Skip to main content

Kış mevsiminde sofraları balık süslüyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta kış mevsiminde vatandaşlardan daha fazla rağbet gören balık, satıcıların yüzünü güldürüyor.

Kış mevsiminde tüketimi artan balık sofraları süslüyor. Muşta Kasım ayında başlayarak Mart ayına kadar devam eden balık sezonunda satışların yüksek olduğunu kaydeden satıcılar, bu yıl balığın az olması sebebiyle fiyatların yüksek olduğundan şikâyetçi.

Muşta balık sezonunun dört ay sürdüğünü ve kış mevsiminde balık satışının yüksek olduğunu kaydeden Cindi Avcı, balığa vatandaşların rağbet gösterdiğini söyledi. Kış mevsiminde Trabzon, Samsun, Rize, Ordu ve İstanbuldan Muşa getirilen balıkları satışa sunduklarını belirten Avcı, balığa rağbetin yüksek olduğunu söyledi.

En çok satılan balığın istavrit ve hamsi olduğunu söyleyen Avcı, İstavrit 5 lira, hamsi 7.5 lira, somun 13 lira, alabalık 10 lira, çinekop 20 lira, palamut 7.5, çupra ve levrek 15 lira, Murat balığı ise 3 liradan satılmaktadır. Balık fiyatı bu yıl geçen yıla oranla daha yüksek. Çünkü bu sene balık az çıktığı için fiyat yüksektir. Ama kış mevsiminde balığa vatandaşlar rağbet göstermektedir. Çünkü balık oldukça yararlı bir besin olduğu için vatandaşlar sofralarından eksik etmemektedirler dedi.

Düzenli balık yemenin faydası çok

Lezzetiyle günlük hayatta sofraları süsleyen balıklar, sayısız hastalığa da şifa oluyor. Balıketi, yüksek kolesterolün düşürülmesinden, metabolizmanın güçlenmesine, cilt güzelliğinden, eklem sağlığına kadar birçok rahatsızlığa deva.

Düzenli bir şekilde balık yemek kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 36 oranında azaltıyor. Uzmanların balığın sağlığa etkileri üzerine yaptığı çalışma, balığın insan vücuduna olan faydalarını ortaya koyuyor. Son 20 yılda bu konuda yapılan araştırmaları bir araya getiren uzmanlar, araştırma sonuçlarına göre balığın faydalarını saymakla bitiremiyor. Araştırmalar, balık yemenin kalp hastalıklarından ölüm riskini yüzde 36 oranda azalttığını ortaya koyuyor. Yağlı balığın daha fazla omega3 içermesi nedeniyle de sağlığa daha yararlı olduğu çalışmadan çıkan bir başka sonuç.

Balık her derde deva

Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için hafta iki öğün balık yenmesini tavsiye ediyor. Uzmanlar balığın faydasını şu şekilde açıklıyor; Balık, protein, D vitamini ve eser elementler açısından mükemmel bir besin kaynağıdır. İçerdiği fosfor, sülfür, vanadyum gibi mineraller sayesinde büyümeyi ve dokuların iyileşmesini sağlar. Sağlıklı diş etleri ve diş yapısı oluşmasına yardımcı olur. Cilt rengini güzelleştirir. Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar.Bakteriyel enfeksiyonlarda mücadeleye katkıda bulunur.Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisiyle kalp krizinin önlenmesinde önemli rol oynar.Nişasta ve yağların parçalanarak vücutta kullanılmasına yardım eder.Eklem sağlığına faydalıdır.Şeker hastalarının tedavisinde kullanılır.Depresyon ve şizofreni belirtilerini hafifletir.Yanık tedavisinde faydası vardır.Migren hastalarında faydası kanıtlanmıştır.Glokom (göz içinde basınç artması nedeniyle meydana gelen körlük) tedavisinde faydası vardır.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri