Skip to main content

Konferans protesto edildi

Muş Haber Fotoğrafı

  Yurt dışında yaşayan ve kendini Sahte Peygamber´ ilan eden İskender Evrenesoğlu adına bir düğün salonunda düzenlenen konferans protesto edildi.

Evrenesoğlu´na yakınlığıyla bilinen Evliya Severler Derneği tarafından düzenlenen konferans, Pazar günü gerçekleştirildi. Konferansa katılanlara, bir erkek ve bir kadın konuşmacının elini öpmeleri suretiyle Kur´an-ı Kerim mealinin verildiği konferansı protesto etmek amacıyla Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Cahit Karaalp ve vatandaşlar, konferansın yapıldığı düğün salonunun önünde toplandılar.

Burada basın açıklaması yapmak isteyen gruba emniyet güçlerinden izin çıkmadı. Basın açıklamasının belirli bölgelerde yapılabileceğini belirten emniyet güçlerinin bu açıklamasının ardından düğün salonu önündeki grup, Belediye Meydanı´na geçti. Meydanda toplanan grup adına basın açıklamasını Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Cahit Karaalp yaptı. Karaalp konuşmasında, İskender Evrenesoğlu´nun sahtekâr biri olduğunu vurguladı. Karaalp, Evrenesoğlu´nu destekleyen şahısların ülke genelinde birçok ilde değişik isimlerle kurumlar oluşturduklarını, tasavvuf adı altında düzenlenen programlarla sahte peygamberin´ tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Evrenesoğlu´na ait ve onunla ilgili bilgilerin yer aldığı sitede tahrifata uğratılmış Kur´an-ı Kerim´in sitenin en üst bölümünde bulunduğunu ifade eden Karaalp, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: O sitede İskender Ali Mihr adını kullanan Evreneoğlu´nun fitnesi karşısında Türkiyeli Müslümanların uyanık olması gerekir. Söz konusu sahte peygamberliğin dış destekli bir ifsad projesi olduğunu ve buna benzer çabalara karşı sahih İslam´ın her zaman daha etkin olması için çabalamak gerektiğini bilmeliyiz. Belediye Meydanı´nda yapılan açıklamanın ardından, bir grup konferansın yapıldığı düğün salonuna girdi. Grup, burada Evliya Sevenler Derneği üyelerini protesto etti. Düğün salonunda bulunan emniyet güçleri, protestocu grubu dışarı çıkardı. Tüm bu olaylara rağmen tahrifata uğratılmış Kur´an-ı Kerim mealleri vatandaşlara dağıtıldı.

Muş Ovası Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri