Skip to main content

Kentimizin yeşil alana ihtiyacı var

Muş Haber Fotoğrafı

  İlimizdeki en büyük ihtiyaçlardan birinin yeşil alan´ olduğu vurgulanan açıklamada, imar konusunda yaşanan sıkıntıların çarpık kentleşmeye neden olduğu ifade edildi.

Devlet Hastanesi´nin eski hizmet binasının bulunduğu alanla ilgili yerel basın ve sosyal medyada birçok görüşün paylaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, ilgili yerin, uzman görüşünün alınarak park ve bahçe olarak kullanılması gerektiği vurgulandı. Açıklamada: Bu güne kadar çevre düzeni planıyla altyapı ve üst yapı uygulamalarıyla adeta büyük bir beton yığını niteliğini almış kentimizin her şeyden önce en çok yeşil alana ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz.

Özellikle 1999 yılından beri yeni yerleşim ve kentleşme alanları imara açmadan iç içe yapılan yapılar park bahçe düzenlemesi ve alanlarından mahrum, yeşil alanı olmayan, herhangi araç park düzeni, mevcut olmayan çarpık bir kentleşme düzensizliğine neden olmuştur. Meydana gelen plansız yapılaşma kış aylarında kaotik bir kar mücadelesi çalışmasından tutun düzensiz plansız bir il trafik düzenine, çevre ve hava kirliliğine kadar birçok olumsuzluğu beraberinde getirmiştir.

Bu gün hava kirliliğinde ülkemizde ilk sıralarda yer almaktadır. İlimizdeki reel kentsel gelişim durumu, bu güne kadar beraberindeki sorunlara çözüm üretememiş belediyecilik anlayışıyla, yaşanılan sorunların insan sağlığını tehdit edecek boyutlara getirdiği aşikârdır. Son zamanlarda eski devlet hastanesi yeri ile ilgili sosyal medyada ve yerel gazetelerde bazı anketler yapılıyor. Söz konusu iyi niyetle gelişigüzel anketlerden ziyade, çevreye duyarlı sivil toplum örgütlerinin bu konuda teknik bilgi birikimi ve öngörüye sahip uzman görüşleri alınarak kent konseyinde bir değerlendirme toplantısı yapılarak, mümkün olduğunca betonarme bina içermeyen park bahçe projesi olarak değerlendirilmelidir denildi.  

Bu sorumluluk başta belediyenindir Yeşil alanların artırılması konusunda öncelikle belediyenin gereken çalışmaları yapması gerektiği vurgulanan açıklamada, İl Özel İdaresi´nin eski hizmet binasının da içinde olduğu 200 dekarlık alanın yine yeşil alan olarak kullanılması gerektiğine dikkat çekildi.

Gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir kent bırakmak gerektiğinin de vurgulandığı açıklamada: Kamu binaları, alışveriş merkezleri, cami gibi yapılar zaten kentin her sokağında her semtinde yeterince mevcuttur. İhtiyaç halinde zaten daha uygun yerlere yapılmaktadır. Bugün bile eksikliğini alabildiğine hissettiğimiz ve çözümü elimizde olan bu tasarruf, sonraki nesillerimizin geleceği olan insanca yaşanılır bir çevre düzeni içinde yeşil alan ihtiyacının mevcudiyeti açık ve net olarak ortadadır. Bu sorumluluk başta belediyenin sonrada kent sakinleri olarak hepimizindir. Gelecek kuşaklara olan en ciddi borcumuz budur. Söz konusu bu tasarruf zamanında müdahale edilip doğru yaklaşımlarla ortaya konulmadığında yarın için çok geç olabilir.

Ayrıca, Karayolları, eski İl Özel İdaresi alanı ve Otobüs Terminalinin olduğu yaklaşık 200 dekarlık alanında sosyal ve kültürel anlamda yeni bir kent kimliği ortaya koyacak nitelikte, içinde betonarme yapının en az miktarda mevcut olduğu bir planlamayla, sosyal tesis-park bahçe projesiyle birlikte ele alınarak, hatta bir proje yarışmasıyla işe başlanarak merkezi idare düzeyinde bir girişim yapılmak suretiyle şimdiden işe başlanması gerektiği kanaatindeyiz. Bu konuda bütün vatandaşlarımızdan, kentimizin kamu kurum ve kuruluşlarından duyarlılık beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Bu konuda duyarlılık ortaya koyan herkese şimdiden teşekkür ediyoruz ifadelerine yer verildi. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri