Skip to main content

Karşıyaka güzelleşiyor

Muş Haber Fotoğrafı

Sunay Mahallesine bağlı Karşıyaka mevkii sakinleri belediyenin özverili çalışmaları sonucu önemli hizmetlere kavuştu. Geçtiğimiz yıl kanalizasyon ve doğalgaz hattının döşendiği Karşıyakada, bu yıl da içme suyu hattının yenilenmesi ile önemli sorunları giderildi. Yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı ve resmen bir mahalle konumuna gelen Karşıyakanın tüm alt yapı döşemelerini tamamlayan Muş Belediyesi, asfalt döşeme çalışması ile tüm eksikleri gideriyor.

Belediye, uzun yıllar önce yapılan ve mevcut koşullarda ihtiyaca cevap vermeyen köprüyü de yenileyerek büyük bir hizmete imza attı. Kısa bir süre içerisinde yeni köprünün inşasını tamamlayan Muş Belediyesi, köprünün her iki yakasındaki yollara dolgu yaparak genişletme yapıyor. Söz konusu bölgede Karni Deresi Rekreasyon Projesini de yapan belediye, projeye yakışır ve uzun yıllar kullanılacak bir köprüyü hizmete sunuyor.

Daha önce 5 metre genişliğinde olan köprünün yerine 12 metre genişliğinde bir köprü yapan belediye, ulaşım konusunda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için tüm ayrıntıları göz önünde bulunduruyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Feyat Asya, 2002 yılından beri yerleşim yeri olarak kullanılan Karşıyaka mevkiinde ciddi eksiklikler yaşanıyordu. Biz bu sorunları gidereceğimize dair halkımıza söz verdik. Allaha şükürler olsun ki bugün taahhüt ettiklerimizi gerçekleştirdik. Yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgede kanalizasyon sorunu yaşanıyordu. Geçtiğimiz yıl 400lük borularla 5 kilometrelik bir kanalizasyon hattı döşemesi yaptık. Bu çalışmamızla Karşıyaka sakinleri uzun yıllardır maruz kaldığı kötü koku ve görünümden kurtulmuş oldu. Bu çalışma ile birlikte doğalgaz hattı da döşendi dedi.

Mevsim şartlarından dolayı içme suyu hattının bu yıl döşendiğini kaydeden Başkan Asya, Daha önceden döşenen su şebekesi, ihtiyaca cevap vermiyordu. Vatandaşlar su konusunda sıkıntılar yaşıyordu. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda Karşıyakanın bütün su hattını da yeniledik. Vatandaşlarımızın bu konuda herhangi bir sorun yaşamamasını umut ediyoruz. Buradaki alt yapı çalışmalarının ardından yol ve kaldırım çalışmalarımıza başladık. Asfalt döşeme çalışmasını başlattığımız bölgenin üst yapı eksikliklerini de en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz şeklinde konuştu.

Sunay Mahallesi ile Karşıyaka bölgesini birbirine bağlayan köprünün çok eskidiğini ve yenilenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Asya, Uzun yıllar önce yapılan köprü bugün ihtiyaca cevap vermiyordu. Özellikle kışın çok ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Yapılaşmanın da artması ile buradaki köprünün yenilenmesi gerektiğini düşündük. Ona göre hazırlığımızı yaptık. Daha önce 5 metre genişliğinde olan köprüyü 12 metre yaparak giriş ve çıkışların sorunsuz olmasını sağladık. Yeni köprüyü eskiye oranla yüksek yaptık. Her iki yakaya dolgu yapılarak asfalt döşenecek. Ekiplerimiz ulaşımın rahat bir şekilde sağlanması için tüm ayrıntıları göz önünde bulunduruyor ifadelerini kullandı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri