Skip to main content

Koç ben de varım dedi

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanlığı için adı sık sık dillendirilen Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, AK Parti’ye müracaat ederek aday adaylığı başvurusunu yaptı.

İl Başkanlığına gelerek dosyasını İl Başkanı Halis Saltık’a teslim eden Koç, daha sonra Belediye Başkanı olması halinde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini açıkladı. İşte Koç’un seçilmesi halinde vaat ettiği projeler: İMAR PROJESİ Çarpık kentleşmenin giderilmesi ve kentsel dönüşümü sağlıklı ve reel alanlarda yaygınlaştırma adına işimizin zor ama çözümsüz olmadığını biliyoruz. Belediye hizmetlerinin 1. dereceden deprem kuşağında olan Muş’umuzun depremsellik açısından da revize edilmesi gerektiğini biliyoruz. İnsan odaklı projeler ortaya koymaya çalışıyoruz. Aşağıdaki ilimizin mevcut imar görüntüsü muş ilimizin acı bir gerçeğidir.

ATIK SU ARITMA PROJESİ Yağmur ve diğer atık sularının herhangi bir kimyasal madde kullanmaksızın atık su içerisinde yetiştirilecek olan mikroorganizmalar sayesinde, kirliliğe sebebiyet veren maddelerin bertarafına dayanan bir arıtım tesisi kurulası planlanmaktadır.

GÜNLÜK DİNLENME VE EĞLENME TESİSİ PROJESİ Yaşlı vatandaşlarımızın oturarak daha iyi zaman geçirebileceği kişisel ihtiyaçlarının karşılanabileceği ve toplumdan soyutlanmamalarını sağlayan bir dinlenme merkezi oluşturmak.

MERKEZ CAMİ PROJESİ ilimiz merkezinde atıl durumda bulunan ve il merkezinde kötü bir görüntü sergileyen eski halin kaldırılarak altında 2 katlı otopark ve çok özellikli iş yerlerinin bulunduğu il merkezinin ihtiyacını karşılayacak 5.000 kişilik bir merkez camii yapılması planlanmaktadır.

AŞEVİ PROJESİ Belediyemiz imkanları ve hayır sever vatandaşlarımızın katkıları ile ilimizin ekonomik durumu göz önüne alınarak çok amaçlı ve kapasiteli ve afet durumlarında da kullanıla bileceğimiz günlük 10.000 kişi kapasiteli aş evi kurulacaktır. İhtiyaç sahiplerin adreslerinin tespit edilmesi sureti ile evlerine günlük 3 çeşit yemek dağıtımı sağlanacağı gibi ihtiyaç sahibi istediğinde de aş evinden yararlanabilecektir.

SPOR KOMPLEKSİ PROJESİ İlimizde ve ülkemizde özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacı ile Muş ilimizin 11 mahallesine çok amaçlı içinde kişisel gelişimine katkı sağlayacak ve psikososyal destek sağlayacak, 10 hektar alan üzerine kurulu toplumun her kesiminin faydalana bileceği spor tesislerinin kurulması en önemli projelerimizdendir. HAYVAN BARINAĞI PROJESİ İlimizde özellikle sokak hayvanları ciddi tehlikelere yol açmakta ve her yıl pek çok hayvan saldırısı olmaktadır. Bu nedenle sokakta başıboş hayvanların toplanarak barındırılacağı insanların istedikleri zaman gezebilecekleri bir barınak yapılarak hem sokaklardaki tehlikenin azaltılması hem de gezen insanlara hayvan sevgisinin aşılanması planlanmaktadır.

KREŞ VE BAKIM EVİ PROJESİ İlimizde özellikle yarınlarımız olan 0-3 ve 0-7 yaş gurubu bakıma muhtaç çocuklarımızın rehabilitasyon ve kreş hizmetlerinden faydalandırılmaları amaçlayan 300 kişi kapasiteli günlük kreş ve bakım evi yaptırılması planlanmaktadır

YAŞLILAR GÜNLÜK BAKIM EVİ PROJESİ Muş İlimizin gerek değer yargıları gerekse kültürel yapısı nedeni ile 240 kişilik bay-bayan günlük bakım ve dinlenme evi yapılması planlanmıştır. Söz konusu tesis yaşlılarımızı sabahları evlerinden alarak akşama kadar barınma, beslenme, sağlık hizmetleri sosyal tesisin diğer hizmetlerinden de faydalandırılmak suretiyle akşam tekrar evlerine bırakılmak suretiyle yaşlılarımız bu projeden faydalandırılarak aile içi huzurunada önemli bir katkı sağlayacaktır.

ÇOK KATLI OTOPARK PROJESİ Muş ilimizin en önemli sıkıntılarından biri olan otopark sorununun çözülmesi amacı ile şehir merkezimizde 2.000 araçlık 2 adet çok katlı ve çok amaçlı otopark yapılması planlanarak kaldırımlarımızın ve ticari alanlarımızın önündeki engeller kaldırılarak şehrin rahat bir trafik akışını sağlayacak önemli projelerimizdendir.

KADIN SIĞINMA EVİ PROJESİ Muş ilimiz de ikamet eden ve şiddete maruz kalan bayanların psikososyal destek alacakları ve barına bilecekleri çok amaçlı ve 200 yataklı bir kadın sığınma evinin oluşturulması planlanmaktadır.

KÜLTÜR SANAT VE KONFERANS MERKEZİ PROJESİ Muş ilimiz de ikamet eden ve şiddete maruz kalan bayanların psikososyal destek alacakları ve barına bilecekleri çok amaçlı ve 200 yataklı bir kadın sığınma evinin oluşturulması planlanmaktadır.

MUŞ MEYDANI PROJESİ Muş şehir merkezimize daha güzel bir görününüm sağlayacak ve ilimizin simgesi haline gelecek bayram merasimleri, miting ve konser gibi bir çok etkinliğin yapılabileceği bir Muş Meydan’ı yapılması planlanmaktadır.

PARKLAR Muş İlimizin 11 mahallesinde yaklaşık 20.000 m2’lik bir alan üzerine kurulacak olan altı otopark üstü çok amaçlı kullanılabilecek içerisinde taziye evi, çocuk parkı, mesire alanı, düğün salonu, bayanlara yönelik el emeklerini sergileyerek satış yapabilecekleri küçük metrajlı dükkanların bulunacağı, Muhtarlık, Belediye Danışma ve Tahsilat Bürosu ve olası afetlerde toplu barınma ( çadır ve konteynır kent ) alanı olarak kullanılacak yeşil alanların oluşturulacağı büyük park yapılması planlanmaktadır.

ATIK SU ARITMA PROJESİ Muş İlimizin kanalizasyon suları İlimizin önemli değerlerimizden biri olan karasu çayına akmakta gerek doğaya gerekse tarıma günden güne onarılamayacak zararlar vermektedir. Söz konusu durumun önüne geçmek ve doğaya en az zararı vermek adına atık su arıtma tesisi kurulması planlanmaktadır.

ALT YAPI PROJELERİ Muş İlimizin şuan ki mevcut alt yapısının yetersizliği ve gelecekte gelişen büyüyen nüfus artışını da göz önüne alarak 2 yıl içerisinde yaklaşık 200 bin insanın rahatlıkla faydalana bilecekleri bütün alt yapı hizmetlerinin içinde barınacağı ( kanalizasyon, doğal gaz, iletişim, elektrik vb.) alt yapı tünelleri sistemlerinin yapılması planlanmaktadır.

İÇME SUYU FİLİTRE PROJESİ İlimize içme suyu sağladığımız Şeker fabrikası mevkii ve Kurtik Dağı su tesislerinden gelen sudan kaynaklanan her yıl pek çok salgın ile halkımız sağlık sorunları yaşamaktadır. Söz konusu yerlere yapılacak arıtma tesisleri ve filitreleme sistemleri ile daha sağlıklı su içme için yeni tesisler yapılması planlanmaktadır.

MEZBAHANE PROJESİ İlimizde 30 çalışanı ile günlük 500 kesim kapasiteli teknolojik aletlerle döşenmiş yanında hayvan pazarı bulunan modern bir tesis kurulması planlanmaktadır.

BELEDİYE KART PROJESİ İlimizdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Belediye Kart yaptırılacak olup, söz konusu kartların limiti nüfus oranına göre belirlenerek her ay düzenli olarak yükleme yapılacaktır. Belediye Kart ile ihtiyaç sahibini afişe etmeden istedikleri malzemeleri istedikleri yerden yaparak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması planlanmaktadır.

Haber 49 Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri