Skip to main content

Köyde çöp toplama kampanyası..

Muş Haber Fotoğrafı

Teknedüzü köylüleri, çöp toplama kampanyası düzenleyerek köylerini temizlediler. Muş’un Varto ilçesi Teknedüzü köyü halkı, çevre temizliği yaparak örnek bir davranış sergilediler.

İlçeye 26 kilometre uzaklıkta bulunan 30 hane ve 110 nüfuslu Teknedüzü köyü halkı, ellerine aldıkları poşetlerle çevre temizliği yaptılar. Köy meydanında bir araya gelen köylüler topladıkları çöpleri, köy dışına çıkarıp, yakarak imha ettiler. Köylerini temiz tutmak için böyle bir işe kalkıştıklarını söyleyen köylüler, bundan sonraki günlerde de bu tür faaliyetler düzenleyeceklerini ifade ettiler.

Kocaeli’nde kimya öğretmenliği yapan ve yaz tatilini geçirmek için köyüne geldiğini söyleyen Sadettin Vural, “Köyümüzün büyük bir çoğunluğu gurbetçidir. Yani yurt dışında ve metropollerde yaşayan köylülerimiz vardır. Bu gurbetçiler kendi köylerini tercih etmektedirler. Gördüğünüz gibi köyümüzün yeşili ve havasına tüm gurbetçilerimiz hasretlik çekmektedirler. Ovası yeşili ve havasını görüyorsunuz biz köyümüze aşığız. Köyümüze sevdalıyız. Güzel bir gösteriliğini sergilemektedir. Köyümüze bir takım çalışmalarımızla başlattık. Bu kampanyamızla farklı işlerde yapalım istiyorum. Üretime dayalı faaliyetlerimizi de geliştirmek. Köylü kadınlarımızla yaptığımız toplantıda, köyümüzün doğal çevresini bozan naylon kâğıt plastik ve çöpleri toplayarak daha temiz bir yaşantıyı tasarlamak üzere kadınlarımızın isteğini yerine getirerek çöp kampanyasını düzenledik. Çöplerimizi bu kampanya ile topladık. Köyümüzün doğal yapısına katkıda bulunmak üzere bu kampanyamız ilerde de devamını sağlayacağız. Çöp alanımız mevcuttur. Köyün dışına attık ve burada çöpleri yakarak imha ettik. Tamamen örnek olmak üzere bu kampanyayı başlattık. Umarım köylülerimiz bizi örnek alarak daha sonradan bu temizlik kampanyasını devam ettirecekler. Bu konuda köylülerime sonuna kadar güveniyorum. Periyodik olarak yapmalarını istiyorum” dedi.

Köylülerin topladıkları çöpler köy girişinde bir araya toplanarak yakıldıktan sonra çekilen halaylarla çöp toplama kampanyası son buldu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri