Skip to main content

Keskten basın açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

KESK Muş Şubeler Platformu BDP’li Belediye Başkanlarının tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı

Kamu Emekçileri Sendikaları konfederasyonu (KESK) Muş şubeler Platformu Toplantı Salonunda yapılan basın açıklamasını dönem sözcüsü Derya Yolcu okudu.
KESK dönem sözcüsü Derya Yoldu basın açıklamasında şunları söyledi:

Türkiye ciddi bir demokrasi krizinin eşiğindedir. Siyasi iktidarın geçtiğimiz baharda gündeme getirdiği demokratik açılım önce toplumun geniş kesimlerinde bir barış umudu yaratmıştı. Hükümetin açılım sürecinin başında gerçekleştirdiği turlarda Kürt sorununun çözümü ve barışın sağlanması vaadinin halkta yarattığı beklentinin boşa çıkmaması gerektiğini, bunun için savaş diliyle değil barış diliyle konuşmak gerektiğini ve bu noktada güven vermenin çok büyük önem taşıdığını KESK olarak dile getirmiştik. Bunu ayrıca İçişleri Bakanı’na sunduğumuz çözüm önerileri metnimizde de sunmuştuk. KESK’in ve demokratik güçlerin bu yöndeki bütün uyarılarına rağmen başlangıçta ortaya çıkan iyimser hava dağılmış ve şiddetin, çatışmanın dili topluma yeniden egemen olmaya başlamıştır. Anayasa Mahkemesi’nin DTP’yi kapatması ile sorunun çözümü için gerekli demokratik zemin ağır tahribata uğramıştır.

Tam da eski DTP’li milletvekillerinin mecliste kalarak demokratik siyasal zemini kullanacaklarını açıkladıkları bir konjonktürde, bölgede seçilmiş belediye başkanların da aralarında bulunduğu insanların darbe dönemlerini hatırlatan şekilde gözaltına alınmaları, tutuklanmaları demokrasimiz açısından kaygı vericidir. Siyasi parti kapatmalar, seçilmiş, dolayısıyla halkı temsil eden insanların tutuklanıp cezaevlerine konması darbe dönemlerinde olur, demokrasilerde değil. Siyasi iktidar bu otoriter devlet zihniyetini terk etmelidir. Tutuklananlar serbest bırakılmalı, güven ve barışı zedeleyecek adımlardan kaçınılmalıdır.”
 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri