Skip to main content

Kimsesizlerin kimi olacağız

Muş Haber Fotoğrafı

4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, Türkiyenin özellikle sağlık hizmeti konusunda adeta çağ atladığını ve bu konuda Avrupayı kıskandıran hizmetler hayata geçirdiğini söyledi.

Diyar Paris Otelde düzenlenen programda hasta ve hasta yakınları ile yakından ilgilenen Vali Yavuz, devlet olarak hasta ve hasta yakınlarının her türlü sorunu ile ilgilenmeye devam edeceklerini ve bu konuda herhangi bir aksaklıkla karşılaşan hastaların bizzat kendisine ulaşmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinde 14 yıldır sessiz ve büyük bir devrimin gerçekleştiğini kaydeden Vali Yavuz örnek olarak da annesinin rahatsızlığında babasının neler yaşadığını, hangi sıkıntılarla mücadele ettiğini anlatırken şunları söyledi: Bu devrim her alanda etkili olmuştur. Zannediyorum bu devrimin en çok hissedilen alan sağlık alanı olmuştur. Özellikle seksenli doksanlı yılları hatırlayan ve o yıllarda hastanelere giden ilaç bulamayan, koyunlarını ilaç almak için satan, özel muayene kapılarında bekleyen, doktorların muayene ücretini ödeyemeyen, bıçak parası peşinde koşan ve o günleri de çok net kırsalda büyüyen babası hayvancılık yapan bir ailenin çocuğu olarak çok net hatırlıyorum. Özellikle yetmişli yıllarda annem rahatsızlandığında babam 15-20 koyunu satar, ancak annemi doktora götürebilirdi. Fakat geldiğimiz noktada Allaha hamd olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugün tüm Türkiye Avrupa ülkelerini kıskandıracak Avrupa ülkelerinde olmayan bütün farklı imkânları ve fırsatları 79 milyon vatan evladının hizmetine sunmuştur.

DEVLET VATANDAŞININ YANINDA YER ALIR

Cumhurbaşkanına ve hükümete sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür eden Vali Yavuz, Değerli arkadaşlarım, devlet elbette vatandaşın yanında yer alır. Ne zaman yanında yer alır, birincisi sevinirken ikincisi üzülürken. Eğer bir devlet yâda bir dostunuz veya arkadaşınız sevinirken yâda üzülürken yanınızda yoksa başka zaman olmasına çokta gerek yoktur. O yüzden biz hem sevinirken hem de üzülürken yanımızda dostlarımız ve devletimizi görmek isteriz dedi.

HASTALARA 7.5 MİLYON KAYNAK AKTARILDI

Muşta yaklaşık bir buçuk yıldır görev yaptığını hatırlatan Vali Yavuz, Muşta kanser hastalığına yakalanan bin 270 vatandaşımız bulunuyor. Bunların çeşitli hizmetlerini elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışıyoruz. Elbette hastanelerimiz doktoralarımız tedavilerini yapıyor. Ancak kanser hastalarının sadece tedavi ile çözülecek bir sorun olmadığını hepimiz biliyoruz. Başta iş hayatında zorluklarla özellikle özel sektörde, kamu sektöründe bu sıkıntılar vatandaşlarımız hasta olduğunda biz gerekli idari izinle raporlarla çözüyoruz. Ama özel sektörde iş kayıtları oluyor. Dolayısıyla maliyetli bir hastalıktan bahsediyoruz. Biz Muş ilinde 2016 yılının içerisinde kanser hastalarımıza toplam 7,5 milyon civarında bir kaynak aktardık. Özellikle Aile Sosyal politikalar il Müdürlüğümüz kapsamında yaklaşık 7 milyon vatandaşlarımıza para aktardık. Bunun dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Başkanı olan Kaymakamlarımız İldeki Vali Yardımcımız aracılığıyla da 500 bin lira civarında para aktarımı yaptık. Biz sizin her zaman yanınızda olmaya sizlerin emrinde ve hizmetinde olmaya gerçekten önem arz ediyoruz şeklinde konuştu.

Vali Yavuz daha sonra şunları söyledi: Değerli arkadaşlar hepinizin bildiği gibi sadece Kamu Hastaneleri değil özel hastanelerde de kanser hastalarımızdan herhangi bir ek ücret alınmaması noktasında devletimizin emir ve talimatları oldu. Ve bu sayede ayakta tedavi başta olmak üzere diş hastaneleri de dâhil olmak üzere şu an da tek bir ücret ödenmemesi konusu gündemimizde ve şu anda uygulanıyor. Bunun dışında hepinizin bildiği gibi gidiş gelişler ve refakatçiler var. Bunlarında elbette giderilmesi yardımcı olabilmesi gerekiyor. Bununla ilgili tedbirlerimiz var.

EVDE BAKIM HİZMETİNE 60 MİLYON HARCANDI

Vatandaşların sağlığı için devletin sunduğu imkanları anlatan Vali Yavuz, Hepimizin bildiği gibi evde bakım en önemli hususlardan bir tanesi 2016 yılında Muş ili genelinde evde bakım hizmeti için 60 milyon TL para verildi. Sosyal gelir Sosyal yardım konusu en önemli konularından bir tanesidir. Dolayısıyla 2016 yılında sosyal yardım ve sosyal hizmet idolü olarak vatandaşlarımıza ödediğimiz miktarın toplamı 196 milyon TLdir. Bunun 60 milyon TLsi de sadece evde bakım ücretidir. Yani 6 bin kişiye şu anda kardeşine,eşine,annesine,babasına baksın diye 60 milyon TL Valiliğimizin koordinesinde ve Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda para aktarıyoruz şeklinde konuştu.

DEVLET ZENGİN BİR DEVLETTİR

Türkiyenin artık güçlü ve zengin bir devlet olduğunu kaydeden Vali Yavuz, Değerli arkadaşlarım zorunlu eğitimin çağındaki kardeşlerimizin hastalanması vesilesinde de engel bırakmıyoruz. Dolayısıyla yeterki biz bir ve beraber olalım, kardeş olalım, el ele omuz omuza gönül birliği olalım. Bu devlet zengin bir devlettir. Artık düşük gelirli bir devletten bahsetmiyoruz. Yüksek gelirli bir devletten bahsediyoruz. Allah izin verirse 2023 hedefimiz bizim artık zengin ülkeler sınıfına tamamen ulaşmak 25-30 bin dolarlık kişi başına bir gelire ulaşmaktır. Bunu da huzur ve çok çalışarak sağlayacağız. Biz 79 milyon vatan evladına aynı gözle bakıyoruz. Biz sadece 79 milyon vatan evladını kucaklamıyoruz Balkanların, Kafkasların, Ortadoğunun hatta Afrikayı kucaklıyoruz. Biz 1071 de ki Malazgirt ruhunu özümsüyoruz.1071 de bir toplumsal sözleşme vardı. Bir Malazgirt ruhu vardı. Orada ilahi kelimetullah vardı. Sadece ilahi kelimetullah peşinde koşan âlemi ihsan için koşan ve hakkı ve hukuku haykırmak için bir araya gelmiş Müslümanlar vardı. İşte o ruhlar bin yıldır bu topraklarda İslamı haykırmaya devam diyor. Hakkı hukuku haykırıyoruz. İşte bugünde aynı düşünceyle 79 milyon vatan evladıyla aynı gözle görüyoruz. Biz insanlara elbisesiyle bakmıyoruz. Biz insanlara mezhebine göre davranmıyoruz. Biz asla mezhepçi olmadık. Asla etnisyen üzerinden politika geliştirmedik. Biz bütün vatandaşlarımı kucaklayacağız diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde koalisyon hükümetlerine, referanduma ve Türkiyenin 2023, 2059 ve 2071 hedeflerine değinen Vali Yavuz şunları söyledi: Değerli kardeşlerim bu anlayışla hepinizin bildiği gibi önümüzde bir referandum süreci ile karşı karşıya kalacağız. Türkiye eskiden olduğu gibi koalisyon hükümetleriyle karar alamayan hatta yaklaşık 94 yıllık Cumhuriyet döneminde 65. Hükümeti eskitiyoruz. Ve hükümetlerin ortalama ömürleri 1,4aydır. Yani 14 aydır.14 ayda hangi etkili projeyi hangi etkili kararı alabilirsiniz ki. İşte Türkiyenin aslında patinaj yapmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de bu iktidar sürelerinin yetersiz olmasıdır.

VATANDAŞIMIZIN SAĞDUYUSUNA VE ARİFLİĞİNE DE GÜVENİM TAMDIR

Önümüzdeki süreçte artık Cumhurbaşkanımızı da kendisini halkın seçtiği ve Başbakanlık sisteminin ortadan kalktığı karar alma süreçlerinin hızlandığı ve büyük projelerin ortaya konabileceği yeni bir düzene yeni bir yaklaşıma geçiyoruz. Ümit ediyorum ki, milletimiz örnek olan bu kararı destekleyecek ve Türkiyeyi 2023 daha sonra 2053 ve 2071 hedeflerine doğru hızla ilerleteceğine inanıyorum. Dolayısıyla vatandaşımızın sağduyusuna ve arifliğine de güvenim tamdır. Değerli kardeşlerim, bundan sonra biz çaresiz insanların çaresi olmak üzere paradigmasını belirlemiş bir devletiz. Daha doğrusu bana ait bir sözle cümlelerime son vereyim. Kimlerin kimi olup ama kimsesizlerin kimi olmayı unutmayın, o yüzden sizler her tülü sorunu bizim sorunumuzdur. Bu şiarla zaten biraz önce verdiğim rakamla aşağı yukarı gösteriyor. Yani o dediğimiz rakamlara baktığımız zaman bunları gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Ancak halen ulaşamadığımız genellikle bizlere ulaşmakta sıkıntı çeken arkadaşlarımız varsa bu konudan sorumlu Vali Yardımcımız Abdulkadir Okaydır. Sosyal yardım, sosyal hizmet konusunda sorumlu Vali Yardımcısı Abdulkadir Beydir. Dolayısıyla kendisiyle görüşmenizi herhangi bir aksaklık oluştuğunda da bana ulaşmanızı sizden rica ediyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde hastalığı verenin de şifayı verenin de Allah olduğunu bir kez daha hatırlatırım. Size Acil şifalar diliyorum. Rabbim sabırla metanetle karşılamayı isyan etmemeyi nasip etsin ve bu yolla da size şifa versin. Birkez daha katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri