlerin gür sesi engelleyebilir. Bu gün Türkiye’nin her yerinde Savaş karşıtları, Demokrasi ve barış savunucuları olarak alanlarda buluşarak, Tezkereye hayır, Gencecik çocuklar savaş bölgesine, bataklığa gönderilmesin,
Yeni tabutların gelmesini istemiyoruz, Bu suça ortak olmayacağız” dedi.

Muş belediye binası önünde yapılan basın açıklamasında, , “İsrail Askeri Olmayacağız”, “Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganları atıldı. NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri