Skip to main content

Kızılay haftası kutlandı

Muş Haber Fotoğrafı

Kızılay Derneği’nin sadece afetlerde var olan bir kurum olmadığını kaydeden Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç “Kızılay sosyal ve eğitsel anlamda çok önemli projelere imza atmış bir dernektir”

Her yıl 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dün Türk Telekom İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Kızılay’ın yürüttüğü faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, afetlerle mücadelenin yanı sıra sosyal ve eğitsel alanlarda da önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk Telekom İlköğretim Okulunda saat 10.00’da düzenlenen kutlamalara Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kızılay Haftası kutlama programında konuşan Türk Telekom İlköğretim Okulu Müdürü Süphi Dinçbilek yapmış olduğu konuşmada, “Türk Telekom İlköğretim Okulu olarak bu yıl öğrencilerimizin oluşturmuş olduğu sosyal kulüpler çerçevesinde Kızılay Sosyal Kulübümüz tamamen öğrencilerimizin ve rehber öğretmenlerimizin bir de Kızılay Muş Şube Başkanlığımızın organize çalışmaları sonucunda Kızılay haftasını kutlama cihetine gittik. Bu faaliyetin yapılması sırasında bizlere gerçekten büyük desteğini gördüğümüz Kızılay Muş Şube Başkanımız Sayın Cengiz Koç’a teşekkür ediyorum. Buradaki amacımız öğrencilerimize sosyal kulüp çalışması sırasında tamamen kapalı bir şekilde okul içinde kalmaktansa o sosyal kulübün ilgilendiği diğer kurumlarla da işbirliği yaparak bunun yaygınlaştırmak, öğrencilerimize iyi bir vatandaşlık ruhu vermek, sorumluluk duygusu yüklemek, araştırmak, problemleri yerinde çözmek duygusunu ve bu beceriyi kazandırmak için böyle bir faaliyete giriştik. Bundan sonra da bütün sosyal kulüplerimizin çalışmaları bu düzeyde olacaktır” diye konuştu.

Kızılay’ın çeşitli projelere imza attığını ve bu projelerin önemli olduğuna işaret eden Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, “Kızılay derneğinin geleneksel hale getirdiği Kızılay Haftası programı ve bu program çerçevesinde yürüttüğü faaliyetleri bu yıl Türk Telekom İlköğretim Okulu’nda gerçekleştiriyoruz. Her yıl bu programı genellikle ilçelerimizde, beldelerimizde veya taşralarımızda yapmaya çalışıyorduk. Bu yıl da iki rehber öğretmen arkadaşlarımızın bize talepte bulunması sonucu bu programı bu yıl burada gerçekleştirdik. Huzurlarınızda bu faaliyette emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu anlamda daha kapsamlı bir kutlama yapmak için bizi çok teşvik ettiler. Bugün burada kan alım kampanyası ile birlikte doktorlarımız öğrencilerimizin kan gruplarına bakacaklar. Şu anda bölgemizin tek ilk yardım eğitim merkezine sahibiz, bu vesile ile de yine doktorlarımız çocuklarımıza ilk yardım tekniği hakkında bilgiler vereceklerdir” dedi.

Koç, “Kızılay Derneği sadece afetlerde var olan bir kurum değildir. Sosyal ve eğitsel anlamda çok önemli projelere imza atmış bir dernektir. Bu projeler kapsamında da Milli Eğitim Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda farklı projelerimiz var. Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Milli Eğitim camiası ile çok güzel çalışmalarımız oldu. Yakında da sanırım öğretmenlerimizin katılımıyla Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi’nin eğitsel bölümünü tamamlamış olarak bu alandaki çalışmalara geçeceğiz. Ayrıca okullarımızın fiziki yapısı son yıllarda deprem yönetmeliğine uygun yapılmakta, bu da bizleri çok mutlu kılmakta” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar Kızılay Haftasında yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: “bugün ki sosyal kulüp çalışmasının ana teması Kızılay. Sadece Kızılay Derneği’nin kendi amacı doğrultusunda yaptığı çalışmalar değil okulumuza hem de Türk Telekom İlköğretim Okulumuza hibe ettikleri bir kütüphanemiz var. Kızılay Derneğimiz bunun gibi birkaç okulumuza daha bu şekilde katkılar sunmuşlardır ve sunmaya da devam ediyorlar. Ben bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bunun yanında sosyal kulüp çalışmalarının amacı sosyal bilinci arttırmak olduğu için de böyle etkinlikleri artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizler özellikle sosyal kulüp çalışmalarına katılan öğretmen arkadaşlarım bu şekilde etkinliklerle hem öğrencilerimizin sosyal bilincini arttıracak hem de bunların velilere taşınması, velilerin de sosyal bilinçlerinin artmasını sağlayacaktır. Bizler eğitim camiası olarak toplumun bütününün eğitiminden sorumluyuz. Sadece ve sadece buradaki öğrencilerimizin değil çevremizin de eğitim noktasında eksikliklerini gidermek zorundayız. Onun tek yolu da öğrencilerimizi bu anlamda iyi yetiştirmek, geleceğe hazırlamak için donanımlı hale getirmek zorundayız. Bu kapsamda Kızılay Derneği’nin ilkyardım tedbirlerini amaç edinerek öğretmeye çalışması, okullarımızda bu tür etkinlikler yapması önemli bir katkı olarak eğitime yansıyacaktır”.

Kızılay Haftası kutlamaları kapsamında Türk Telekom İlköğretim Okulunun bahçesine kurulan kan alım çadırında öğrenciler hem kan gruplarını öğrendi hem de han bağışında bulundu. Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Şube Müdürü Murat Arslan ve Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç ilk olarak kan bağışında bulundular.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri