Skip to main content

Kendi yağımızda kavruluyoruz

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Necmettin Dede, bu yıl kar yağmadığını, bunun da kendileri için tasarruf olduğunu belirtti.
 
Belediye Meclis toplantısında konuşan, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kendi yağları ile kavrulduklarını söyledi. Başkan Dede: “Kendi yağımızda kavruluyoruz. Tüm araçlarımız hizmete hazır durumda. Bu aybaşında sebze halinin yapılması için DAKA’ya 2 milyon 500 bin TL’lik proje sunduk. Eğer uygun görülürse yüzde 70 hibe şartıyla destek alacağız. Bu sene yeni sebze halini mutlaka hayata geçireceğiz. Bunun yanında ikinci projemiz hayvan pazarıdır. Hayvan pazarını da mezbahanın olduğu yerde yapmayı düşünüyoruz. Şehirlerarası otobüs terminalinde de iyileştirme yapacağız.

Bunların yanı sıra birkaç projemiz daha var ve yıl içinde yüzde 60-70 tatbikata geçireceğiz. Mart ayında imar planımızı bitireceğiz ve o da inşaat sektörünün dört gözle beklediği bir konudur. İnşaat sezonu başlamadan imar planımızı bitirebilirsek inşaat sektörü de ona göre çalışma yapacak. Kentte 32 müteahhit 32 kooperatif yapılmış. Bunlardan 27 tanesi kaçak ve oturum alamıyorlar. Vatandaşlara daireler satıldı ve devlet-vatandaş karşı karşıya kaldı. Bizim görevimiz onları mühürlemek ve adliyeye sevk etmek. Belediye olarak görevimiz bu. 10 tane hattımızı kiraya verdik. Öğrencilerin yürüyüşü oldu ve ben de oraya gittim. 4 tane otobüs sefere başlamamıştı ve onlarla görüştük ve sefere başladılar. Pazartesine kadar servis başlamazsa men edilecekler. Güzergahta 2 bin öğrenci bulunuyor. Eğer otobüsler göreve gidemezlerse tekrar ihaleye çıkacağız. Biz 110 bin TL’den ihaleye çıktık. Onların hırsları akıllarının önüne geçti ve 200 bin TL’yi geçtiler.

Üniversiteden aldığımız yazıda bunların yetmediği belirtiliyor. Bunun kararını biz veririz. Eğer öğrenci sayısı denildiği kadar artarsa şubat ayında yeni ihale yapacağız. Güzergahları il trafik komisyonu belirler. Şehir için minibüsçüler bu otobüslerin kendi yolcularını aldıklarını söylüyorlar. Herkes belediyeyi sorumlu tutuyor. Bu konu belediyeyi ilgilendirmiyor. Belediye başkanı komisyonda bir üyedir. Bununla ilgili bir gelişme kaydedemedik. Güzergahların kararını komisyon belirler. Bunun bizimle alakası yok. Biz de bu konuda tek oy sahibiyiz. Komisyonun alt komisyonu var. Bu alt komisyonu da güzergahı belirler ve üst komisyona getirir. Herkes keyfine göre konuşuyor. Belediyenin bunda bir katkısı yok. Biz komisyona katılırız ve oy veririz. Nitekim bazı kararlara oy kullanmadım, reddettim. Komisyon diğer üyelerinin oyuyla kabul edildi. Başka birimlere icra etmeye gücü yetmeyen belediyeye geliyor. Belediye encümeninin güzergah belirlemesini istiyorlar. Bilinçsiz bir şekilde topu belediyeye atmaya çalışıyorlar. Bir yetki, yasa yok. Bankalar caddesinde ceza kesiliyor ve biz hedef gösteriliyor. Ben buna inanmıyorum ama üst düzey bir makamdan duydum bunu. Ya levhayı kaldırın ya da onun haysiyetini koruyun. Bu park yerlerini de komisyon belirler biz değil. Ben 4 sene Ankara’da trafik müdürlüğü yaptım. Bu işleri iyi biliyorum” dedi.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri