Skip to main content

Köyde hafızlık eğitimi veriliyor

Muş Haber Fotoğrafı

Köy sakinlerinin gayretleriyle açılan kursta yazları 200, kışları ise yaşları 7’den başlayan 50 civarında öğrenci var. Artvinli imam Hatip Hasan Demirtaş tarafından verilen eğitimlerde köy ortamının genç beyinlerin daha iyi ve daha çabuk kavramasını sağladığı belirtiliyor. Hafızlık eğitimi öğrenciler, ezber kabiliyetine göre ortalama 2 buçuk yılda tamamlayabiliyor.


Köy sakinleri 300 metrekare üzerine temeli atılan yeni bina için yardımseverlerden destek bekliyor.


Cami imamı ve Kur’an kursu hocası Hasan Demirtaş, kursa yurdun dört bir yanından öğrenciler geldiğini söyledi. Yaz aylarında 200, şu anda ise 50 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını kaydeden Demirtaş, Kur’an kursumuza yerli öğrencilerin yanı sıra İzmit, Bursa, Muş, İstanbul gibi batı ve çevre illerden de gelen çok sayıda öğrencimiz bulunuyor. dedi.


Doğu illerinde köy ortamındaki Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin batı illerinde aynı eğitimi gören öğrencilere oranla 2 kat daha hızlı öğrendiğine dikkat çeken Demirtaş, Batıdaki öğrenciler orada arkadaş ortamından kopamıyor ve hep akılları başka işlerle meşgul olmasından dolayı öğrenme hızları düşüyor. Ancak burada köyde öğrencilerin öğrenmekten başka alternatifleri yok. Bu nedenle daha çabuk öğreniyorlar. Batı illerinden gelen ve yatılı kalan birçok öğrencimiz bulunuyor. diye konuştu.


Öğrencilerden İbrahim Demirtaş, hafızlık eğitimi için İzmirden Göztepe köyüne geldiğini söyledi. Köy ortamında hafızlık yapmanın güzel olduğunu anlatan Demirtaş, Burada yatılı olarak kalıyorum. İzmirde hafızlık eğitimi için Kur’an kursuna giden arkadaşlarıma oranla daha şanslıyım. Çünkü burada bu eğitim dışında internet kafe ya da diğer zararlı yerler yok. Bu nedenle sadece derslerimizi öğrenmeye bakıyoruz. Bu da bizim daha çabuk öğrenmemize ve ezber yapmamıza vesile oluyor. dedi.


Hafızlık eğitimine 7 ay önce başladığını ifade eden öğrencilerden Erhan İncetaş günde 3 sayfa ezber yaptığını anlattı. Öğrencilerden Musa Şahin kötü alışkanlıklardan kurtulmak için hafızlığı seçtiğini dile getirdi. Öğrencilerden Yusuf Menteş, Burada iyi bir eğitim var. İnşallah kısa bir süre hafızlığımı bitiririm. diye konuştu.


Köy sakinlerinden Mehmet Baki şunları söyledi: Ben köy sakini olarak burada yapılan hizmetlerden dolayı özellikle Hasan hocaya çok teşekkür ederim. Bizim çocuklarımız burada çok güzel bir eğitim alıyor. Genelde üniversite ve yüksekokullara gönderemiyorduk. Çocuklarımız şimdi bu sayede burada hafızlık yapıyor, ilim görüyor.


Daha çok öğrenciye hizmet verilebilmesi için köy sakinlerinin gayretiyle 300 metrekare üzerine yeni bir Kur’an kursu binasının temeli atıldı. Ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle temeli atılan bina yarıda kalmış durumda. Köylüler binanın tamamlanması için hayırseverlerden maddi ve manevi destek bekliyor. Köy sakinlerinden Hüseyin Çelik, Şu an 30 bin küsur lira borç altındayız. Bu çocukların daha iyi bir ortamda okuyabilmeleri için ek binaya ihtiyacımız var. Binanın temelini atmış bulunmaktayız. Tamamlamak için hayırseverlerden ve işadamlarından yardım bekliyoruz. şeklinde konuştu.


 Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri