Kızılay İstanbul ve Muş şubelerinin işbirliğinde başlatılan Minik Eller Üşümesin Projesinin ilk adımı Muş merkeze bağlı Üçdere Köyü İlkokulunda başlatıldı. Proje kapsamında Üçdere Köyü İlkokulunda 140 öğrenciye giyim yardımı yapıldı.
Düzenlenen yardım dağıtım törenine Kızılay Derneği Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi ve Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Üçdere Köy Muhtarı Ergün Subaşı, Kızılay Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar, Okul Müdürü Medeni Baran, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Daha önce köy muhtarı ve okul idaresinin çocuklar hakkında verdiği bilgiler doğrultusunda çantaların hazırlandığını belirten Cengiz Koç, 140 öğrenciye ilk etap malzeme dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.
İkinci etapta ise havaların soğumasıyla birlikte kışlık mont ve bot dağıtımının yapılacağını ifade eden Koç, Son iki yıldır ülkemizde uygulamaya koyduğumuz Minik Eller Üşümesin Projesi kapsamında Kızılay Derneği İstanbul Şube Başkanlığımız ve Muş Kızılay Derneği Başkanlığımızın ortaklaşa finanse ettiği, planladığı ve bu kapsamda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kıyafet yardımı yapılacak. Muş özelinde 4 bin öğrencimize kıyafet yardımı yapılacaktır dedi.
Aynı öğrenciye yazlık ve kışlık olarak iki aşamalı malzemenin ulaştırılacağını kaydeden Koç, Bunlar iki aşamalı çalışma olacaktır. İlk aşamayı bugün gerçekleştirdik. İkinci aşamayı da havaların soğumasıyla birlikte okul idaresiyle, öğretmenlerimizle irtibat sağlamak suretiyle ilimizin ihtiyaç sahibi olan bütün okullarında yaygınlaştırmayı planlıyoruz. İmkan ve fırsat buldukça da, daha fazla bir kitleye ulaşmış olacağız. Muş özelinde 4 bin öğrenciyi giydirmiş olacağız diye konuştu.
Yapılan yardımlardan dolayı Kızılaya teşekkür eden Üçdere Köyü Muhtarı Ergün Subaşı ise, Okul aile birliği toplantısı yaptık ve öğrencilerin ihtiyacı vardı. Kızılay Muş Şube Başkanımız Cengiz Koça teşekkür ediyorum. İhtiyacı olan öğrencilere giyecekler getirdiler ve bugünde dağıtıyoruz. Tekrar Kızılay Muş Şube Başkanı Koça teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu.
Öğrenci ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle program son buldu.
Muş Manşet Gazetesi


