Skip to main content

Kızılay öğrencilere eğitim verdi

Muş Haber Fotoğrafı

 Türk Kızılay Derneği Muş Şube Başkanlığı, Afet gönüllüleri oryantasyon programı kapsamında Afet Gönüllülüğü eğitimlerini vermeye devam ediyor.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Meslek Yüksekokulu Sosyal Programlar Konferans Salonunda verilen Afet Gönüllülüğü eğitimine Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar, MŞÜ Afet Araştırma, Uygulama ve Yönetim Merkezinden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek ve Üniversiteli öğrenciler katıldı.

Üniversitede afet gönüllülüğü kurma çabası içerinde olduklarını belirten Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar, sinevizyon gösterimi eşliğinde eğitimler verdi. Kızılayda gönüllülük esaslarına yönelik açıklamalarda bulunan Akar, şunları söyledi: Kızılayımız pek çok afet müdahalesinde olduğu gibi Van Depreminde de insanların bu gibi olaylara insani duygularla müdahale etmek zarar gören insanlara yardım etmek istemesinden dolayı pek çok sıkıntılar yaşanmıştır.

BİLGİ SAHİBİ OLMAYAN İNSANLAR ÇALIŞMALARI SEKTEYE UĞRATIYOR

Daha önce eğitim almamış ve gönüllü olanların yapılan yardımlar ve çalışmaları sekteye uğrattığını ifade eden Akar, Gönüllü olarak afet bölgesine gelen insanlar dağıtım, çadır kurma ve bunun gibi afet müdahalesinin olmazsa olmazları hakkında hiç bilgilerinin olmaması nedeni ile söz konusu müdahaleyi sekteye uğratmaktaydılar. Bu nedene Kızılayımız Toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek insan saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, yerde ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek ve toplumun afetlerle mücadele kapasitesinin geliştirilmesi adına yeni bir projeyle imza atarak halkımızın afet müdahalesinin bir parçası olmaya ve bilinçlendirmek adına çeşitli eğitim programları düzenleyerek yeni gönüllü guruplar oluşturuyoruz. Bu güne dek birkaç Gönüllü gurup oluşturarak eğitimlerini tamamladık fakat en önemli paydaşlarımızdan olan Üniversitemizde de Rektörlüğümüzün de destekleri ile bu şekilde bir gurup oluşturma adına faaliyetlerimize başladık. Dedi.

TÜRK KIZILAYININ 7 TEMEL İLKESİ VAR

Türk Kızılay Derneğinin işleyişi ve yönetimi hakkında da bazı bilgiler paylaşan Akar, Kızılayın 7 temel ilkesinin olduğunu vurgulayarak Bu gün de afet gönüllülüğü oryantasyon eğitimi ile gönüllü öğrencilerimize bir eğitim düzenleyerek Kızılay ailesine girişlerinin ilk adımını attık. Bu eğitim programında kızılayımızın tarihçesi faaliyet alanları, 7 temel ilkemiz, organizasyonel yapısı, bu güne dek yaşanılan afetler ve etkilenen insan sayısı hakkında öğrencilerimize bilgilendirmelerde bulunarak ailemizi tanımalarını sağlamaya ve duyarlılıklarını arttırmaya çalışıyoruz. Tüm dünyada yapılan araştırmalar göre belirlenen gönüllülük araştırmalarına göre İlk Sırada ABD 67,8 ,ile yer almaktayken biz 1,7 ile en son sırada yer alıyoruz fakat insanlarımız yaşadıkları toplumlarda meydana gelen olaylar karşısında kayıtsız kalmayarak çözüm sürecine dahil olmaktan manevi haz duymalarına rağmen sorun meydana gelene dek ellerini taşın altına koymaktan hep çekinir kendi kabuklarında yaşamaya çalışmaktadırlar. Oysa afet müdahale bir bütün olup müdahalenin en önemli kısmı afete hazırlık aşamasıdır. Toplum olarak söz konusu aşamada hepimizin görev ve sorumlulukları vardır. Şeklinde konuştu.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri