Skip to main content

Kılıç; sorun halledildi

Muş Haber Fotoğrafı

Meslek Yüksek Okulu, gece öğretimi gören öğrencilerin ulaşım sorununun halledildiği, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Kılıç tarafından açıklandı. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Kılıç, Vali Erdoğan Bektaş’a da konu ile ilgili bilgi vererek, öğrencilerin ulaşım sorunlarının halledildiğini, akşam 19.00’dan sonra, her 4 dakikada bir minibüsün Meslek Yüksek Okulu istikametine sefer yaptığını, bu nedenle öğrencilerin ulaşımda sıkıntı çekmelerinin önünün kesildiğini belirtti. Öğrencilerin, ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Salih Kılıç, öğrencilerin rahat bir eğitim görebilmeleri için, kendi üzerlerine düşeni yapacaklarını ve yaptıklarını da belirterek, artık öğrencilerin ulaşım sorunu kalmadığını ifade etti.
 
HABERLER ETKİLİ OLDU
Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ulaşım sorunları, gazetemizde haber yapılmış ve akabinde de Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından olaya el konulmuştu. Yapılan haberler etkili olmuş ve öğrencileri ulaşım sorunu da, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Kılıç tarafından yapılan açıklamayla son bulduğu belirtildi. Öğrencilerin ulaşım sorunu ile ilgili olarak gazetemizde yapılan haberde: “Meslek Yüksek Okulu 2’nci öğretim öğrencilerinin yol çilesi bitmek bilmiyor. Gece okuldan çıkan öğrenciler, kısıtlı sayıda gelen minibüs nedeniyle, bir minibüse 20-30 kişi binmek zorunda kalıyorlar. Araç bulamayan öğrenciler ise Muş merkeze yürümek zorunda kalıyorlar. Öğrenciler, okuldan çıktıktan sonra araç bulamadıklarını, Muş merkeze yürüyerek geldiklerini, araç bulanlar ise bir minibüse 20-30 kişi, kızlı erkekli olarak bindiklerini belirterek, kendilerinin her gün bu eziyeti çektiklerini, bu sorunun bir türlü giderilemediğini belirttiler. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Salih Kılıç, bu konuda kendi esnafının karşısında olduğunu, bu sorunun da mutlaka çözümleneceğini belirtti. Kılıç: “47 tane aracımız var. 15 tanesi Çiftlik hattında çalışıyor. Burada bir sayı sorunu yok. Zaman zaman geliyorlar, işte Türkiye’nin hiçbir yerinde yüzde 50 indirim yok. Bana durak sahipleri geldi artırım için, ben kesinlikle reddettim. Hayır dedim. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Burası Muş. Yarın buraya 5 bin 10 bin öğrenci gelecek. Eğer o çocukları memnun etmezsek, o ulaşımı sağlayamazsak üzülürüz. Kesinlikle bu sıkıntılar olmayacak. Esnafın derdi artış yapmak. Ben kesinlikle müsaade etmeyeceğim. Onlara Ankara yolunu gösterdim. Ben, onlara ileride doğabilecek mesuliyetten onlar sorumludur diye imza getirin dedim. Genelde öğrenci saatlerinde az araç çıkartarak, bir minibüse 20-30 kişi bindiriliyor. Bunu da kasıtlı yapıyorlar, artış sağlamak içindir” denilmişti.  
 
“ÖĞRENCİLER MUŞ’UN ELÇİLERİDİR”
Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş’taki öğrencilerin, Muş’un Türkiye elçileri olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin sorunlarının çözümlenmesinde herkese görevler düştüğünün altını çizdi. Rektör İnanç: “Çevre ülkelerden belki buraya öğrenciler gelecek. Bunu yapmamızın iki nedeni var. Birincisi, buradaki öğrenci sayısını artırmak. İkincisi ise bir nevi Türkiye’nin elçilerini yurt dışında belirleyelim. Aslında yurt içinde baktığımızda da, şu andaki öğrenciler Muş’un elçileri. Dışarıdan gelecek yabancı öğrenciler de Türkiye’nin elçileri olacak. Muş’un Türkiye’deki elçileridir bu öğrenciler. Örneğin Mersin’den gelen bir öğrenci, şimdi gidip orada Muş’u böyle anlatıyordur. Muş’ta böyle bir ticaret mantığı var diye. İşin aslı bu, yani ne ekersek onu biçiyoruz” demişti. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri