Skip to main content

Kütüphane sayısı artacak

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Yalçıner, mevcut kütüphane sayısının arttırılması için çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen törende bir konuşma yapan Hayrettin Yalçıner, kütüphanelerin önemine değindi. Kütüphanelerin tarihine de değinen Yalçıner; “İnsanoğlu ilk çağlarda elde ettiği, ürettiği bilgileri, becerileri kullandığı gibi gelecek kuşaklara da aktarmak istemiştir. Bilgilerini aşamalar içerisinde kil tabletlerinde, papirüs ve parşömenlerde saklayarak kullanmışlardır. Daha sonraki yıllarda kâğıdın bulunması ve matbaanın icat edilmesiyle üretilen bilgi hızla çoğaltılabilme ve paylaşılabilme sürecine girmiştir. Bu gelişmeler ışığında bilgi, kitap, dergi, gazete gibi basılı materyaller aracılığıyla kullanıcılarıyla buluşmuştur. Üretilen bilgilerin toplanıp derlenmesi ve bunun sonucunda kullanıcılarına sunulması hizmeti ortaya çıkmıştır. Böylelikle kütüphaneler tarihi süreç içerisinde yerlerini almışlardır” dedi.

Kütüphanelerde kitaplarla birlikte süreli yayın, film, ses kaydı, teyp bandı, CD, DVD gibi bilgiyi depolayan, muhafaza eden, düşünce ve sanat ürünleriyle de hizmet verildiğini dile getiren Yalçıner; “Ayrıca kütüphanelerimizde internet ve internet kullanımı yoluyla da her türlü bilgiye ulaşma imkânı bulunmaktadır. Bilgi, tek başına en büyük güçtür. Bu güce sahip olmanın tek yolu ise okumaktır. Bunu daha çok gerçekleştirebilen kişilerin, toplumların ve milletlerin, bundan yoksun olanlara göre daha etkili, daha güçlü ve daha üstün oldukları-olacakları da aşikardır. Şunu unutmamak lazım ki, okuyan insan yaşayan insandır. Okumak, kültür ve sanat birikimi sağlamak için gereklidir. Kısacası okumak biriktirmektir; birikimlerden yararlanmaktır. Ne kadar çok ve çeşitli okursak o kadar çok bilgi gücümüz ve birikimimiz olur. Cumhuriyetimizin kumcusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.’ Bunların bulunacağı yerde kuşkusuz kitaplardır, kütüphanelerdir. Hem kendimiz hem de milletimiz için yapacağımız en değerli çalışmalardan biride bunlardan yeterince yararlanmaktır. Yaşanılan her çağa damgasını vuran bilgi günümüzde de büyük önem taşımaktadır. Öyle ki, bilgi insan gücü, maddi kaynak, materyal ve enerji gibi sektörler dikkate alınarak kalkınmışlık ölçütü olarak kabul edilmektedir. Kitaplardan uzak yaşamak, kör sağır ve dilsiz yaşamak gibidir. Hiçbir eğlence okumak gibi ucuz, hiçbir zevk de okumak kadar kalıcı ve faydalı olamaz, kitaplar yolumuzu aydınlatan ışıklardır. Karanlığın acımasız düşmanıdırlar. Eskiden para zenginliği ile öğünen toplumlar, bugün yazılan, sahip olunan, okunan ve okutulan kitap sayısı ile güçlü olmaktadırlar. Bir kültür taşıyıcısı olarak kitap, geçmişten kalanı korur, yeniyi sunar. Her iki halde de bilgiyi ve güzellikleri taşır, öğretir, zevk verir daha yeniyi sezdirir ve yeni ufuklar açar” dedi.

Şu anda Muş’ta 6 tane kütüphane olduğunu belirten Yalçıner, bunu 9’a çıkarmak için çalışmaların yapıldığını söyledi.

 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri