Vali Erdoğan Bektaş ve AKP Muş Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz, yapımı devam eden Karasu Islah Projesini gezerek, incelemelerde bulundular. Projenin tamamlanması ile Muş ovasının bahar mevsimindeki sel sularından kurtulacağı vurgulandı.
Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve AKP Muş Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz, yapımı devam eden Karasu Islah Projesini gezerek, incelemelerde bulundular. Projenin tamamlanması ile Muş ovasının bahar mevsimindeki sel sularından kurtulacağı vurgulandı. Muş Devlet Su İşleri (DSİ) müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve Vestan Müteahhitlik tarafından da yapımı süren Muş merkeze bağlı 20 kilometre uzaklıkta olan Çatbaşı Köyündeki “Karasu Islah Projesini” Vali Erdoğan Bektaş ve AKP Muş Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz gezerek incelemelerde bulundu. Yağışlarda, Muş Ovasındaki arazilerin sular altında kalmaması için, 2006 yılının başında yapımına başlanan ve çalışmaları hala devam eden Karasu Islah Projesinde şimdiye kadar 8,5 kilometre yol yapıldığı açıklandı. Bahar aylarında sel sularından zarar gören Muş ovasının bu projenin faaliyete geçmesi ile ortadan kalkacağı umut ediliyor. Projenin tamamlanması durumunda Muş ovasın sel sularından korkusu olmayacağını aktaran Muş Valisi Erdoğan Bektaş, “Bu projenin amacı bahar geldiği zaman sellerin ovanın büyük bir bölümünü ve bir kısmını sular altında bırakıyor. Projeden sonra bu tamamen ortadan kalkmış olacak. Artık bahar sularından ova etkilenmeyecek. Ovada yeraltı su seviyesi ekimi ve dikimi yapılan ürünleri engellemeyecektir. Vejetasyon ekimi dediğimiz bitkinin topraktan yararlanma süresi bir ay kadar uzamış olacaktır. Memleketimize hayır getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
PROJE ŞEKİL ALDI
Karasu Islah Projesinin Muş’a yararlarının olacağını söyleyen Vali Erdoğan Bektaş; “Bu gün karasu ıslah projesinin son geldiği aşamayı görmek için buradayız. Aşağı yukarı olay şekillenmiş görünüyor. Ve gerçekten umduğumuzun üstünde bir performansla güzel bir proje uygulaması ortaya çıkıyor. Muş ovası gerçekten daha çok güzel şartlara kavuşmuş olacaktır. Daha rahat şartlarda ekimler yapılıp biçilecek duruma gelecektir. Vatandaşımız arazisinden daha çok randıman ve verimli kullanacaktır.”dedi. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde ciddi emeklerin harcandığını kaydeden Bektaş, projenin yapımında emeği geçen başta giden Valimiz İbrahim Özçimen olmak üzere tüm siyasetçi ve DSİ bölge müdürlüğüne teşekkür ederiz dedi. Ak Parti Muş milletvekili Dr. Medeni Yılmaz, umutla beklediğimiz bir proje idi çalışmalar hızlı bir şekilde sürdüğünü hatırlatarak bunun bitiminde daha güzel bir ovaya kavuşulacağını ifade etti.
“BİZDEN SONRAKİ NESİLLER OLUMLU SONUÇLAR ALACAK”
Yılmaz, “Gayet güzel ve başarılı çalışmanın sergilendiğini gördük. Bu çalışma biz bütün Muşluların yüreğine su serpmiştir. Baktığımız zaman hepimizi mutlu eden geleceğe doğru gözlerimizi parlatan çok güzel bir proje uygulaması yapılmıştır. Proje başladı, yürüyor, yürüyecek, devam edecek ve bittiği zaman 64 kilometre uzunluğunda son derece dümdüz geniş bir nehir halini alacak. İleriki zamanlarda nehir üzerinde kayıklarla, motorlarla ve diğer ayrı güzelliklerle çok farklı güzel bir görünüme kavuşacaktır. Muş’un tarımına çok büyük katkı sağlayacak, daha önce karasuda zarar gören insanlarımızın gerek evleri, gerek köyleri ve gerek arazileri bu zarardan kurtulmuş olacaktır. Muş ovasının arazi ıslahında önemli bir yer tutan bu drenaj problemi çok önemli. Ana kanallarını çözmüş olacağız. Dolaysıyla hangi tarafından bakarsanız bakın Muş için son derece önemli, gerekli ve ender bir projedir. Şu anda çalışmalar sürüyor. Bizden sonraki kuşak ve nesiller bunu artık inşaat kısmı ile değil, bitmiş halini ve güzelliklerini yaşayacaklar. O daha da güzel olacaktır. İlimize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Muş Ovası Gazetesi


