Skip to main content

Kürtçe seçmeli derse 74 öğrenci başvurdu

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi’nde hayata geçirilen ve 80 kontenjanı olan Kürtçe seçmeli dersine 74 öğrenci başvuruda bulundu. Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 80 kişilik kontenjanı bulunan Kürtçe seçmeli dersinde, 80 kişiden fazla öğrencinin alınmayacağını belirtti. İnanç yaptığı açıklamada: “Bizler buraya sizi bizi övmeniz için çağırmadık. Sizlerden bizleri eleştirmenizi, eksik yönlerimizi göstermenizi istiyoruz” dedi.

Yapılan toplantıda öğrenciler senato toplantılarına katılmak dışında farklı bir istekte bulunmadı. Toplantı yine Kürtçe dersi konuşuldu. Önümüzdeki yıllarda Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü açacaklarını belirten Rektör İnanç, “Şu anda Kürt Dili dersini seçmeli olarak vereceğiz. 80 öğrencimiz bu bölümü seçebilecek. Fakat şu anda 74 öğrencinin başvurduğunu öğrendik.

Bu dersin bizler için diğer derslerden farkı yok. Bunun için ayrı bir duyuru yapmıyoruz. Öğrencilerimiz diğer dersleri olduğu gibi bu dersi de otomasyon aracılığı ile seçiyorlar. İçbükey çalışmalarımız size hak ettiğiniz mekânlarda eğitim sunmaktır. Sosyal imkânlardan maksimum düzeyde faydalanmanızı temin etmek, kütüphane ve bilgi işlem gibi konularda size hizmetleri en üst düzeyde vermeyi bir görev olarak kabul ediyoruz. Dışbükey çalışmalarımız ise iki boyutta ele alınıyor. Bu ulusal ve uluslar arası olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Ulusal düzeyde baktığımız zaman Muş Alparslan Üniversitesi, Başbakan ve YÖK Başkanı tarafından yapılan üst düzey toplantılarda temsil ediliyor. Üniversitelerin konsey başkanlarının davet edildiği her toplantıya biz Muş Alparslan Üniversitesi Konsey Başkanını gönderdik ve göndermeye devam edeceğiz. Uluslararası düzeyde ise Muş Alparslan Üniversitesi Avrupa nın her tarafından öğrencileri ile temsil edilen bir konuma geldi. Öğrencilerimiz Avrupa nın birçok ülkesinde eğitim öğretim alma imkânına kavuşmuş bulunmaktadırlar. Erasmus organizasyon bütçelerinin açıklandığını ifade eden Rektör İnanç, “Muş Alparslan Üniversitesi tarihi 30 yıllık olan üniversitelerin yaklaşık 3 katı daha fazla bir bütçeye sahip oldu. Geçmişi 2 yıl olan Muş Alparslan Üniversitesi, geçmişi 30 yıl olan üniversitelerin bütçesinin 3 katı bir bütçeye sahip olduk. Biz bazı imkânları sunmakla mükellefiz, bazı ortamları oluşturup sizin istifadenize sunmakla sorumluyuz. Siz ise bu imkânları en güzel şekilde kullanmakla sorumlusunuz. Bu süreci üniversite yönetimi kadar öğrencilerin de doğru yönetmesi gerekiyor. Biz Muş Alparslan Üniversitesi olarak yeniyiz, ama acemi değiliz. Üniversite olarak yeni olmamıza rağmen, sizlere sunmuş olduğumuz imkânlar acısından baktığınız zaman geçmişi çok daha eski olan üniversitelerden çok daha iyi imkânlar sunmuş olduğumuzu göreceksiniz” dedi. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri