29 Mart’ta yapılan olan yerel seçimlerde AK Parti’den İl Genel Meclis Üyeliğine aday adaylığı başvurusunda bulunan M. Şah Karakaya, halkın desteği ile aday adayı olduğunu, kendi bölgesinde potansiyeli bulunduğunu belirterek, aday adayları arasında anket yapılmasını istedi.
Kızılağaç Bölgesini temsilen seçimlere girecek olan İl Genel Meclis Üyeliği aday adayları arasında yapılacak olan anketin daha sağlık olduğunu ve bu alanda kendisine güvendiğini ifade eden M. Şah Karakaya, bölgesinde halktan büyük ilgi gördüğünü ve halkın talebi ile aday adaylığına başvurduğunu söyledi.
1967 Muş Güzeltepe Köyü doğumlu olan M. Şah Karakaya 18 yıldır Muş’ta esnaflık yaptığını, daha önce de çeşitli siyasi partilerde görev yaptığını kaydetti. DYP’de Gençlik Kolları Başkanlığı, Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde yer alan Karakaya, AK Parti’nin kurulmasından sonra DYP’den istifa ettiğini ve halen aktif siyaset hayatını AK Parti’de sürdürdüğünü kaydetti.
29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den İl Genel Meclis Üyeliği aday adaylığı için başvuran ve hedefinin hizmet olduğunu belirten Karakaya, “benim bir tek hedefim var hizmet etmektir. Beni tanıyan bilir. 18 yıldır Muş’ta esnafım. Herhangi bir eksiğim, hatam olmadı, çok şükür gözüm gönlüm toktur. Aday olmamı dostlarım ve akrabalarım tavsiye etti. Bölgemde de güçlüyüm” diye konuştu.
AK Parti İl Genel Meclis Üyeliği için başvuran yaklaşık 20 aday adayının olduğu bunları arasında yer bulabileceğine inandığını kaydeden M. Şah Karakaya, “AK Parti’de yetkili hiç kimse ile akrabalığım yok. Ben gerek Milletvekillerimize gerek İl Başkanımıza, gerek İlçe Başkanımıza ve gerekse de İl, İlçe Yürütme Kurulu üyelerine güveniyorum. Partiye ve Muş’a kimin faydalı olacağına karar vereceklerine olan inancım tamdır” dedi.
Herkesin kendi bölgesinden aday adayı olduğu kendisinde kaydeden Karakaya, “Ben AK Partiliyim. Her aday adayı için kendi bölgesinde anket yapılmasını istiyorum. Anketten kim çıkarsa adaylık ona verilsin. Kimin partiye daha fazla oy getirebileceği hesap edilmelidir. Partinin de bu doğrultuda karar alacağına inanıyorum. Tüm aday adayı arkadaşlara sizin aracılığınızla başarılar diliyorum. Hepsinin de oy potansiyeli var. Müracaatların devam ettiği süre zarfında belki aday adayı sayısı 50’yi de bulur. Ama neticede listede 6 kişi kendisine yer bulur. Listeyi alan arkadaşlara da başarılar diliyorum. Listede yer almasam da partimin menfaatleri doğrultusunda çalışacağım” şeklinde konuştu.
Muşun Sesi Gazetesi